Čisto šlihtanje*

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
100ka je napisao(la):
Ko ne zna da koristi svoj maternji jezik ne bi trebao ni da piše na forumu :doh:

Šta ovo bi? 100ko, nisi bio baš na svim časovima. Neka, ti želiš da postaneš mušičar, a ne govornik ili pisac. Budući mušičari obično ćute i slušaju ili čitaju, tako da nema potrebe da usavršavaš korišćenje jezika.  :-X

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Oho, odlično zapaženje Randjo. Položio si test iz maternjeg jezika, samo što nije bio namenjen tebi već nekom drugom. Ali nema veze. Zato sada dobijaš prvi + u ovoj novoj godini od mene :tbumb:

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Iskreno, i ja sam prijatno iznenadjen.  :tbumb: Randjo, imas i od mene krstacu!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Opet šlihtanje! :doh: Zar se ne sećate da se niko ko se meni šlihtao nije baš najbolje proveo? Slabo ja cenim vaš šlihteraj.
Nema potrebe da ispravljate štamparske i jezičke greške, jer ovaj forum posećuju ljudi koji koriste različite jezike od onog koji je prihvaćen u SANU. Neki ne poznaju njegove detalje ali se trude da ih razumemo. Ima i onih koji paze kako će ispisivati svoje misli, ali ima i onih koji to ne rade. Ima čak i onih kojima je jezik nametnut, pa vekovima ispravljaju svoj maternji govor, ne bi li ga prilagodili čudnim pravilima "svog" jezika, u još čudnijoj državi.
Dakle, pazite šta, a ne kako, pišete. Ovde imamo par degenerika koji drndaju ceo mušičarski forum, a nemaju pojma o mušičarenju. Momci, ovde nije važan naš srpski, hrvatski ili pederski, nego dobra volja da učestvujemo u razmeni mušičarskih iskustava.

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):
Ovde imamo par degenerika koji drndaju ceo mušičarski forum, a nemaju pojma o mušičarenju. Momci, ovde nije važan naš srpski, hrvatski ili pederski, nego dobra volja da učestvujemo u razmeni mušičarskih iskustava.

To sam i ja primetio... A na koga mislis? :'(

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Mislim pre da se radi o pola para, tj. jednom primerku te endemske vrste koja tako dobro uspeva u našim krejevima.

Ako već živiš u državi  u kojoj je zvanični jezik srpski onda se potrudi da makar malo obratiš pažnju na neka pravila tog jezika, razumljivo je da u brzini progutamo poneko slovo ili napravimo ponegde neku grešku pri kucanju. . Evo primer Sebastijana čovek živi u Sloveniji, znači srpski mu nije maternji jezik pa se trudi da koristi fraze koje bi svima bile razumljive, pošto je većina članova foruma iz Srbije. Što je po meni krajnje drugarski i džentlmenski od strane Seba. :tbumb:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Jezički problemi su na mušičarskom sajtu oduvek privlačili one koji o samom sportu nemaju pojma. Evo ja bih mogao da počnem da pišem na jeziku kojim je govorio čuveni niški lovac, Kalča.  :lol:
Nego, vi što mi se šlihtate, kada ćemo od vas, na bilo kom jeziku, početi da čitamo gde ste nalovili ribe? Znam da je ovaj glavni bio na Pridvoričkom jezeru i da lovi sa obale, a hoće da puca u čoveka sa roze dubkom, da je vaš stručnjak bio par puta na reviru Gradac i to je sve.
Hajde da pustimo malo one koji su posećivali reke i jezera više puta, lovili (pa pomilovali) gomile riba, da napišu koju reč, pa makar i na makedonskom, slovenačkom, albanskom ili norveškom jeziku. Bolje ćemo to razumeti nego ovo vaše šlihtanje.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Jednom da si i ti u pravu mislim da bih pre razumeo nekog na svahiliju nego neke tvoje "savete" početnicima, i manje iskusnim kolegama.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Alo momci,preterasmo ga malo u izlivu negativne energije.
Dajte da se usredsredimo na teme o kojima pisemo i o samom musicarenju..
Da zajebemo ova prepucavaljam--NICEMU NEVODE--

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Blue FOX je napisao(la):
Alo momci,preterasmo ga malo u izlivu negativne energije.
Dajte da se usredsredimo na teme o kojima pisemo i o samom musicarenju..
Da zajebemo ova prepucavaljam--NICEMU NEVODE--
:tbumb:  :tbumb:  :tbumb:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Koja tema crni Blue fox, pa ovo je "Španska mušica", A tema je "Čisto šlihtanje"  :doh:
Nemoj Zeko potrovaće se sva riba :D

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Govorim uopsteno nevezano za ovu temo 100ka,samo malo bez svadje i prebacivanja sarkazma i ostalog bilo bi sve malo bolje i nesto bi naucili a sprdanje nicemu ne vodi ma u kom POSTU bili...

Vrh Dno