Iako se pre njega lovilo suvom musicom mnogi i dan danas smatraju da je Frederic M. Halford otac musicarenja suvom. On svojom prvom i najpoznatijom knjigom Floating flies and how to dress dem, iz 1886 zapocinje pravi mali rat protiv onih koji upotrebljavaju mokre ili nimfe, nazivajuci cak takav nacin lova nemoralnim. Za njega i njegove ucenike( poznati kao puristi) postoji samo jedan jedini nacin pravog sportskog musicarenja: suvom i to uzvodno zabacivanje.
Danasnji puristi koriste samo suve i emergere koji plivaju u vodenom filmu bez ogranicenja u zabacivanju ( iako i sad ima u Engleskoj purista veoma odanih Halfordovom nacinu musicarenja).
Za sebe bih rekao da sam 90% purist. Onih desetak mi odnosi mokri March Brown i Invicta ( retko) Nimfe volim da vezujem ali mi ih riuka retko odabira pored reke. Vise volim da izazovem ribu na povrsinu nekim atraktorom nego da je jurim po dnu. A vi?
Danasnji puristi koriste samo suve i emergere koji plivaju u vodenom filmu bez ogranicenja u zabacivanju ( iako i sad ima u Engleskoj purista veoma odanih Halfordovom nacinu musicarenja).
Za sebe bih rekao da sam 90% purist. Onih desetak mi odnosi mokri March Brown i Invicta ( retko) Nimfe volim da vezujem ali mi ih riuka retko odabira pored reke. Vise volim da izazovem ribu na povrsinu nekim atraktorom nego da je jurim po dnu. A vi?