Bucov 2012

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Bravo Sasa, znam gde me na J.Moravi ceka identicna situacija, tišak, jato bucova tik ispod povrsine, interesujeme dali je jeo muvu ili je samo patrolirao, i kako je uzeo na ,,mrtvu vožnju,, ili je malo zaigrala muva i jesi li probao na strimera na ovakvom mestu,ili na one tvoje mokre klenovske muve?
pozz igor

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nije kupio sa povrsine aktivno. problem sa ovim terenom je visoka veoma obrasla obala . ima samo dva mesta sa kojih je uz dosta muke moguce zabaciti koliko bilo precizno i kvalitetno. a cim se udje u reku svi pobegnu i nema ih dugo da se pojave . probao sam strimere ali ribe su bukvalno bezale od njih . moguce da sam promasio pravi jer je voda bistra do dna i veoma spora tako da ima vremena da dobro zagleda strimer . jedino resenje je bila krupnija bambula . sto je dosta atraktivniji nacin za musicarenje ove ribe nego na strimera . nije reagovao na pad muve niti na povlacenje. strogo na voznju. uhvatio sam ukupno 6 komada
sutra cu verovatno ponovo na to mesto pa mozda bude slika ako su jos uvek tamo i budu raspolozeni za slikanje  :)
.

mediteranf

Junior member
Učlanjen(a)
05.03.2011.
Broj reagovanja
0
Tamo su Sale, cekaju te. Video sam ih danas spustajuci se sa dubkom. Najeca muka je kad ste u dubku a ribe prolaze na samo tri metra od vas, sledeci put cu da ponesem veliki meredov da ih pokupim  :hammer:

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Hvala na odgovoru, situacija na mestu gde planiram da ih pecam je identicna , hvatao sam ih na strimere samo kad puste vodu sa Vlasinskih elektrana pa se malo zamuti, nije mi palo na pamet da bacim bambulu, po bistrij vodi,bacao sam bas realisticne strimere ali nista vise od pracenja nisam imao,mada sam  ih lovio  na suvu slucajno pecajuci klena ali su bili sitni.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Zemo gde si ih ti to nasao?! Na mestima gde ih trazim jave se tek sporadicno.Da ne ciljas mozda Kopasnicki most?

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Jeste zemo potez iznad mosta je pun lepih bucova, ja sam retko dole ali kad god odem posvetim im malo vremena, ali ima jos par slicnih mesta gde sam ih vidjao, ja sam dole sredinom septembra pa se cujemo da odemo na pecanje,mislim red je da se vise upoznamo
pozz igor

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Evo jednog Kopasnickog

Prilozi

• bucov.jpg
    bucov.jpg
    130,6 KB · Pregleda: 229

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Obavezno se javi da odpecamo koji dan zajedno...taman da se ogrebem koju foru iz FC  ;) Strimeri i bambule bice spremni jer u to vreme je remont a Morava bistra.Mozda nam se posreci da ih malo lovimo na suve kao sasats  :drool:

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Neznam sta jos 'oces da ukrades iz FC,malo ti 25+  :-[ :)
Remont je najavljen od 05.09 tako da ce celog septembra da bude stabilan ali i mali vodostaj i samo majstori mogu da racunaju na ulov krupnijeg bucova 8)
Sale tek sad videh tvoje fotke i ulove,svaka cast drugar :tbumb:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
peka je napisao(la):
Neznam sta jos 'oces da ukrades iz FC,malo ti 25+  :-[ :)

Aaaa gresis uvek moze bolje,lepse,lakse...dalje  :smoke: Bice to odlicna prilika da se isprave neke greske jer nikad se ne zna kad,mozda odemo na Drinu  ;)

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Ma znas ti i dobro,lepo,lako i daleko nego se malo pravis Tosa  :lol: Drina nam ne gine,samo da se usavrsi tehnika hvatanje skobalja na algu  :D :-*

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bucovi su ovoliki,a ovo strimeri na koje lovim u poslednje vreme.Velike su vrućine,mala voda,samo u sumrak pojuri po neki put.

Prilozi

• 9.jpg
    9.jpg
    147,3 KB · Pregleda: 236
  • 8.jpg
    8.jpg
    87,1 KB · Pregleda: 231

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
važno je da se nešto dešava, još malo pa če i septembar pa možda i više akcije ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ne znam,nisam optimista da mušičarenje bucova sa obale u bližoj okolini Kladova ima neku perspektivu.
Poslednje dve godine vode od juna meseca strmoglavo jure nadole,a malo bolja, hidrološka slika postaje tek zimi.
Ne zanemarujem ni neumitne posledice rada obe hidroelektrane.Neki pametni stari su još pre dvadesetak i više godina upozoravali da se posledice funkcionisanja,prevashodno Đerdapa 1,ne mogu osetiti u bližoj budućnosti,ali da će to vreme sigurno doći.
Investicija za budućnost,brodić,i što dalje od ljudi i obale.

Vrh Dno