Cudoviste iz Morace

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Opa, "uvlačenje" urednicima  ???.
Eh, Goci, uhvatio si se za jednu moju rečenicu koju si pogrešno protumačio. Kada kažem da trofej ne može biti vraćena riba, pozivam se na međunarodna i opšte prihvaćena pravila o priznavanju trofeja. Jednostavno, pravila su stroga i zahtevaju dugotrajna merenja da bi se uspešnom sportisti priznao trofej. Riba se mora odneti licu koje je ovlašteno da meri ulove uz sve ispoštovane propise. Tu nema nikakvog govora, niti pomisli o oslobađanju ulova. Ulov najčešće prelazi kilometre i kilometre. Zanimljivo je da se ribe iz posebnih revira ne priznaju, tako da je potpuno jasno šta znači reč trofej i ja se pridržavam toga, baš kao i 99% sportskih ribolovaca ove planete. Tih pravila ima na Internetu i lako ih je naći.
I ja sam jednom prijavio trofej. Jedini način da to učinim je bio da odnesem bucova od oko 4 kg u udruženje sportskih ribolovaca na merenje uz dva ribolovca-svedoka, koji su bili očevici da je riba ulovljena sportskim nadmetanjem, mušičarskim priborom, u skladu sa svim propisima sportskog ribolova. To što sam ga doneo mrtvog i sa prstima ispod škrga nikog nije zbunilo jer bi mi, da bih ga živog i zdravog doneo u grad bilo potrebno:
1. specijalna cisterna za transport krupnih riba
2. sredstvo za omamljivanje riba
3. specijalna vaga za žive ribe
4. mađioničar da mi stvori sve to
Ja vidim da Goci i gomila novih mušičara ne ume da razdvoji sportski od rekreativnog ribolova. Sportist (svaki na ovom svetu) teži osvajanju trofeja i dobrom rezultatu, dok rekreativac svaki sport vidi samo kao razonodu. Kod rekreativnog tenisa, malog fudbala, basketa itd. nema trofeja niti bilo kakvih rezultata, baš kao i kod mušičara rekreativaca koji na ostvareni ulov-rezultat gledaju iz sasvim drugačijeg ugla i oslobađaju ga se jer navodno vole životinju koju love. Protivim se toj besmislici.
Ja sam sportski ribolovac i volim da upoređujem svoje ulove i trofeje sa drugima. Otud ono "sportski". Zato i prihvatam ove trofeje i fotografije sa Morače sa oduševljenjem i razumevanjem, a momke koji ih ostvaruju poštujem zato što su izuzetni sportisti sa neobično vrednim rezultatima.
Pozivam Asadera da ne obraća previše pažnje na "suprotni pol"(rekreativci) i da nastavi sa objavljivanjem trofeja iz svog kraja. Nadam se da urednici i pored pretećeg tona koji prati Gocijevu bliskost sa njima neće uznemiravati sportiste na način koji je detaljno opisao njihov "istomišljenik".

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ja licno obozavam da jedem ribu. Jedem je po restoranima,jedem je kuci.  konzerve, kupujem ukljeve, skusu, tunu, lososa... KUPUJEM. Ko ce to osporiti moj uspeh u ribolovu ako ribu nisam doneo kuci. I pored cinjenice da zna da ribu vracam u vodu, moj otac nece propustiti priliku da me pita >>gde je riba?<<,  kada se vrtaim sa pecanja. Jos kaze da je zamrzivac bio pun ribe dok je on redovno izlazio na vodu. Kaze i to, da je pustao svaku prvu ribu koju upeca iz ciste zajebancije kako bi drustvo ucinio ljubomornim. E pa ja pustam i ostale. Retko ponesem neki primerak kuci ili u kafance, a taj primerak nije obavezno najveci tog dana.
Nego...
Zasto se takmicenja organizuju na Djetinji, Gradcu...
Da li je to zato sto na tim rekama ima ribe? Jeste
Da li ribe ima zato sto je zabranjeno nosenje ribe? Jeste
Koliko ce poena odneti jedan kvalitetan musicar sa Drine ili zamisli Morace?

Nema cudovista u Moraci, vec na Moraci

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
I mene bas zanima koliko bi poena uzeli s obzirom da nemamo revire koji su puni ribe vec kad zelim da bacam muvu moram:nasut bar 10 eura goriva da se odvezem u neku vukojebinu gdje nema strujarossa,mreza,itd i makar 15 minuta se spustat niz grede,vrtace,uvale da dodjem niz kanjon do vode.

Pa posto to nije revir ne mogu samo da "padnem" na vodu i bacam jer sam siguran da ima ribe te da ce se prevarit ako promijenim 20 muva zajebat ce se par puta i uzet.
Ne ja moram ici kroz kanjon trazeci ribu koja se hrani i kupi muvu jer od bacanja na slijepo nema vajde tako da prodjem i po 3-5km lomeci se po krsima.

Kad je zakacim onda tek nastaje trka jer je voda brza i duboka a riba divlja pa fino okrene nizvodno ili se zabije u kakvu pecinu a ti se jebi sasa placi od muke na obali sto joj ne mozes nista.
I pored svega ovoga kad se uhvati neki krupan primjerak trebao bih da ga vratim ma kako da ne ima da ga zveknem glavom od zemlju da se ne koprcne nazad u vodu slucajno tako da u ovim ekstremnim slucajevima C&R ne vazi njega praktikujem samo kad kroz grad lovim i to nazivam rekreativnim ribolovom.

Otezavajuci faktor je jos sto u kanjonu uvjek duva vjetar(usko grlo).

Svaka riba uhvacena u ovakvum ekstremnim uslovima meni vrijedi mnogo vise od 10 uhvacenih u reviru.

Valjda je sad jasno zasto se na ovom forumu ne mogu naci slike mojih ulova u velikom broju vec su veoma rijetki sto zbog cinjenice da sam najuspjesniji u lovu musicom a sedmicno svega 2 ili 3 puta nadjem vremena da izadjem po 2 sata na vodu sto zbog "survivle" tehnike koju upraznjavam.

Da me ne shvate pojedinci pogresno volio bih i ja da imamo neki revir ovdje pa da izadjem da se opustim malo a onda da dodjem kuci pa da pisem siroko i nasiroko kako sam danas musicario i vratio 10 riba a imao 20 promasaja eh :doh:

asader

Senior member
Učlanjen(a)
08.10.2007.
Broj reagovanja
0
zaboravio sam ranije postavit ovo je ta sto je beco upisao pre par dana mozda nije cudoviste
ali zato lijep primjerak i da pocela je i musica padat na vodu :tbumb:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ova gornja riba deluje da je strun, ali za donju ne znam da li je strun ili glavatica? Help!

Inače evo jedne slike sa varalicar.com foruma. Predivna fotografija!!

struneo4.jpg

bečo

Newbie
Učlanjen(a)
25.04.2008.
Broj reagovanja
0
Samo sekund... Na fotografijama koje je asader postavio vidi se jedna ista glavatica, na toj novoj fotografiji je strun. ??? 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Na obe fotografije od Asadera je Glavatica-Zubatak-Mramorasta pastrva a Gocijeva je neki Strun ali prije bih rekao da je mješanac mekousne i potočare.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Verbalna prepucavanja i pretnje neće biti tolerisane na forumu musicarenje.org. Zbog kršenja pravilnika od strane Loseg Pecarosa i Rancica, moderatorski tim će u toku dana doneti odluku o primerenoj kazni. Svaki dalji sukob u ovoj temi značiće momentalni ban za onog ko ga pokrene.

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Da, posle duge devetke koja nije obrisana sledi ban za raspravu.....nesto mi nije jasno....najpre ce biti da je tema otvorena na bazi musicarenja u koje se ne uklapa pistolj,a moje (uvek sumnjicavo) vidjenje stvari je da je "sportski" ribolovac kada je isao da krade ribu istu video na nepristupacnom mestu (da je bilo pristupacno jebali bi joj kevu ranije) i onda kako to ide posto nije mogao da nadje drugi nacin da ribu ubije a da sam ne pogine dosao je do zakljucka da je za to najpodesnije vatreno oruzje...i nemojte me uveravati u suprotno jer na jednom jezeru od 3 kapitalne pastrmke (od 6-7kg) za koje ja znam samo jedna je ulovljena stapom a cak jedna je ulovljena ISTO PISTOLJEM POD SLICNIM IZGOVOROM....

E SADA AKO VAM JE MOJ POST GADAN SLOBODNO ME BANUJTE!!!

Vrh Dno