Cast Connectors

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Da li koristite?Meni danas stigli i mogu vam reci da je mnogo kulturna stvarcica..Odmah montirao i probao.Malo,lagao,pliva,ne smeta,milina.Dosad sam vezivao predvez za kanap ali to je za mene proslost.

http://www.stonfo.com/site/product/279?parent_section_id=4&category_id=92

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ne izgleda lose treba probati..koja je cena?

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Kroz sprovodnike prolazi bez problema,sirina konektora u najdebljem delu je nepunih 3mm.Za kanape #3-6.Mnogo tanji i kraci sistem od obicnog konektora.
http://www.musicarenje.rs/predvezi-konektori-beking/accessories-1/stonfo-cast-connector

IMAG0049_zps5519d3e9.jpg

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Probao i odbacio. Konektor k'o konektor - nepotrebna bezvezarija.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Nije za one koji stalno menjaju predveze tokom pecanja.Ja menjam tek kad se dosta skrati tako da mi ovo odgovara jer ne moram da vezujem za kanap nail knot-om kako inace radim.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Od petljice na kanapu koju sam uradim koncem (onako kako to radi Alp) nema boljeg resenja...kakvi konektori kakvi nail kont-ovi i ostale zebancije  :D

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Da, za one koji u toku ribolova menjaju predveze, taj sistem je najbolji.

Ja ih ne menjam često ( koristim tippet ring ) i meni je ubedljivo najbolji sistem za provlačanjem predveza kroz kanap pomoću igle, takodje sam to pokupio od Alpa, baš na ovom forumu. Izvanredno rešenje, ni najmanje ne zapinje ni kod bacanja, ni kod privlačenja ribe. 100 % pouzdano, lako se zameni predvez i ne mora se skraćivati kanap.

Prilozi

• PA200871.JPG
    PA200871.JPG
    150,4 KB · Pregleda: 281

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
99 % mog ribolova je štapom i kanapom #3. Na svim kanapima trojkama koje sam koristio bez problema se ovo odradi.
Na slici je kanap #3.

Ne provlačiš kroz kanap butt predveza, već njegov tippet deo i na kraju dodješ do butt-a. Ide kao nož kroz puter. Treba, naravno, tanka igla, ona najtanja iz kompleta za šivenje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
crni je napisao(la):
Od petljice na kanapu koju sam uradim koncem (onako kako to radi Alp) nema boljeg resenja...kakvi konektori kakvi nail kont-ovi i ostale zebancije  :D

Kakva je to fora? Nesto mi nije bas poznato ili se ne secam?

Ja radim sve omcice na kanapima koji to nemaju varenjem ili slicno, termo buzir i otvorena vatra... za to sam vec i otvorio posebnu temu tu na forumu.

Konektore ne koristim vec vise od pola decenije od kako sam otkrio metod varenja kanapa.... jedino RIO su jedini za koje znam da nisu bas voljni za varenje dok mnogi drugi jesu. Na svu srecu RIO imaju vec omcu ali kada se desi neko ostecenje ili kracivanje vrha kanapa zbog bilo kojeg razloga onda treba uraditi to onako kako najbolje znas  :lol:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Imam ove konektore i nisam zadovoljan sa njima uopste, eno ih negde po prsluku.

Ovaj sistem koji koristi MM zaista je odlican, u pocetku sam bio sumnjicav da ne popusti na vecim ribama ali to se nikad nije desilo.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E kad vec Sebastian pomenu koliko moze da se krati kanap??imam Rio Gold WF35 i sjebao sam da nekih 70 tak cm od kraja strune :( zasekao ga tipet  :mad:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
maric je napisao(la):
E kad vec Sebastian pomenu koliko moze da se krati kanap??imam Rio Gold WF35 i sjebao sam da nekih 70 tak cm od kraja strune :( zasekao ga tipet  :mad:

mislim da tih dobrih pola metra kanapa nece da ti onemoguci da I dalje njime lovis. Napravi mu omcicu I gore obavezno daj neki poly leader kada ides da lovis I bit ce sve ok.

Da bi rekao koliko u cm moze da se krati kanap ja tu nisam bas najbolje podkovan. Ali onako prakticno mogu da ti kazem to da koliko god da si skratio glavu a jos uvek mozes da lepo bacas bez komplikacija je sve ok....to ces sam najbolje da vidis I ocenis. Jednom kada toliko skratis glavu kanapa da sa njom nema normalnog bacanja onda je unistena a tako sta bi I sam zakljucio. Znaci, stavi gore spomenuti leader pa na vodu ili livadu pa probaj bacati I videt ces dal ces kupovati novi kanap ili ces I dalje tim skracenim da lovis.

Vrh Dno