Cipele i pantalone

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
To nam jedino ostaje, i da se molimo da nisi neki user da zabodes losu seriju ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
99% ljudi sa foruma ce ti reci da je kupovina kombinezona lutrija ;)

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Naleteh pre dve nedelje u Svajcarskoj na G3 sa Vibram djonom, predjasnji model. Jedan jedini par u mojoj velicini 12.  Novi model sa filcom vec imam pa sam se razmisljao da li mi zaista trebaju jos jedne, trece, po redu. Medjutim lik mi je napravio ponudu koju nisam mogao da odbijem. SFR 200.- Gilje su zaista odlicne. Iskreno mi se vise svidjaju od novog modela. Sara je nesto visa i noga je po licnom osecaju stabilnija u njima. Test skoka sa metra na beton - kao na dusek. Odlicno amortizuju udarac. Videcu koliko ce da traju pod mojim rigoroznim tretmanom.

Vec neko vreme imam na viziru Andrews Creek cipele sa Vibramom, vrlo popularne u I/CH/A/D i imaju izvanredan feedback svih musicara koji ih koriste, ali morace da sacekaju godinu-dve dok ne izgustiram ove.

Stari i novi model G3

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.284
Kao sto reče ponuda koja se ne odbija, nema greske sigurno. U zdravlju da te služe.

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Prinudjen sam da revidiram prvu recenziju, tacnije kratki prvi utisak, o G3/Vibram. Ergo, ovo je iskljucivo moj licni stav i zakljucak izveden nakon ca. 10 dana x ca. 10 sati nosenja. Prvo estetski dozivljaj: cipele su mi se svidele na netu, na polici u radnji, u ruci, spakovane u kutiji, na nozi u radnji, kod kuce... ali na vodi sacuvaj Boze kako su mi ruzne. Nisam u stanju da pronadjem adekvatne reci kojima bih izrazio svoje gnusanje. Mala digresija, ja sam fanatik za cipele i one su mi najvazniji deo garderobe od kad znam za sebe, tu sam minuciozan do srzi. Kad pogledam dole, na nogama mora sve da pase ali kod ovih mi dodje da povratim, sreca pa sam u vodi ceo dan i ne bodu mi oci mnogo.

Odvratno, fuj.

Udobnost: Imam srecu da su mi obe noge u milimetar iste duzine, relativno uske tako da mi konfekcija uglavnom odgovara i ako negde ima problema pogodjene su mi obe noge podjednako. Nosim 44 i G3 sam uzeo 12 jer sam u radnji probao sa neoprenskim carapama i to je bilo perfektno. Sada sam ih nosio sa srednje tankim kompozitnim carapama i srednje tankim carapama od alpaka vune. Prvih par dana je bilo ok, stabilno, malo tesno u pocetku ali nakon break in perioda krenula je cudna dinamika. Neopren se ugazio (nove pantalone) i danas mi je noga plivala levo desno samo je zvonilo! Cipele su osim toga, jezivo teske (mokre bar 5 Kg.!!) najteze od svih koje imam i to znacajno teze. Kad ih skinem mogu iz mesta da preskocim auto, dobio sam upalu svih misica na nogama, cak i nekih za koje nisam ni znao da postoje. Inace trcim, vozim bicikl, skije i snowboard kao manijak. Trebam li jos nesto reci? Kad hodam po asfaltu tako odvratno lupaju, poput vojnickih cokula, imam utisak da marsiram a jaja mi se tresu, amortizacija nula poena. Osecaj je kao da sam vezao dve drvene klocne za stopala. Toliko su visoke jer je djon debeo, mislim da bih lakse hodao na stiklama. Kad preskacem sa kamena na kamen pravi je rulet hocu li se docekati stabilno jer je gaziste ne proporcionalno visini cipele i jednostavno nije u balansu. U cipelama za snowboard se osecam kao u papucama na sofi ispred tv-a. Hodanje po ovom kamenju sa slike dole je avantura par excellence, stradaju i kolena i kukovi, sreca imam dobro osiguranje.

Dobre strane: kvalitetna i robusna izrada (videcu koliko ce izdrzati - mada je to irelevantno s obzirom da ne nosim samo njih), Vibram Idrogrip djon bez ikakvih metala relativno dobro koci po kamenju u vodi, osim sitnog peska apsolutno nista ne prodire unutra, brzo se suse i drenaza je brza. Clanak stoji stabilno jer je sa svih strana odlicno zasticen a raspored veza je precizan kad stegnem pertle, gotovo kao u cipeli za skijanje. Izrazena nabudzena guma na prednjem delu kape je dobra jer stiti cipelu i nogu od kamenja ali je istovremeno nezgrapna i smeta jer kacim o sve na tlu. Tesko se navikavam da nogu podizem vise nego kod normalnog hoda. Cipele se lako nazuvaju i izuvaju. Prakticne ose na zadnjem delu cipela za lakse navlacenje ili nosenje medjutim stoje nabudzene ispod navucenih gravel guards.

Facit: Popularan model poznate sminkerske/snobovske firme koji nicim ne moze da opravda originalnu preterano visoku cenu. Moja ocena: od mogucih 5* dajem 2* Alternativa: Andrew, Patagonia, Korkers, Orvis.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pa kako ti nisu bile ruzne kad si ih probao u radnji?
Sem ruznoce za sve ostalo te kapiram... Odlicno si objasnio prednosti i mane....

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.284
Ti ih nosiš i najbolje znaš prednosti i mane hteo bih samo da iznesem svoje viđenje. Naime, ukoliko nam se nešto vizuelno ne dopada onda sve mane dođu do izražaja pa se i par puta uvećaju a nasuprot tome ako nam se nešto vizuelno dopadne mane padnu u drugi plan. Razumeš šta hoću da kažem, ne mislim da nisi objektivan nego jednostavno zato što ti se ne dopadaju vidiš ih tako kako ih vidiš. Na simms sajtu bi ti ovaj review banovali i sklonili na večnost u fioku :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pod broj 1 uzeo su najtezi model cipela Simms. One su i ovako suve teske ko tuc pa su mogao da pretpostavis da ce u vodi biti bar 3x teze. Iako su mi se svidelo kad su izasle te G3 nisam ih uzeo bas zbog tezine. Sad imas par modela koje su ultalight za dugo pesacenje ( Vapor i Flyweight). Naravno ima ih u Vibram varijanti. Nisam probao novi G4 ali novi G3 je isto dobar. Mnogo laksi od prethodnog tj tvog modela. Sto se tice tih tvojih cipela skoro pa da su neunistive ali tezina ih jebe. Dobre su za reke tipa Drine gde mnogo ne hodas vec se ukopas i pecas. Tu tezina igra ulogu a za svako obicno pecanje nema svrhe. Jedino sto ces iscasiti kuk ako se zaglavi u blatu, ili ces dobiti upalu misica.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ja G3 kombinezon nosim sa Cipelama Simms br 11godinama i sve stoji kao prvog dana. Niti se utabano neopren niti su se cipele razglavile osim sto mi se nekad ucini u vodi da mi stegnu noge. Nosim br 43 patika 27.5 cm ulozak.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ove sam uzeo za Drinu sa filcom. Za Gradac sad jurim neke sa Vibramom pa cu vrv da uzmem neki laksi model zbog pesacenja s tim sto me jebe sto mi carape od pantalona odgovaraju broju 12 simms cipela a kombinezon je 9-11.Pa sad razmisljam da li i pantalone menjati u Simms 9-11. Inace i ja sam picajzla volim lepe cipele.

Prilozi

• FLY17838.jpg
    FLY17838.jpg
    95,4 KB · Pregleda: 89

Neo

Senior member
Učlanjen(a)
11.11.2016.
Broj reagovanja
7
Imam i nove G3 sa filcom. Nebo i zemlja razlika u tezini. Ove sam uzeo prvo zbog cene, drugo imajuci u vidu upravo ovakve obale i zelju da na najbolji nacin zastitim noge ali da ce tako nestabilne biti, nisam mogao ni da pretpostavim. Mea culpa, izneo sam pogresnu konstataciju da se neopren pantalona ulegao, footbed se formirao prema stopalu pod tezinom i time stvorio veci luft u cipeli je pravilno opazanje.

Sam izgled ne utice ni najmanje na recenziju o slabostima/kvalitetetima dela opreme. Mala digresija: Odluku o kupovini takodje nisam doneo gledajuci kroz prizmu hype/reklama/emocionalni naboj izazvan zeljom za posedovanjem statusnog simbola/musicarski fetis vec je potaknuta, ponavljam, iskljucivo cenom i robustnoscu cipele. Cak i da izgledaju kao Allen Edmonds Dalton Wingtip ne bih mogao pozitivno da ih ocenim jer je performance neocekivano slab. U prkos svemu, slazem se sa tezom da je averzija izazvana ruznim dizajnom negativno delovala na moju percepciju i u izvesnoj meri pojacala emocionalnu odbojnost prema datom objektu ali, ponovo, bez znacajnog uticaja na licni sud o upotrebljivosti testiranog predmeta izveden nakon hands on iskustava sa terena.

E, a to kako se nisam zgrozio na izgled i tezinu jos u radnji je dobra primedba. Iskreno ni meni samom zaista nije jasno. Sudim da je psiholoski nadrazaj povoljne kupovine u datom momentu reducirao kognitivne sposobnosti i tako pospesio donosenje, sada vidim, pogresne odluke! Sve dok ih nisam izvadio iz kutije, poceo da ih nosim i suocio se sa surovom istinom nisam imao problem.

C‘est la vie! U svakom slucaju bogatiji sam za jedno iskustvo i vise mi se tako nesto nece desiti. Kako volim da kazem: Glupani prave uvek iste greske, pametni ljudi uvek nove!

Vrh Dno