Climax leader

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Dobih ovaj predvez @climax 9ft 5x.
Koje debljine monofila da stavim za tippet?

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Kraj tvog predveza je oko 0,15mm. Nema smisla da tippet bude deblji.

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
skoro da i ne koristim druge predveze,ovaj mi je najpristupacniji sto cenom a uvek ga ima da se nabavi...zavisno od toga koji je kraj stavim tipet za "broj" manji i nemam problema traje relativno dugo i ponasa se sve u svemu OK...nije Orvis ali nije ni nesto losiji a jevtiniji jeste!

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Imam isti ovaj prevez ali deblji kraj predveza ima "memoriju",stoj kao u pakovanju i nece da se ispravi.
Kako resavate taj problem?Da li vam predvez kada ne pecate stoji namotan na cekrku ili?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
To prilicno zavisi i od kvaliteta samog leadera, ima ih raznih.

Pokusaj da istegnes ceo predvez na cimanje, znaci uhvatis za deblji kraj i negde ispod sredine pa nekoliko puta jako cimni. Druga varijanta je da ga provuces kroz neku gumu od bicikla recimo, tako sto parce gume drzis izmedju dva prsta stisnes predvez izmedju a drugom rukom ga povlacis. Samo na taj nacin si ga zagrejao od silnog trenja i debelo mu skratio vek trajanja i performanse.
Konusni monofilni predvezi su potrosni materijal kao i tipet, i tako ih treba shvatiti. Ja ih potrosim 5-6-7 za sezonu nekada cak i 10 kada previse filozofiram sa duzinama, ali svega 2 za pastrmku a ostatak na Drini...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nemam pojma posto je taj Climax ali za 300 din koliko kosta vrhunski Varivas, ja ne zelim da razmisljam. Obzirom da mi je RIO mnogo dostupniji i po dosta boljoj ceni ipak ziv nisam bio dok nisam poceo da uvozim i Varivas. Apsolutni vrh medju konusnim monofilnim predvezima, tipetima i udicama i nemam nameru da menjam dobitnu kombinaciju.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jbg ispade reklama, sto mi zaista nije bio cilj. Gledeam da se postavim sto neutralnije u diskusijama na ovu temu ali isto tako gledam da za radnju nabavim vrhunske stvari po nekim pristupacnim cenama.
Ima Varivas kod mene jos neka kolicina po ovoj ceni od 300 din, sledeca ce verovatno zbog kursa malo gore...

Vrh Dno