Bucktail

seabass98

Newbie
Učlanjen(a)
08.02.2006.
Broj reagovanja
0
Da li znate gdje bih kod nas mogao da nađem bucktail?

Konkretno me interesuje bijeli.

Pozdrav svima.

M

Mr.Zakula

Guest
Reko bih ti kod koga mozes da nadjes bucktail,ali ti ne bi nista znachilo.Covek je iz Soko banje,svake nedelje dolazi u Nish.Ako si nekada u prolazu,povezacu te...Vidi,mozes i da se posluzish,kao ja,nekom starom lisicom bele boje (polarna lisica) koju je neka tvoja komsinica npr. koristila.Iz repa mozesh odlichan bucktail da izvuchesh.Dlaka ima odlichan rad u vodi,a i trajna je.Mozes i da je bojis...Pozdrav.

seabass98

Newbie
Učlanjen(a)
08.02.2006.
Broj reagovanja
0
Zakula,
ako misliš na Vanju Stojanovića kod njega sam pokušavao više puta ali nikada nije uspio da ga dobije.Treba mi baš bucktail zbog velikih morskih strimera,mada sam sigutran da je i lisica dobra.

Pozdrav.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Pogledacu ja u Milo Shopu. Dobili su svakojaka krzna, koja ovde niko ne kupuje. Mozda imaju i bucktail.

M

Mr.Zakula

Guest
Veruj mi sto se tice lisice,moze da se odlicno iskoristi bash za velike deceivere,minnow-e...Ja sto imam lisicu,repna dlaka joj je od 8 do 10 cm-a.Bojio sam je u zutoj,roze,zelenoj,crvenoj,plavoj boji,odlicno izgleda.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Dobio sam crno beli rep od jelena. Ima duge i prilično oštre dlake. Može li da se boji i kako i za kakve strimere je najbolje to iskoristiti.
Može li za još nešto osim strimera.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Rancic je napisao(la):
za kakve strimere je najbolje to iskoristiti?
Može li za još nešto osim strimera?

Loviš basa. Čika Bob Clouser je baš za basa kreirao Clouser Minnowe i prvi su bili od bucktaila i nešto kristal svetlucavih niti. Eto prvo šta možeš da adiš od bucktaila: Clouser Minnow a step by step imaš ovde na OVOM LINK-u. E sada to verovatno i sam znaš, Clouser Minnow je jedan od najuniverzalnijih strimera koji se pokazao kao super lovan kako na morima tako i na svim slatkim vodama...iako je prvotno kreiran za baseke. Veličinu strimera ti određuješ gledano na ribu koju želiš loviti (vrsta i veličina).

Onda imaš i strimere tipa Hollow...ovde imaš kako se radi Hollow Semper Fleye LINK

Možeš i one strimere tipa Blonde LINK

Ma možeš svašta  :) recimo i ovakve košto je ovaj moj mali za bucova  i smuđa
main.php

Možeš ga koristiti i za krila kod suvih kao što to ima kraljev kočijaš (bilo suva ili mokra verzija) a i kod drugih mokrih isto tako. Može isto tako i za repove nimfi pa i kod suhih imitacija jednodnevki, ili čak i za antene kod npr. kakvih krznokrilaca (ako baš želiš).

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Seb, hvala. Samo da nađem kako da ga bojim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Rancic je napisao(la):
Seb, hvala. Samo da nađem kako da ga bojim.

Nema na čemu. Ja sam se jednom malo poigrao tim farbanjem. Nisam znao hoće li mi uspeti pa sam odlučio navezati jednog Hollow Fleye-a od čisto belog bucktaila. Posle kada sam ga završio potopio sam ga u boju za platno i ofarbao ga u roza boji. Eto toliko od mog iskustva sto se tice farbanja bucktaila. Ne mogu reči da nije uspelo ali ni da sam nešto oduševljen. Nije ispalo baš onako upečatljivo roza boje kako sam ja hteo. Dao sam i sol i sirće i dosta farbe ali nije baš uspelo (barem meni ne). Odlučio sam naručiti sve boje koje mi trebaju...ne da se mi baviti farbanjem jer taman dok kupim farbu i potrosim gorivo za taj trud mogu jednostavnije dobiti ceo rep u boji kakva meni pase.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Za bojenje si u pravu - mnogo zajebancije za male pare.
Moj kolega je lovac i dao mi rep od nekog jelena - bolje reći neko parče repa, a ima kući ceo rep i daće mi.
Napravio sam jednog holow i dva obična strimera. Nisam baš nešto impresioniran - više volim polarnu lisicu kao materijal za strimere, ima bolji rad u vodi.
Mogu ti reći da mi se od bukteila više sviđa letnja dlaka iz repa polarne lisice, pa čak i dlaka iz repa kune.
Takođe su krute, ali ne troliko i lepše rade u vodi.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da, polarna lija ima lepši rad u vodi mada za veče strimere meni je malo sraži bucktail...ja mislim da sve ovisi šta želimo postići...inače što se tiče vezivanja i samog lova meni je i jedan i drugi materijal drag. Bucktail mi je za hollow ft malo draži jer u vodi mi nekako bolje deluje a sama polarna lija, ona mi nekako primernija za manje strimere a i hollow tehnika joj i nije mnogo potrebna da bi dala tu značajnu 3d siluetu. Sam bucktail ima i debljr i tanje dlake, ka vrhu repa idu sve tanje i te su jako primerne za te manje strimere i imaju dosta fini radu u vodi. Radio sam i strimere u kombinaciji polarna lija i jeleno rep. Bucktail sam dao za leđe zbog neke forme a polarnu liju u samo telo i stomak.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ovaj deo repa koji sam dobio mora da je od nekog mnogo natorog jelena, nema tih tanjih i mekših dlaka.
Da, tako može lepo da kombinuje - malo bukteila, a ostalo lija.
Taj holow mi se više sviđa od letnje dlake polarne lije ili sam ja stavio više materijala u holow od bukteila pa ne štima - širi se pozadi.
Danas ću opet da se zanimam i da to lepo pogledam, a ako ne valja rasturanje pa ponovo.
Pravim manje strimere - sa #5 loše i slabo bacam velike strimere.
Kad naučim....
U svakom slučaju, hvala za savete

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
sebastian je napisao(la):
da, polarna lija ima lepši rad u vodi mada za veče strimere meni je malo sraži bucktail...ja mislim da sve ovisi šta želimo postići...inače što se tiče vezivanja i samog lova meni je i jedan i drugi materijal drag. Bucktail mi je za hollow ft malo draži jer u vodi mi nekako bolje deluje a sama polarna lija, ona mi nekako primernija za manje strimere a i hollow tehnika joj i nije mnogo potrebna da bi dala tu značajnu 3d siluetu. Sam bucktail ima i debljr i tanje dlake, ka vrhu repa idu sve tanje i te su jako primerne za te manje strimere i imaju dosta fini radu u vodi. Radio sam i strimere u kombinaciji polarna lija i jeleno rep. Bucktail sam dao za leđe zbog neke forme a polarnu liju u samo telo i stomak.

ODLIČAN POST!!!  :tbumb:  :tbumb:  :tbumb:

Vrh Dno