Cuvarka

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja sam posebno oduševljen kada slične reči čujem od ostalih niških mušičara.

Laki, kakve ti čuvarke nosiš?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Znajući Lucky-ja, biće neki fenseraj od čuvarke :D Da se slaže sa beretkom 8)

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ja ne nosim cuvarke. Lovim samo male ribe, a posto ih ne vracam, koristim ih ko butt plug. Spojim lepo i korisno. Kada klen ili pastrmka (nikad nisam ulovio vecu od 28) umre u mojoj bulji, bacim ga u zbun, tu ga garant nesto pojede, ulovim drugog i tako u nedogled.

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Po meni su recimo za pastrmku najbolje pletene cuvarke od pruca!Samo naredjas red kopriva na dnu i riba ti ostane sveza ceo dan !Ionako ne nosis vise od tri riba(kako ko)!
Dok za klena je ipak najbolja metalna jer se sve druge znaju pocepati ili da ti ribe poispadaju dok ih stavljas u najlonske cuv. i u isto vreme ne gubis na vremenu!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Citam ovde da je vise puta pomenuto da se kopriva stavlja u korpu od pruca. To nemojte da radite jer se uvek misli na onu svezu koja sadrzi dosta vlage pa na na visokim temperaturama ima kontra efekat i ubrzava kvarenje ribe. Ako ste na umu imali da nesto postavite na dno korpe recimo mnogo bi bilo bolje da to bude suva slama. Ukratko ako se vec odlucite da ponesete ribu kuci treba znati samo dve stvari. Sto suvlje i sto hladnije. Da pojasnim. Idealno bi bilo da mrtvoj ribi izvucete utrobu i skrge (mislim na unutrasnji deo a ne na skrzne poklopce spolja);  krljust skidate tek na kraju ribolova ili jos bolje kuci; svu vlagu odstranite i stavite je tako da vazduh moze da struji a da nikako ne bude na suncu.
Ali ipak je bolje da ribu vratite  ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Najzanimljivije mi je da čitam kada neko ko nosi ribice u kesicama i torbicama, pa ih posle prodaje, napiše: "Najbolje je ribe vratiti"
Da ne bih bio takav licemer i ličio na takvog, ja ću uvek kod sebe imati bar dva džaka za paprike. :hammer:

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Pozdrav svim članovima! Procitao sam brdo postova do sad a ovo bi mi bio prvi koji postavljam(nisam bas ni siguran da je ovo pravi nacin :). Elem, novi sam ovde, od skora počeo da se bavim musicarenjem i u fazi sam prikupljanja opreme :) Konkretno, zanima me da li bi neko mogao da mi preporuči, da link ili sl u vezi cuvarki u vidu pletenih korpi tj gde bi mogao da nabavim jednu. Mislim da bi mi ovakva cuvarka najvise odgovarala obzirom da najčešće ulovim 0-3 kg klena. Hvala unapred na pomoci :)

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa grujo (crni) malo je neumesno trpati tolike klenice u cuvarku i nositi ih kuci...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Mozda covek ponese 6kom po 400gr i tu nema nista lose i nenormalno.Covek postuje zakon i tu nema sta da mu se prigovori.

http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/bags

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
moja greska...izvinjavam se..nisam dobro procitao bio sam brzoplet..... :doh: :doh: ja sam razumeo uglavnom hvata klenice oko 300gr....izvini grujo...usput dobro ti nama dosao ovde...

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Hehe ma nikakvih problema :) Hvala na dobrodoslici i Nešo puno hvala na linku, ima šta da se odabere dobrog sa pomenutog sajta.

Vrh Dno