Čistokrvni mušičar

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
dr.lucky je napisao(la):
Veoma zanimljiva i donekle setna prica o coveku koji zaista, barem po meni, praktikuje musicarenje u svom esencijalnom obilu. Mislim da je potpuno pogresno da se uporedjuje sa tirolasima i vaserasima. Velika je razlika izmedju njega i njih. Ko je ne vidi ja mu nemogu pomoci.

E to si dobro rekao , uzeo si mi riječi iz usta.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Koliko je ovaj čovek o kome se ovde piše štucao ovih dana...  :D Preseli su mu i Toplica i klenovi i ... :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
dr.lucky je napisao(la):
Veoma zanimljiva i donekle setna prica o coveku koji zaista, barem po meni, praktikuje musicarenje u svom esencijalnom obilu. Mislim da je potpuno pogresno da se uporedjuje sa tirolasima i vaserasima. Velika je razlika izmedju njega i njih. Ko je ne vidi ja mu nemogu pomoci.

bas sam u zurbihteo  nesto tako da napisem ali sam zakomplicirao i poceo da litanijam...odustao sam i vidim laki je sumarizirao moje razmišljanje... :tbumb: thx

UPRAVO TAKO.

ps.
zasto separatizacija? pa koliko ja znam i koliko sam osetio na sovjoj kozi...nas su drugi ribolovci sami odvojli od sebe. I dalje smo im smešni, čudni...malo je onih koji se tome dive...koji prepoznaju lepotu ff-a. Iako i dalje tvrdim da fc nije celo musicarenje ipak moramo da se složim sa Simpsonom da nas fc u dobrom značaju izdvaja od rugih. Pored toga je i oprema i cela filozofija kako prilazimo prirodi i ribi.

Jučer sam imao malu publiku na moru koja je vrlo radoznalo gledala šta ja radim sa ff priborom. Mogao sam opaziti divljenje iako nisam neki fc expert. To je retkost. Iako ne volim publiku bilo mi je drago videti pozitivnu zainteresiranost za ff.

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Ne brate Terza sve su to "profi" musicari po nekim opste shvacenim pravilima u Srbiji. Kod nas si bolji "musicar" ako svaki dan nosis 15kg ribe i delis komsiluku ili prodajes. Na zalost ostaje samo da prihvatim tu cinjenicu, ali to ne znaci da moram da cutim i takve tapsem po ramenu. Cekam neka bolja vremena, a koliko vidim postoji i blagi pomak. Zato brate 4/5 Srbije i lovi klena jer je pastrmku satro raznim metodama i prekomernim ulovom. A kad satrete klena na redu su babuske, a kad i njih nestane mozda pocnemo da musicarimo i patke i guske. I o tome je bilo reci koliko se secam, preturi malo po forumu.

I da, pec je svaka tehnika na povrsini ili neposredno pod samom povrsinom vode gde su zabacaji na duzinu-dve stapa sa brzom pretragom terena. Opet da se vratim na mamac. Ne zaboravi da vestacku musicu koriste i u kombinacijama sa vaser kuglom i sa tirolcem i sa kapima za nos, pa opet nisu musicari. Fly casting je ono sto nas odvaja od takvih.

Za prvi deo teksta se slazem u potpunosti sa tobom i ne treba da cutis i da ih tapses po ramenu vec  :samotuci:,slazem se i za drugi deo da je sve to tako ko sto ti kazes ali covek uopste nije tako pecao...koliko sam ja razumeo Randju on je koristio konac (kakav takav ali je konac) i zabacaji su mu bili malo duzi od duzine-dve stapa i pored toga nije koristio nikakva otezanja tipa v.kugla,tirolac ili kapi za nos...koliko sa ja razumem u tematiku u osnovi je to to i stvarno ne vidim razlog zasto si to poredio sa pecom ?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Mušičar je ribolovac koji mahanjem štapom, koncem i veštačkom muvom ume da lovi ribe.

Ovu rečenicu odštampajte u A3 formatu i uramite. Zakucajte to iznad svojih štapova, da pročitate svaki put kada se za njih hvatate.

Čistokrvni mušičar sa Toplice se potpuno uklapa u definiciju, za razliku od mnogih kojima nedostaje baš ovaj podvučeni deo.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
sebastian je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Mušičar je ribolovac koji mahanjem štapom, koncem i veštačkom muvom ume da lovi ribe.

:yeswink:
Možda bi trebalo dodati da je mušičar posebna vrsta ribolovca koju od drugih odvaja pribor i sam pristup ribolovu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6

Ovu rečenicu odštampajte u A3 formatu i uramite. Zakucajte to iznad svojih štapova, da pročitate svaki put kada se za njih hvatate.

Čistokrvni mušičar sa Toplice se potpuno uklapa u definiciju, za razliku od mnogih kojima nedostaje baš ovaj podvučeni deo.

Krenuo sam sinoc da pisem pa sam odustajao :D, medjutim tesko je odoleti kad se namestis ovako na penal :D
Ne poznajem musicara koji ne ume da uhvati ribu. Poznajem samo one koji to rade sa manje ili vise uspeha kao i one iskusne imanje iskusne.
Ali poznajem samo jednog koji na reci koju je prethodno zvao "ribnjak" ne uhvati lipljana za ceo dan. I to kada sasvim solidno radi. Kakvi su to musicari?  :hammer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Simpsone, nema razloga da se baš ti cimaš zbog "čistokrvnog mušičara". Nema nijednog razloga da te on čini nervoznim. Opusti se.
Neko poštuje divljake, a neko poštuje one koji potroše 3000 eura godišnje samo na pribor. Ja poštujem isključivo one koji mušičarenje nose u srcu, a ne u novčaniku.
Kada čistokrvni, divlji mušičar razgovara sa mnom, ja ćutim i slušam. Kada nakinđureni bacač novca  pokušava da priča sa mnom o mušičarenju, ja se prozevam i jedva čekam da prestane ili nestane.
Naravno da postoje sasvim obrnuti slučajevi u svetu mušičarenja. Postoji gomila mušičara koji će netremice gledati i slušati vlasnika najskupljeg goretexa Simms, tek izašlog štapa od minimum 500e, još skupljeg čekrka..., a na skromnog čistokrvnog mušičara iz moje priče neće ni skrenuti pogled.
Razlikujemo se.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Simpsone, nema razloga da se baš ti cimaš zbog "čistokrvnog mušičara". Nema nijednog razloga da te on čini nervoznim. Opusti se.
Neko poštuje divljake, a neko poštuje one koji potroše 3000 eura godišnje samo na pribor. Ja poštujem isključivo one koji mušičarenje nose u srcu, a ne u novčaniku.
Kada čistokrvni, divlji mušičar razgovara sa mnom, ja ćutim i slušam. Kada nakinđureni bacač novca  pokušava da priča sa mnom o mušičarenju, ja se prozevam i jedva čekam da prestane ili nestane.
Naravno da postoje sasvim obrnuti slučajevi u svetu mušičarenja. Postoji gomila mušičara koji će netremice gledati i slušati vlasnika najskupljeg goretexa Simms, tek izašlog štapa od minimum 500e, još skupljeg čekrka..., a na skromnog čistokrvnog mušičara iz moje priče neće ni skrenuti pogled.
Razlikujemo se.

Ma nikad opusteniji nisam bio, cak sta vise, sve ovo sto pises mi je vrlo simpaticno. Samo sto odgovaras meni nevezano za pitanje koje sam malopre tebi postavio :D
Ajd' ponovo, da malo preformulisem?
Kako se zovu oni koji se ne upisu na lipljanskom "ribnjaku" gde je ono easy level musicarenje?
Ja ne postujem divljake, sa takvima ne komuniciram, ne posmatram ni musicare kako su obuceni, to me ni najmanje ne zanima. Cenim ih samo po odnosu prema ribi, vodi i kolegama kao i po osobini da zele da podele sa drugima svoje znanje u svim segmentima musicarenja. Pocev od vezivanja musica, preko bacanja i taktika i tehnika lova musicarskim stapom. Najmanje ih cenim po slikama u novinama i casopisima jer statistika nije na njihovoj strani. Naime statisticki gledano, obicno se slikaju sa sumnjivim ulovima ostvarenim na sumnjiv nacin, sumnjivim priborom, pod sumnjivim okolnostima, a o tome se sazna tek posle nekog vremena. Ovo je cista statistika i nije upuceno nikome licno.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Tc, tc, tc... ovo opet miriše na  :poke: i na  :rambo: jel vi to ne možete da živite a da ne cukate jedni druge s vremena na vrijeme...
Nekad se nekome omakne pa kaže nešto što i ne misli baš tako, krećem od sebe i ja sam tu i tamo imao "gafova" jebiga ljudi smo, samo roboti ne griješe.
No svako ima i pravo na svoje mišljenje ma kud god ga ono vodilo...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Gogo je napisao(la):
Tc, tc, tc... ovo opet miriše na  :poke: i na  :rambo: jel vi to ne možete da živite a da ne cukate jedni druge s vremena na vrijeme...
Nekad se nekome omakne pa kaže nešto što i ne misli baš tako, krećem od sebe i ja sam tu i tamo imao "gafova" jebiga ljudi smo, samo roboti ne griješe.
No svako ima i pravo na svoje mišljenje ma kud god ga ono vodilo...

Gogo bre nije valjda da se uzbudjujes oko ovakvih stvari :D. Mix i ja smo stari znanci, ovo mu dodje kao dobar dan ustvari. :D

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Nego, kako se to zovu oni koji se, kako simpson kaže, "ne upisu na lipljanskom "ribnjaku" gde je ono easy level musicarenje?"

Da znam tko sam  :whistle:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
tomasini je napisao(la):
Nego, kako se to zovu oni koji se, kako simpson kaže, "ne upisu na lipljanskom "ribnjaku" gde je ono easy level musicarenje?"

Da znam tko sam  :whistle:

Evo ga, ma ko o tebi priča crni sine, čitaj malo to Sim pali Mix-a,  e jebiga sad si se sam izdao  :D, pa da ni ti nisi vidio lipljana (osim pod nogama), ne kao VELIKI JA uhvatio lipljančića od 15cm pa sad kao... ::)
Ma da sve je to zezancija, zdrava zezancija...  :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
evo, ni ja nisam nikad uhvatio lipljena, a imao sam prilike jednom u 12h na tari i na MFS skupu na gradcu, nije hteo pa to ti je, a bas imam zelju da uhvatim kojeg, mada iskreno rado bih i pojeo jednog, da vidim kakav je

Vrh Dno