Crveni rep - Magija na mushici

• Začetnik teme Mr.Zakula
  • Datum pokretanja

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
simpson H je napisao(la):
Maricu koliko znam na red tag se i ne lovi nesto puno na Drini. Obicno se lovi na hot butt caddis.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Ima li razlike? ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Moguce da gresim ali svi sa kojima sam ikada pecao na Drini koriste musice slicne ovoj na slici:

XDIF0Pd.jpg

Dok je Red tag nesto sasvim drugo, evo jedan klasican:

FuTqSjR.jpg

Cista klenovska musica.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
PredragUE je napisao(la):

Pex mozes ti da ga zoves i Pedjolino fly ako hoces. Jednostavno uzmes recnik i prevedes sta znaci. Red tag moze da bude svaka musica koja ima crvenu oznaku bilo gde na telu. Ali ako hoces strancu na Drini da pomognes na sta da lovi ribu kazes mu hot but caddis i on te iz cuga razume o cemu pricas jer se radi o jednoj jedinoj konkretnoj musici. Da mu kazes da lovi na red tag moraces jos jedno 2-3 recenice da mu objasnis na sta si mislio. A sustina je u jednostavnosti.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ok je to sto Simps kaze ali ja kad kazem Red tag mislim na musicu od pauna, sa crvenim dupetom,cdc-om I zecom I ta musica mi je varijanta caddisa za Drinu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Simpsonove slike su prave! I razlika je ogromna.

Red tag je klasična mokra mušica sa fotke sa karakterističnim nogicama od crvenog petla.
Hot Butt je uglavnom skraćenica za "Randall Kaufmann's Hot But Caddis" koji je varijacija klasičnog El Troth-ovog "Elk Hair Caddis"-a koji ima CDC kao podkrilo, Elka za krilo i fluo repić. A telo može biti i paun i još štošta drugo.

Sve u svemu na Drini svi pecaju na neke varijacije paunovog tela sa crvenim/oranž repićem i CDC krilima (obično bez elk-a). Nit je "Red Tag" niti "Hot Butt" :) Ali ako već pominjemo neke klasične muve "sa imenom" red je da se to i ispoštuje.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
maric je napisao(la):
Ok je to sto Simps kaze ali ja kad kazem Red tag mislim na musicu od pauna, sa crvenim dupetom,cdc-om I zecom I ta musica mi je varijanta caddisa za Drinu.

Jedan moj stari profesor bi ti rekao " Misliti i cveće brati nije isto" ;)
Cela ova diskusija je skroz OK, a ja mislim da je najpravilnije tog našeg drinskog caddisa sa telom od pauna, crvenim repom i CDC krilima jednostvano zvati "crvena guza" kao što je verovatno i najrasprostranjeniji naziv. "Red Tag" svakako nije kao ni "Hot Butt". Inače je Ronald Kaufmann "Hott Butt" zaštitio zaštitnim znakom ® !!!

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Jedan moj stari profesor bi ti rekao " Misliti i cveće brati nije isto" ;)
Cela ova diskusija je skroz OK, a ja mislim da je najpravilnije tog našeg drinskog caddisa sa telom od pauna, crvenim repom i CDC krilima jednostvano zvati "crvena guza" kao što je verovatno i najrasprostranjeniji naziv. "Red Tag" svakako nije kao ni "Hot Butt". Inače je Ronald Kaufmann "Hott Butt" zaštitio zaštitnim znakom ® !!!

Znači od sada idemo na Drinu da GUZIMO  :hammer: :hammer:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
ja također kažem red tag za sve muhe sa tjelom od pauna i crvenom guzom ili repom bez obzira na to imaju li CDC ili Srnu ili Elka ili samo nogice od pjetlovog pera bilo kakve boje...
i svako me u BiH razumije a bome sigurno i u Srbiji... Muha koju sam samo u rijetkim prilikama stavljao na tipet jer mi je nekako bila uvjek odvratna ali da je vrhunski lovna za klena lipljena a bome i pastrvu to jeste i treba je imati na svim veličinama od 10 do 18 meni osobno je najbolji u verziji CDC i zec ali i CDC srna i pjetao crvene boje za nogice.
Tajna ove muhe je što može da imitira mnogo toga od sedževa do kućnih muha pa do mrava itd. na manjim udicama.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Maaaaaaaaaaaaaaaaariću, Maaaaaaaaaaaariću  :bleh: :bleh: :bleh: :bleh: :bleh: :bleh:

Prilozi

• baboon_ass2.758.jpg
    baboon_ass2.758.jpg
    19,9 KB · Pregleda: 1.097

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Crveni repic, telo paun i nogice crni petao jako lovna musica sto se klena tice i na povrsini i kao mokra, pocetkom Novembra sam imao najkrupnije klenove koje sam nasao u virovoma...

Послато са ZTE Blade Q Maxi

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
59
Ovo nije slucajno.....

https://vimeo.com/109939642

Red tag jeste muva koju si pokazao Simpson, telo paun crveni repic od vune i nogice klasicno kod glave crveni petao...
Hot but jeste caddis ali hot but oznacana "vrucu guzu" ali ne crvenu nego recimo crvenkasto narandzastu (na Drini svi znaju kada kazes red tag ili hot but)...ali hot but moze biti i guza od vune, konca namotanog oko udice, deo tela druge boje...zute, fluo, narandzaste, crvene.....

Onaj caddis kojeg si pokazao daje rezultate ali ja ga pravim bez cdc samo paun i grizzly ali ni rep nije crven nego narandzast....mada to mozda i nema neke velike razlike....

Prilozi

• DSCN0124_resize.JPG
    DSCN0124_resize.JPG
    21,9 KB · Pregleda: 280

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Upravo Pex, ovu varijantu i ja pravim sa tarandzastim dupetom

Vrh Dno