D.A.M

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pa naveo ti čovjek cijene kraj naziva u produžetku :hammer:

Feanor, izgledom privlači ta zadnje okumica, al se bojim vremenom se te boje, imitacija aluminija gule, pa poslije baš i nije oku ugodno. Tako sam ja prošao sa svojom prvom. Bolje je obratiti pažnju na sam mehanizam, ili još bolje što ste spominjali da na nju normalno stane šnjure koju planira koristit, da mu ne zapinje kod izvlačenja... jebeš izgled. Osim  toga imali smo već i raspravu oko boje samog čekrka (bolje tamnije da ga riba ne primjeti)
Ovo zadnje je šala naravno.

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
I ja mislim da je Okuma SLV 56 najlepsi a i izgleda najkvalitetnije. Moracu da pogledam kakvih jos ima za te pare.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
mgoran je napisao(la):
I ja mislim da je Okuma SLV 56 najlepsi a i izgleda najkvalitetnije. Moracu da pogledam kakvih jos ima za te pare.

Sacekaj da stigne Ross FlyRise u klasi 100e ima da pojede sve cekrke!

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H da li mislis na ovaj model?

Prilozi

• flyrise.jpg
    flyrise.jpg
    24,2 KB · Pregleda: 243

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Ja preporučujem jeftinu, lepu i kvalitetnu Pfluefger Trion rolu:
http://www.pfluegerfishing.com/products/trion-fly-reel.html

PFLP1956.gif

Rola je kompletno od alumijuma, s drvenom ručicom i kočionim diskom od "rulon"-a. Najprije sam se živcirao jer moja role veličine 1990 ima kočnicu koja se ne može stegnuti do kraja a da ne proklizi ali praksom sam ustanovio da je (to bar po mome) i prednost jer ne možeš pretjerati. A izmorenu mladicu od 5 kg koja se ne odupire više nego samo leži u brzom toku još drži bez proklizavanja. I to sve za 60ak eura (ebay). Lepo je imati skupu opremu ali je lepo imati i dobru opremu za malo para.

Janez

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kurare je napisao(la):
Ja preporučujem jeftinu, lepu i kvalitetnu Pfluefger Trion rolu:
http://www.pfluegerfishing.com/products/trion-fly-reel.html

PFLP1956.gif

Rola je kompletno od alumijuma, s drvenom ručicom i kočionim diskom od "rulon"-a. Najprije sam se živcirao jer moja role veličine 1990 ima kočnicu koja se ne može stegnuti do kraja a da ne proklizi ali praksom sam ustanovio da je (to bar po mome) i prednost jer ne možeš pretjerati. A izmorenu mladicu od 5 kg koja se ne odupire više nego samo leži u brzom toku još drži bez proklizavanja. I to sve za 60ak eura (ebay). Lepo je imati skupu opremu ali je lepo imati i dobru opremu za malo para.

Janez

e ovaj zadovoljava moje kriterijume :tbumb: .super izgleda , kvalitetan je a nije skup

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Ja sam razmišljao o ovom Trionu, ali malo je pretežak za moj ukus (173 gr. za veličinu 5/6). Na Okumu ne bih išao zbog "super large arbor" dizajna, tako da se sad dvoumim između Ross Flystart i Flyrise. Zasada sam bliži Flyrise zbog manje težine, nekako mi se ne sviđa ideja da nova, moderna rola za klasu 5/6 ima više od 140 gr. koliko ima (točnije ima 134 gr.) moja prastara Daiwa koju sada koristim.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
potpuno sam zaboravio na tezinu cekrka :doh: veoma vazna stvar.neznam koliko su teski moji?ali kada ih kupujem obavezno probam na stapu kako ga balansira

mgoran

Junior member
Učlanjen(a)
25.01.2009.
Broj reagovanja
0
technische Daten der Okuma SLV 56:
Rollentyp: Large Arbor (Großkernrolle) für Süß- und Salzwasser (bedingt)
Schnurklasse(n): 5-6 (6 wird von mir empfohlen)
Material der Rolle: Gehäuse und Spule aus gegossenem Aluminium, Achse aus Edelstahl
Gewicht: 127 Gramm
Spulendurchmesser: 89 Millimeter
Spulenbreite: 34 Millimeter
Fassungsvermögen: AFTMA 6 / WF6F + 100 Yards 20 lbs - Backing
Kugellager: 1 Einweg Nadellager
Bremse: hervorragend und sehr fein justierbar, angenehm dezentes Geräusch

Evo karakteristika Okume SLV56 tekst je na Nemackom ali ako treba prevod kazite.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
mgoran je napisao(la):

Sacekaj da stigne Ross FlyRise u klasi 100e ima da pojede sve cekrke!

Zašto? Jesi li imao Flyrise u ruci, možeš li reći dojmove?

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Nisam ti bas strucan kao neki ali posto vidim da mnogi mlate praznu slamu i teraju te da bacas pare a i sam neznas dali ce da te drzi ili ne(FLY) kupi brate neki jeftiniji  pa ako vidis da ti ide i oces dosta vremena da provedes na vodi naci ce se lova za nesto bolje!A ti nasi koji se umisljaju i porede se sa likovima sa kataloga i raznim DVD-ima(celebrity sindrom) reci da te ostave na miru!
Svaka cast sasatsu (moram da ga imenujem) jer izgleda da je on retkih koji su uspeli da se odvoje od naseg ciganskog mentaliteta!
Muka mi je kad vidim kad neko zaradjuje bednu lovu nosi neku neku kutijicu za muve od 20 /30 evra i stap od par stotina!
Nisam od onih kojiu kazu kupi najevtinije nego se samo vodi zdravim razumom !Isto kao kad ides da kupis farmerice ne kupis 5 para na pijacu nego kupis najevtinije od nekok renomiranog proizvodjaca!Kupi brate naki dam,daiwu,shakespeare ili nesto slicno trajace ti 20 godina!Ja sam recimo ovom daiwinom izvadio 5,5 kila "pa mi ne zahvali beking i ne ukoci mi kocnica" !Ne pravi zvik kao hardy ali boze moj neces da snimas plocu sa njom!
Otarasite se ljudi gluposti i budite malo realni citam svakodnevno sta se pise jer sam i ja ljubitelj istog ali ponekad znate da budite preveliki snobovi!
http://www.daiwasports.co.uk/products/game/reels/458/3/wilderness-fly-reel

Vrh Dno