Bucov 2011

GORANHardy

Senior member
Učlanjen(a)
07.09.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdanov strim.Pokazao se dobrim kao i obicno.
Zvezdane svaka cast.

Prilozi

• 001_resize.JPG
    001_resize.JPG
    70,1 KB · Pregleda: 143

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ako brate,samo lovi.Ja se ne upisujem u ovoj temi jer bucova nisam video mesecima.Ne mogu da objasnim šta se dešava sa ovom ribom u okolini Kladova.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja večeras 2 prekjuče 3, najveći 700-800g. Na Zvezdanove PP i moje fox kombinacije, imitacije kederčića 4-5cm :tbumb: Kilavo, pred mrak i uz puno strpljenja. Na prvi pogled izgleda kao da je bez šansi...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mene je sramota da postavim slike "kapitalaca" koji udaraju na mojim terenima :(

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas je konačno radio bucov kod mene.Dunav ogroman,mutan,brz.U periodu od pola sata sam ulovio desetak riba,ništa preko 700-800 gr.,ali je bar muški udarao.Sve ribe su gutale do škrga i to prilično velikog bunkera.Polovini sam vadio strimer kroz škrge presecajući tipet kod usta.Svi su nepovređeni vraćeni nazad.Ništa krupno,moguće je da će jesen izvući sezonu.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo,baš danas gledam.Velika voda,nabila ga je u obalu,mutljavina,tukao je kao lud po strimeru.Mada,mislim da će već za dan,dva u vrh glave,sve to otplivati dalje od obale,oboriće elektrana vodu za vikend,a to je prevelika oscilacija.Videćemo!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam proveo celo prepodne mušičareći bucova.Na vodi mrtvilo a kedera na tone.Kad,na mestu gde sam pre dve godine imao lepu seriju krupnih komada na gurglera,uleće jato bucova kilaša.Pršte na sve strane.Voda staklo,bistra,vidim ih kako se zaleću iz dubine da razvale kedere koji su na pola metra od obale.Gađam deset minuta,ma ni pratnja.Vadim čekrk sa intermediate strunom,kratim predvez na pola metra i vežem sivog bunkera.Spuštam se do same vode i gađam uzvodno.Puštam da strimer potone duboko i krećem sa povlačenjem ka obali.Odjednom,kederi panično beže ispred nogu,i dva metra uzvodno vidim pravog majmuna kako lagano pliva ka meni.U tom trenutku se i onaj nesretni strimer približava,gotovo se sudaraju.Bucov mi prolazi ispred nosa i ja kratkim titrajem vrhom štapa ubrzavam strimer tačno ispred njegove glave.Cela akcija se odvija na dva metra ispred mene,na dnu.Kako ga je pokupio,ostade mi ta slika zauvek u glavi.Samo je trznuo glavom i savio mi štap do vode.Pravi majmunski udarac i promašaj.PROMAŠAJ :eek: Oladio me a strimer izgužvao za medalju.
Nakon toga hvatam dva mala i ovog.
Neverovatno je koliko je drugačije ponašanje bucova na ovim terenima po bistroj vodi kada se strimer vodi dublje.Izgubi svaku opreznost.Konačno ulaze u obalu.

Prilozi

• 41.jpg
    41.jpg
    141,3 KB · Pregleda: 139
  • 39.jpg
    39.jpg
    150,7 KB · Pregleda: 128

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Doduše,poslednjih mesec dana nisam ni izlazio mnogo,selio sam se pa sam propustio neke dobre periode oblačnog vremena i veće vode.Sad sam spreman kao zapeta puška :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nisam,sad sam bliže,ali sam imao suviše obaveza oko kuće u koju sam se uselio.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
pre neki dan sasvim neplanirano kao po metkalfijevom zakonu bio sam ispod brane prahovo,voda malo mutnjikava obala pusta osim dva ribolovca ispod samih cokolada,uputim se  ka njima u razgovoru sa istima saznam da riba nikako ne radi.pitajume a ti kao malo na varalicu sta da im kazem muka mije vise da ljudima objasnjavam sta ja vise i radim sa ovim mojim vitkim prutom,da da rekoh,nego recite mi jeli se baca bucov,slabo brate odgovara mladji poneki ali duboko u noc,pomislim u sebi jebiga sad je18 h koce da ceka ja imam vremena do sumraka,odem sa poydravom ka samoj vodi gledam voda se malo mreska mutnjikava pomislim da svezem kozju bradu na 8-mici i tako bi ,nismam    vise ni skidao do 20,30 ludo svaki treci cetvrti zabacaj bucov ali sve takvi oko kile i to na nekih dvadesetak metara od obale,interesanto proslo je nekih cetri jata i onda sve zamre baco sam i dalje ali kao u bunar nista.zao mi je nisam poneo aparat sve je bilo neplanirano jedino moj stap i prsluk uvek su u gepeku mog auta.

Vrh Dno