Brzotonuca struna

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Simpson je,na žalost,u pravu u ovom slučaju.Mušičarenje smuđa u Srbiji je čist mazohizam.Realno,ribe koje se love su uglavnom nedorasli primerci,uz retke ribe u meri,a komadi od 2-3 kg su čista fantazija.Love se ,ali jako retko.E sad,ne bih "svaljivao"krivicu na nedostojnost mušičarskog pribora u ribolovu smuđa jer je you tube pun snimaka lepih ulova ove ribe na nekim boljim i zaštićenijim mestima.Kod mene su se do pre 15 godina lovili komadi od par kilograma na pet metara od obale,dakle,mesta koja su itekako dostupna za plasiranje strimera,čak i na dubine preko 3-4 metra sa fino otežanim strimerom u kombinaciji tonuće strune ili brzo tonućih predveza.To što su takve ribe čist raritet,govorim o Dunavu kod Kladova,nema veze sa pokušajima da se ovakve ribe ulove mušičarcem.Besprizorno izlovljavanje matica mrežama,strukovima,i ostalim budalaštinama glavni je razlog zašto ovakvi primerci više ne obitavaju u priobalju.
Ko ima priliku da lovi na mestu gde smuđ solidnih dimenzija prilazi obali u lov,svakako treba da pokuša mušičarskim priborom.Intermediate struna,kombinacija plivajuće sa fast sinking predvezima,i otežani strimeri,sasvim su dobro naoružanje za takva mesta.Malo strpljenja,provaljivanje prezentacije,i možda najbitnije,dubina na kojoj se cela akcija odvija,mogu osigurati zanimljiv ribolov.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Jesi li probao dal boli kad se roknes metkom u celo? Covek moze da poslusa savet onih koji su probali a znaju nesto. Kad ti zvezdan kaze i markovic....sto pametovati? Ako znas mesta gde redovno izlazi u lov podrzavam.... Al 25. Maj.... Zlo koliko je odvratno. Ne kazem da je nemoguce, naprotiv...al posle drine npr... Kako ti nije gadno?
Musicarenje povezujem sa vodama koje su poput gradca, lima, morave.... Dunav i sava.... Bucov bi mi bio prioritet i to iz nuzde

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Gde je Markovic napisao da je nemoguce nadji mi?  Ja sam lepo pitao zna li ko kako mogu I sta, i nisam pitao da li da pecam ili ne. Najvise palamude oni koji nikada smudja nisu pecali na FF .  Zvezdan je izneo svoj stav kao I Tommy I nijedan nije rekao nije moguce. Markovic je napisao pravi tajming I struna koliko se secam. Ti prdis po obicaju a Simpsonu je dosadno a cak sta vise nijedan od vas dvojice nije rekao nije moguce. E sad da li ce biti 200 gr komad ili kilogram ili 5 kg to je nevazno. Cinjenica je da nije Bog zna sta pecati na 25 maju ali ako ssam mogao da varalicarim mogu I da musicarim a ako se otvori neka druga voda sto da ne. #7 ce mi posluziti I za more da pecam sa obale.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
I covece nauci ne samo ti vec I drugi da to sto vi mislite ne znaci da treba tako ili da ste u pravu ili popili svu pamet sveta. Uvek cu da poslusam savet ali palamudjenje ne.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Sinak prvi nauci da citas napisano. A po palamudjenju si prvak. Ja svaku dalju komunikaciju prekidam sa tobom jer je kao da se prica drvetu. Svu si pamet popio....

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
Gde je Markovic napisao da je nemoguce nadji mi?  Ja sam lepo pitao zna li ko kako mogu I sta, i nisam pitao da li da pecam ili ne. Najvise palamude oni koji nikada smudja nisu pecali na FF .  Zvezdan je izneo svoj stav kao I Tommy I nijedan nije rekao nije moguce. Markovic je napisao pravi tajming I struna koliko se secam. Ti prdis po obicaju a Simpsonu je dosadno a cak sta vise nijedan od vas dvojice nije rekao nije moguce. E sad da li ce biti 200 gr komad ili kilogram ili 5 kg to je nevazno. Cinjenica je da nije Bog zna sta pecati na 25 maju ali ako ssam mogao da varalicarim mogu I da musicarim a ako se otvori neka druga voda sto da ne. #7 ce mi posluziti I za more da pecam sa obale.

Maricu naravno da je moguce ali tako se kod nas ne lovi smudj vec njegova deca. Probao sam ja na vrhunskom izolovanom terenu gde ga ima koliko volis a pecanje dozvoljeno samo nekolicini ljudi. Pa sam batalio kad sam video koliki sam autsajder. Drugi love smudjeve ja ja se nesto kao lozim na one trkace uz obalu, smesno.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Oholi ne mislim da sam popio svu pamet. Pojma nemam. Ti dodjes I kazes hocu da pecam babusku na plovak u Dunavu. I ja dodjem I kazem ti, brate to je skoro pa nemoguce, kad su ti I Simpson I Pera Peric rekli. I sta ti uradis? Ili batalis ili nadjes nekog da ti kaze kako I na koji nacin da ipak upecas. Jel tako? Nema tu sta da se prekida komunikacija. Ti si rekao jednu pametnu stvar " ako znas mesta gde redovno izlazi smudj u lov onda podrzavam". I to je bilo dovoljno. Zamisli da su Zvezdan ili Markovic poslusali druge?  Kao I ti za pastrmku npr. Znaci mislim da je to stvar izbora I da ako neko moze da pomogne nek pomogne ne mora da obeshrabruje. Mozda ste u pravu mozda ne ulovim nista ali ipak cu kupiti stap za smudja  ;) rekoh javno da ne bude posle ovo ono.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Simpsone kazu ljudi gde ces bre u Ljuboviju dole lipci do 30 cm. Odem jbg bacim 10 m od sebe  I klepim 47, dok u to vreme ljudi puse u gornjem delu. Pa zbog cega smo poceli da pecamo? Pa zbog te neizvesnosti koja I kolika ce riba da udari. Ako budemo pecali sa tom logikom pecacu male ribe onda jbg bas.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
Simpsone kazu ljudi gde ces bre u Ljuboviju dole lipci do 30 cm. Odem jbg bacim 10 m od sebe  I klepim 47, dok u to vreme ljudi puse u gornjem delu. Pa zbog cega smo poceli da pecamo? Pa zbog te neizvesnosti koja I kolika ce riba da udari. Ako budemo pecali sa tom logikom pecacu male ribe onda jbg bas.

Koliko si tih od 47 ulovio na tom terenu? 10-15-20?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
maricu , ja nikada nisam musicario smudja ali sam godinama pazljivo pratio rezultate ljudi koji su pokusavali . moj zakljucak iz prikazanog je da je to cisto gubljenje vremena . posebno je gubljenje vremena ocekivati da som pokupi strimer , jer iz nekog razloga ne reaguje na strimere . verovatno jer ne lovi na vid a strimer nema vibraciju .
ako planiras da ne budes povremeni musicar na udaljenim rekama i zelis da iskoristis blizinu save i dunava , moj ti je savet da nabavis pribor i pronadjes mesta za musicarenje bucova . ubedjen sam da mogu da se nadju lepi tereni sa velikim ribama i da se peca kvalitetno .

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Simpsone bio sam jednom u donjem delu a hvataju ljudi krupne komade. Sasa ovde gde cu pecati se od 19:30-20:30 juri bucov I stuka a posle ide cika Baron ili ti staklenooki :)

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
na 25 maju rade krupan smudj i stuka? od kad ? :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
maric je napisao(la):
Simpsone bio sam jednom u donjem delu a hvataju ljudi krupne komade. Sasa ovde gde cu pecati se od 19:30-20:30 juri bucov I stuka a posle ide cika Baron ili ti staklenooki :)
planiras da bacas strimer po mraku? da te jedu komarci i da rizikujes sam sebi oko da izvadis ?  :-\

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sale to je debelo osvetljen kej, setaliste. Uvece kao na korzou. Tipujem da ce Maric da upeca neko dete 3-5god pre nego smudja  :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Vrh Dno