Daiwa

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Ima li neko iskustva s ovim čekrcima?
Novi Lochmor dizajnom izgleda pristojno, nije težak, nije skup (100€).
A ovaj NewEra... odbija pomalo težina, ali ima 2 rezervne špulne/kertridža (za oko 220€).

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
joj druze ja sam takvog isto merkao ali na kraju odustao,nema greske mislim da je odlican cekrk po svim karakteristikama koje su date uz njega.... :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Jel Lochmor ili ovaj drugi?

Rekao bih da carinu i porez mogu da izbegnem za ovog Lochmora, a nije da mi se nije prisviđao na prvi pogled.  :)

A mislim i da Daiwa nijedan proizvod ne bi uvrstila u Lochmor seriju da se ne radi o kvalitetnoj stvarčici.  :whistle:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
lochmora sam merkao i lep je kao lutka + large sool,je merkao za svoju #6

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Pošto ne piše na njemu gde je proizveden, ugraviraću Made in Japan i rešena stvar.  :lol:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma i sam znas kako ti je to kod Japanskih proizvodjaca. Ono sto vredi nosi oznaku "made in Japan" a sve ostalo u recycle bin :hammer:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
kakve veze ima sto je kinez,pa oni su vodeca svetska sila...to je moj sledeci kotur bez razmisljanja...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ih bre Gegula poceo si kao u Balkanskom spijunu "sta fali Moskvicu, to je odlican auto". Kao i sto danas imamo likove koji se kunu kako nema boljeg terenca od Lade Njive a zapravo je rec o teskom krshu koji je uvek bio i bice krsh.

Ima korektnih kineskih cekrka, uostalom masa njih izgleda odlicno. Ali kad skines spulnu sve ti odmah postaje jasno. Retko koji pozivi dugo. Nemam nista protiv da ih ljudi kupuju, nisam ni kao trgovac ljubomoran ni najmanje na to jer je prodaja cekrka kod nas smesna kad taj isti cekrk ima tretman samo "nosaca strune". Ali moje shvatanje cekrka je nesto drugacije, ja se stvarno ne lozim na njih da bi ih cesto kupovao. Sebi sam odabrao jedan jedini cekrk sa vise spulni koji me odlicno sluzi 4 godine bez naznake bilo kakve promene a verujem da ce tako da me sluzi do kraja zivota (mog). Sa njim mi je pokriveno pecanje klasama 4-6 sto cini 99% mog ribolova.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ne sumnjam da je neka kvalitetna izrada ali ja nisam pristalica skupih cekrka,volim da ih menjam,a s obzirom da ce mi svega 2-3 puta godisnje riba drilovati cekrk bolje mi i ne treba ,ipak je to samo po meni da se kanap skladisti i da izgleda lepo na stapu....da pecam tarpuna sigurno kineza ne bih kupio......

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pogresno napisah.......trebalo je biti SUMNJAM  da je neka KVALITETNA IZRADA...

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Meni ne gine kad- tad jedan Loop Opti (ili možda 2- creek i dry fly :-\ ), ali do tad "moram" da malo eksperimentišem i na svojoj koži osetim par zajeba... takav sam, nepopravljiv, izgleda. :nowink:  :hammer: :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
E Japanac to je vec preskup Kinez, bolje onda Daiwa da makar ne pucas tolike pare za Kineza :D

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Simps, kažem ja- dok se dobro ne zajebem, nema bistrog pogleda na stvari.  :lol:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja radije menjam štapove a čekrk mi mnogo više znači...Zato imam samo jednog kineza kojeg sam zapravo dobio na poklon a to je Pflugerov MEDALIST, ostalo je švabski Vosseler i jedan Redington za kojega sam uveren da je urađen u USA. Gledam jedan Vosselerov model da mi zameni starog Redingtona a možda na kraju padne i neki Danielsson  :D ali ne znam koje godine  :hammer: Redingtona mislim dati u penziju ako ga ne prodam samo zato jer bi sada nešto lakše i za koju nijansu bolje.

Vrh Dno