Nisam neki fan firme Simms ali nisam ni alergican na nju. Imam par stvari koje sam pazario iskljucivo zato sto sam ih dobio po prilicno bagatelnim cenama. Pocetkom decembra prosle godine mi je ponudjeno, a krajem istog meseca su i stigle pantalone i cipele. Posto sezona krece u subotu vreme je da napuste podrum i da se konacno suocim sa njima.
Ergo, probao sam komplet i ustanovio sledece: visok sam 175 cm. i tezak ca. 70-71 kg (zavisi od raspolozenja i dana).
Velicina M mi uslovno receno potpuno odgovara. Ukoliko bih se ugojio cak i deset kila, ili porastao za 7-8 cm. pantalone bi mi pasovale takodje. Rec je o modelu do struka. Zasto uslovno: na oko su malo duze ali zato mogu komotno, ukoliko zatreba, da ih podignem 10-15 santimetara (dubok kroj) ako zagazim u nesto dublju vodu od kolena npr.). Velcro pojas odlicno drzi pantalone i moze dobro da se steluje. Mogu komotno da sedim i klecim, tu je prednost duzine. Neopren stockings su do broja 44, sto i jeste moj broj i omogucavaju mi da obujem deblje carape. Cipele mi takodje odgovaraju, nosim kao sto navedoh, 44 i uzeo sam velicinu 12.
Videcemo kako ce se ponasati na terenu. Ovaj set mi je alternativa postojecem i sad u zavisnosti od temperature vazduha i/ili dubine vode, kao i kvalitetu dna, mogu da ih kombinujem (filc ili guma). Oba dela sam dobio po ceni jednog i to je najbitniji (iskreno - jedini) razlog zbog koga sam se odlucio za kupovinu.
Premium model cipela! Toliko o lazima, ne samo Simms-a, vec i svih ostalih firmi. Sve je Kina, ali sve, cak i kad 100% nije - ipak jeste!