Cipele za gaženje

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
to je broj 11 (usa) što je kod nas 43.5-44 a 10tka je naša 42-43. Ako ti imaš 43,5 onda 11

Za sada imam samo dobre utiske, stabilnost je za 10tku a lakoća cipela isto čista 10tka, ovi klinovi sama hvala...o izdržljivosti ču da imam pravo govora tek nakon godine dana aktivnog gaženja.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ja nisam do sad pomislio da menjam solo filc bilo cim drugim. Jednostavno se ne klizam sa njim. Novotarije su ok pogotovu ako sluze svrsi. Mene najvise zanimaju cipele sa ovim Boa sistemom zatezanja. Verovatno sto mi je taj deo vezivanje/odvezivanja pertli pre i posle ribolova najmrskiji. Tu je plus blato na njima plus se desava da se olabave i odvezu. Ima li neko iskustvo sa vim sistemom ili makar da je cuo nesto od nekog ko koristi?

s7_831498_999_01

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
filc je definitivno super stvar za gaženje po vodi i kamenju ali ako treba da se često pentrate preko slapova, velikih vlažnih stena, stajati na strmom kamenu ispod kojega je duboka i deruča voda, da ne dužim pentranje preko raznih skliskih prepreka klinovi ili šarafi su za moj pojam perfektno rešenje. Zapravo, korisitio sam filc dugo vremena i bio zadovoljan ali ovim klinovima sam oduševljen.

O disku ja lično ne znam ništa iz prakse pa onda bolje i da ne komentarišem nešto na široko ali meni deluje vrlo zanimljivo.

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Ja od letos nosim korkers cipele sa diskom za zatezanje, imam jedno 30-ak izlazaka i setnji po vodi u njima i nijednom se nisu odlabavile. Generalno, ubrza zatezanje i otpustanje cipela ali svakako nije neophodnost

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Nemam cipele ali na neorpenu imam pertel koje znaju biti pogubne.Lako se kače po vodi za predmete i znaju da se razvežu,a onda obmotavanje oko nogu i stajanje sa kontra nogom.
Naravno ovo se ne dešava često ali kada gledam ovaj disk vidim mnogo funkcionalnije riješenje.E sad koliko je ovaj sisitem trajan?Pertle se lako mjenjaju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja lično nemam nikakvih problema sa pertlama jer su prekrivene tzv. "gravel guard-om" kombinezona.

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Gringo, boa sistem je odlican za sezonu, mozda dve unisti ga pesak i sitno kamenje. Dok je trajo bio je ok, al opet moras da odvijes pa da zatezes taj kotur. Ja sam to resio "stipaljkom" da je tako nazovem, isti sistem kaO na kapuljaci od jakne. Zategnes pertlu, navuces "stipaljku" i gotovo.
Taj sistem postoji na jeftinijim korker cizmama ali je stipaljka dosta slaba, zamenis jacom...

Patagonia pravi traktor wading boot koje umesto filca koriste plOcice aluminija i kostaju $240, sto i nije preterano, nedavno sam ih gledo na sajmu, na prvi pogled deluju odlicno ali pomalo teske za moje potrebe. Mnogi su odusevljeni ovim cizmama, za klizavo kamenje kazu da nema bolje.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Uzeh neke Cabelas-ove cipele,sve je super osim đona koji je gumeni i nema filc.Klizao sam se po Đetinji kao na ledu i u jednom momentu i okliznuo!
Pošto ne vjerujem da mogu filc na njih nabaciti onda mi samo šarafi preostaju.

E sad interesuje me da li ću uništiti cipele zavrtanjem,mislim šta ako šaraf ispadne i ostane rupa d l i će pući i slične neke probleme?

Kakva su vaša iskustva,zapažanja?

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
Drugari, preporučite mi neke cipele koje kod nas mogu da kupim do recimo 200 EUR.

Bitno je da cipele mogu da probam pre kupovine, znači otpada internet kupovina.
Ne bih se usudio da platim 200 EUR za nešto što će me kasnije žuljati, a nosim patike br 46, pa nisam ni siguran da mi odgovara br 13.

Jel neko ima neku ideju?

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
91
boban.velickovic je napisao(la):
Drugari, preporučite mi neke cipele koje kod nas mogu da kupim do recimo 200 EUR.

Bitno je da cipele mogu da probam pre kupovine, znači otpada internet kupovina.
Ne bih se usudio da platim 200 EUR za nešto što će me kasnije žuljati, a nosim patike br 46, pa nisam ni siguran da mi odgovara br 13.

Jel neko ima neku ideju?

Sine Bobane ti si shooooou....kakvi 200 ojra....ajd,de,de...javi se cika Proti dana 13.08.2012 od 09am pa do tamo 18pm na 063/262-457...da vidis neke modele,uh,tesko za probu,a ajd probacu da saznam ko nosi 13...dalje se dogovaramo...kad se odlucis,porucuj gde i kako oces!!!Pozzzzzzz...

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
imam br 13 ,to ti kažem.Opet istrčavaš pred rudu ,ko Čović i Rakočević pred EUROLEAGUE  :bleh:
sad kako će doći do mene da proba ne znam.

Vrh Dno