Bojkot upozorenja 2013

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
  Gresis Proto nema ovde tajkuna, tajkuni su slozni ljudi i znaju da se ujedine za postzanje svojih interesa....
  U nasim redovima preovladavaju budale. Da, mi smo obicne budale, pogledajteu kom pravcu ide jedna nasa diskusija o najobicnijem pozivu za bojkot kupovine dozvola koja je svima u interesu.... I sve ce da vam bude jasno....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milane nemam pojma kako je tebi ali meni bojkot nije u interesu jer ne mogu da se odreknem pecanja. Mogu do Marta a sta posle? I mogao bih da se odreknem pecanja ako jedno ovakvu ideju vode ljudi kojima verujem da zaista misle tako kako je napisano. Sta ako iza ovog poziva na bojkot stoji neki ihtiolog a nevidjen olosh koji u ovome vidi ostvarivanje nekih svojih ciljeva. Cemu anonimnost oko celog projekta i poziv da se iza te anonimnosti okupi siri front ljudi? Zasto se ne objavi ko su autori ovog poziva na bojkot? Kako ce sam bojkot da utice na riblju populaciju? Bojkotujemo kupovinu dozvole i automatski je bolje stanje na vodama?

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Interesantno je ko stoji iza ovoga i sa kojim je ciljem pisao ovaj bojkot, pogotovo jer se do sada nije jasno pojavio kreator...
Goci treba da kaze jer je ovo ozbiljna prica ili je nekim ljudima bilo dosadno pa su napravili onaj spisak i okacili ga na net....
Trebali bi mi ovde u nekoj temi da osmislimo strategiju i detaljan plan sta da radimo jer definitivno mozemo ako se slozimo da izdejstvujemo neke promene...

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
  Sad gledam na Varalicar.com i bogami ovaj bojkot je lepo prihvacen medju kolegama varalicarima, skoro svi do jednog su podrzali predlog...

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja na to gledam ovako. Moram pozitivno, jer da gledam negativno ne bi se ni javio u ovom postu.

OK kupovace se dozvole, to stoji, kupicemo je na kraju krajeva i velika vecina ucesnika ovog posta.

Ono sto ja vidim u svemu tome i kao jedino OK resenje - ODLAGANJE kupovine. Ne i nekupovinu po svaku cenu.

Samim tim kada prodavci, korisnici vide da se broj prodatih dozvola smanjio u samom startu, valjda, valjda ce pokrenuti neki reakciju na isto.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Svasta je ovde moguce, mozda postignemo mnogo a mozda ne postignemo nista... Zavisi koliko nas se prikljuci bojkotu koliko ih udarimo po dzepu a tu ih najvise boli toliko mozemo da ocekujemo....
U svakom slucaju poslali smo im signal da se ne zezaju s'nama i da se i mi nesto pitamo....
Ako nista morace da poostre kontrolu na vodama da bi izvrsili pritisak na ribolovce da kupe dozvole i samim tim cescim prisustvom na vodi dogodice se neki pozitivan pomak na nasim rekama....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milane, koga udaramo po dzepu?  Ko je poslao kakav signal i na ciju adresu? Ja bih iskreno voleo da znam te detalje o kojima pricas, pa kad si vec upoznat molim te da podelis te informacije sa nama.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Na ovo pitanje ne bi trebao da ti odgovorim ali cu to ipak da uradim...
  Posto je cena dozvole izasla i postala vazeca u Službenom glasniku Republike Srbije znaci udaramo po dzepu drzavu, i drzavi saljemo signal....
Nije to problem iza kojeg stoji jedan covek ili jedna adresa, to je ozbiljan problem koji zahteva da drazava intervenise...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ja ti kazem da si nesto pobrkao jer ti ne placas dozvolu drzavi covece. Drzavi od godisnje dozvole ide zanemarljivo mali procenat. Ako ti je vec cilj da udaris drzavu po dzepu onda je bojkotuj neplacanjem struje, svercuj se u zeleznici, ne placaj vodu, telefon, TV pretplatu, porez na imovinu, ...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
milane druze, ako sam dobro ukapirao ti i do sada nisi placao dozvolu i pecao si na crno? i sad ovde ubedjujes ljude da urade to isto ?
ili si resio da ne pecas ove godine i apelujes na druge da ti se prikljuce ?
pazi , ovo su dve razlicite stvari. ja nikada nisam pecao bez dozvole , niti cu . i ako je ne kupim necu ici na pecanje . planiras li i ti isto ? ili ces normalno na vodu ?

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Milan VB je napisao(la):
Ma ja ne kupujem dozvolu od kad znam za sebe i necu da je kupujem dok se vode ne dovedu u red...
A pecacu najnormalnije kao i do sada....
Milane...ti si ovde najveci zagovornik,necu reci bojkota,vec ne kupovanja dozvole.po meni...tvoj trenutni bojkot i nema mnogo smisla,ti to vec odavno radis.ovaj bojkot podrazumeva ne kupovanje dozvole i ne odlazenje na pecanje. :smoke:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Pogresno svi vi shvatate ovaj "bojkot"....
Ovde se samo radi o naporima ljudi koji hoce promene na nasim rekama, koji hoce da reke budu pune riba kakve bi i bile da cuvari valjano rade svoj posao....
A ovaj bojkot je samo jedan ocajnicki potez jer druge civilizovanije metode ocigledno nisu uplile....
  Zato ja zagovaram ovaj bojkot, da ljudi ne plate dozvole i da se ljudi koji vode nase reke zapitaju i kazu sami sebi da vise ne mogu da nam prodaju maglu i da se nesto debelo promeni.... Jer je cinjenica da smo svi generalno nezadovoljni...
  Ja ne spadam u grupu ljudi kojima je dusevna hrana da budu nezadovoljni i da kritikuju druge, ja hocu da se ovaj problem resi i da svi kupujemo dozvole od cega ce da se odrzavaju reke kako treba i da svi budu srecni i zadovoljni....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
Pogresno svi vi shvatate ovaj "bojkot"....
Ovde se samo radi o naporima ljudi koji hoce promene na nasim rekama, koji hoce da reke budu pune riba kakve bi i bile da cuvari valjano rade svoj posao....
A ovaj bojkot je samo jedan ocajnicki potez jer druge civilizovanije metode ocigledno nisu uplile....
  Zato ja zagovaram ovaj bojkot, da ljudi ne plate dozvole i da se ljudi koji vode nase reke zapitaju i kazu sami sebi da vise ne mogu da nam prodaju maglu i da se nesto debelo promeni.... Jer je cinjenica da smo svi generalno nezadovoljni...
  Ja ne spadam u grupu ljudi kojima je dusevna hrana da budu nezadovoljni i da kritikuju druge, ja hocu da se ovaj problem resi i da svi kupujemo dozvole od cega ce da se odrzavaju reke kako treba i da svi budu srecni i zadovoljni....

Milane a znas li nekoga od tih ljudi koji hoce promene i koliko im verujes da zaista to hoce? Jesi 300% siguran da medju njima nema nekih sa sasvim drugacijim ciljevima i motivima? Malopre kazes da bojkotujes drzavu sad bojkotujes koga? Zasto recimo ribolovci sa podrucja Srbija- Jugo zapad da bojkotuju dozvole kad misle da im se reke odlicno cuvaju. Zar nije logicnije upasti u prostorije ili organizovati strajk ispred prostorija Saveza Sportskih ribolovaca Srbije jer oni valjda treba da zastupaju interese ribolovaca. Oni to evidentno ne rade niti su zainteresovani za to. Samo se bave takmicenjima a dobijaju pare od svake prodate dozvole. Njih gurati da rade ono u skladu sa nazivom, ako nece ili ako ne rade dobro, najuriti ih pa postaviti druge. E sad zamisli da SSRS pozove na sveopsti bojkot, kakav bi to odziv imalo?

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Sto me non stop vuces da ulazim u neku dublju diskusiju?
Ne poznajem ali ovo sto se radi moze da se vrlo lako primeni i na one(ako uopste i postoje) koji ovo koriste za postizanje svojih ciljeva, recimo sad Goci je sa svojom "bandom" smislio pakleni plan :D da varalicari "zagospodare" nasim vodama i to ako im i uspe i ako nista ne promene jer mislis da ce neko da im kupi dozvolu?
Od svega mogu da se prave razne teorije zavera, ali ovde je jasno po stoti put ponavljam, uvedite red pa tek onda ocekujte da platimo dozvole, vrlo je jednostavna poruka koju im saljemo....
Jugo-Zapad je deo celine, ali ako su ljudi  zadovoljni i ako vidjaju cuvare i ako cuvari lepo cuvaju reke oni nece da prave pitanje da li kupiti dozvolu ili ne!

Vrh Dno