Cekrk 4/5

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
oholi je napisao(la):
Ja sam kupio bfc jer sam tako bio u mogucnosti....
Zamalo da kupim esn bez probe.... Zajebao bi se da jesam.... A svaki nimfaros me izasao manje od 300e.... Uglavnom do 200...

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Ti si hteo ESN #2 da kupis koji po meni nema dovoljno snage za cupanje vece ribe kad zatreba posebno ako je neko granje u blizini. Po meni ESN 10 fita #3 top stap.

Ledeni_ junior

Senior member
Učlanjen(a)
21.04.2020.
Broj reagovanja
34
Da, ne zelim da lomim stap od 500e po dzungli Mlave, koja je hvala Bogu sve gora i gora... da nema dzungle ne bi bilo ni ribe...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
397
Onda kupi 9 fita #3 i uzivaj jer ce 10 fita 100% polomiti axaxaxaxax

Ledeni_ junior

Senior member
Učlanjen(a)
21.04.2020.
Broj reagovanja
34
Necu pofesora da diram, neka se koncentise na ligu,  :) :) :)

Imam bre i Saleta, Vladu i Dzonija. Dobar je Pozarevac sa musicarima...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
maric je napisao(la):
Ti si hteo ESN #2 da kupis koji po meni nema dovoljno snage za cupanje vece ribe kad zatreba posebno ako je neko granje u blizini. Po meni ESN 10 fita #3 top stap.
Meni se kod ESN ne dopada akcija.... Stap dvojku svakako ne uzimam da cupam ribe.... Nije mu namena....

Mada.... Cak i nula ima snagu za cupanje..... Samo se ne koristi na nacin kao sto vecina ljudi to radi.... Stap se obara i bori se sa nizim sekcijama ne maltretira se vrsni deo.... Nesto kao saltwater borba.... But section se uposli... Ukoliko to tipet dozvoljava.... Ali ko peca na dvojke i nule.... Koristi valjda fine tipete....sto povlaci.... Tipet je problem...

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.314
Orvis je nedavno izbacio odličnu seriju videa na YT pa između ostalog i jedan vezan za euro nymph, tu su bas pričali o opremi i konkretno o štapu. Kao sto Oholi reče, daleko od toga da je #0 slaba, štap će se ceo saviti takve je akcije ali je zato but sekcija više nego jaka da izdrži i izvuče pristojnu ribu.

Ledeni_ junior

Senior member
Učlanjen(a)
21.04.2020.
Broj reagovanja
34
Da, ali mnogo ljudi zamara ribu vrsnom sekcijom... i zato se sve ispod 4ke na vecoj ribi cini peslabim...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.489
Ledeni_ junior je napisao(la):
Da, ali mnogo ljudi zamara ribu vrsnom sekcijom... i zato se sve ispod 4ke na vecoj ribi cini peslabim...
Pa to sam rekao maricu....
A onda se javlja problem koriscenja npr 0.10mm tipeta a na drugom kraju je divlja 45ica.... Ona to lagano kida ako krene u lom a mi ne uspemo da je skrenemo na vreme. Pogotovu na mlavi koja ima dzunglu oko vode i pod vodom

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.314
Zato su tu “brižni” ribolovci koji vode računa da u Mlavi nemamo 45-ice pa su čak otišli i korak dalje nema ni 40-ica... Hahahha, da nije tužno i istinito bilo bi smešno [emoji22]

Ledeni_ junior

Senior member
Učlanjen(a)
21.04.2020.
Broj reagovanja
34
TMc, ima ih... i 50ica, ja vijdao i kalife i potocoare ogromne, na otvou sezone imao sam kidanje, 0,16 tipet, ali dzabe kad je dzungla...Ali da ima krivolova ima, svadjao sam se posli put sa dvojicom sto su na plovak pecali...

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.314
Lepo je čuti da ima lepih komada. Prošle godine za 2 dana ribolova na Mlavi gore u reviru ne sećam se niko ni da je 35 cm ulovio. Ako ima takvih komada onda je to ispod, ima lepih terena sve do Gornjaka ko ih poznaje sigurno je milina tu loviti mada je Mlava previše mirna i treba biti majstor prići pastrmci neopaženo kada je mala voda.

Vrh Dno