"čakijanje"

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Uvek su mi se svidjali skandinavci jedino sto nikad nisam mogao taj tip seciva da naostrim kako treba. Ne zbog celika koji je vrhunski vec zbog samog tipa ostrice. Falco ako te bude zanimao ovakav spyderco da znas da imam varijantu za cenu :)

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
I meni se oduvek svidjaju, imaju neki poseban smek. Sto se celika tice skandinavci su poznati po tome, pa nema razloga za brigu. Ovi nisu od nerdjajuceg, ali zato tvrdoca seciva ide do 60 Rockwell-a. Kad se naostre ima da briju  :hammer:
Sto se tice preklapajucih ... oni jesu najbolji za nase vodene varijante, ali sta cu kad volim fiksne  :blush:. Hvala za ponudjenu kombinaciju, ali sumnjam da cu skoro razmisljati o skupim folderima, jedino ako me ne spopadne neko ludilo  :D.

P.S.: Cime si ostrio taj tvoj puukko?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Prvo dijamant pa 2x wetstone razlicitih granulacija pa na kraju kozni strop.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Sve po redu  8).
Ja slabo poznajem tehniku ostrenja, drugi su to radili umesto mene, mada i oni pomalo amaterski. Moracu da nabavim alat i sam da se oprobam.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Mogu ti reci da ostrenje noza ima terapeutski efekat kao fly casting. Relax, easy and smooth.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Verujem, jedino sto moram prvo malo teoretski da se pripremim. U lokalnim radnjama koje drze nozeve nisam mogao da dobijem neke pametne preporuke. Jedan lik mi umesto kamena dao magnezijumski fire-starter. Mislim se ... ako budem njim ostrio verovatno cu zapaliti zgradu  :hammer:.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ahaha, nevidjeni likovi. Hajde veceras cu da opisem prost nacin ostrenja.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Ja imam neki lovacki Famipa Prizren rekose mi da je Famipa koristila Skandinavski celik ????mada cisto sumnjam.. nasao sam negde da pise nekorodirani čelik Nirosta 4034????

Prilozi

• Famipa Prizren Sportsk II_8.JPG
    Famipa Prizren Sportsk II_8.JPG
    79,7 KB · Pregleda: 584

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Svapski celik u klasi sa 420 celikom, nizak procenat karbona, solidan , ne drzi ostricu bas najbolje.

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Od kad pre par godina nabavih ovog SOG-a http://www.sogknives.com/vulcan-tanto.html , smirih se sa nozevima...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ozbiljna sprava ,ima samo jednu manu. Totalno nepotrebni tanto oblik seciva.

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Najvise me je celik privukao...mada, i oblik mi se svidja...inace, xebeno ozbiljna igrackica  :yeswink:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Ako ces posteno, ova tanto izvedba mi je najlepsa ali generalno ih ne volim sem ako ti je namena busenje haube kola :D

Sve ostalo na tvom nozu je perfektno, od izbora celika, dimenzije, 4mm debljine seciva odaje robusnost i pouzdanost. Opasna sprava. Naleti jedan dan kod mene sa njim.

Vrh Dno