"čakijanje"

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
falco je napisao(la):
Verujem, jedino sto moram prvo malo teoretski da se pripremim. U lokalnim radnjama koje drze nozeve nisam mogao da dobijem neke pametne preporuke. Jedan lik mi umesto kamena dao magnezijumski fire-starter. Mislim se ... ako budem njim ostrio verovatno cu zapaliti zgradu  :hammer:.

Ubedljivo najbolji nacin i uz malo vezbe rezultati su najbolji uz to i prilicno jeftino resenje.

Vodena smirgla u granulacijama 270, 400, 800, 1200, 2000, nalepis na neku idealno ravnu povrsinu i polako vuces ostricom ka sebi vodeci racuna o nagibu noza. Naravno voda obavezna i pritisak noza na povrsinu ne treba da bude jak. Voditi racuna o tome da ravnomerno ostris secivo sa obe strane, naravno jednu pa drugu. Na kraju uzmes keramicki tanjir i nekoliko puta provuces secivo preko ivice na dnu, moze i vrh spustenog stakla na kolima, i to ti je poliranje. Mozes da koristis i parce koznog JNA kajisha na samom kraju.

Doduse ja se jos uvek lozim na wetstone varijante ali nista bolji nisu rezultati ali su daleko skuplji. :)

Ja obozavam ostre nozeve, toliko ostre da briju blagim pokretom, ruke su mi redovno prosarane dlakama razlicitih duzina od silnih proba  :D a neretko i potpuno obrijane do lakta :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Stvarno ne trpim tupe nozeve, koji ce ti noz uopste ako nije maksimalno ostar. Oholi, nemam bolji nacin da probam, izgleda stvarno smesno i gayish :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Simpsone ako prestaneš sa brijanjem ima ruke da ti budu kao kod vukodlaka  :bleh:
Davno sam bio zagrijan za noževe i poput većine prvo se navučem na ove militari,valjda uticaj Rambo filmova  :hammer:
Međutim čitajući poodavvno neke forume skontam da svako sečivo ima po obliku i demneziji namjenu.Tako da ovi ogromni noževi ničemu u većini slučajeva nam ne služe.
Sada na pecanje samo grickalicu nosim toliko mi treba!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Bojane salim se. Ja isto tako proveravam. :)

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
simpson H je napisao(la):
Ubedljivo najbolji nacin i uz malo vezbe rezultati su najbolji uz to i prilicno jeftino resenje ...
Hvala na objasnjenju, imam neki Sandvik 12C27 pa cu na njemu da vezbam. Gledao neke "dijamante", kamenje, paste ... jbg, izadje me skuplje nego noz.
Imas li neki predlog paste za utrljavanje u opasac ili mislis da nema potrebe zezati se s tim?

P.S.: I meni je poznata ona depilacija ruku  :D.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Nikad se nisam posekao na oštar nož ( bar se ne sećam ) ali zato na tup ko zna koliko puta.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
simpson H je napisao(la):
Zelena hrom oksid pasta a najpre obicna pasta za zube :)
Cuo sam to za zubnu pastu, ali nesto nisam imao poverenja. Hvala jos jednom, bacam se na posao - sve je u vezbanju.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
http://www.kupujemprodajem.com/Fallkniven-DC4-Uskrsnja-akcija-21063383-oglas.htm?filter_id=5368302

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
PROTA71 je napisao(la):
http://www.kupujemprodajem.com/Fallkniven-DC4-Uskrsnja-akcija-21063383-oglas.htm?filter_id=5368302

Evo ovde je znacajno jeftinije :D

https://www.kupindo.com/Brusni-materijali/14029721_VODENA-SMIRGLA-P400

Vrh Dno