Danas sam kupio...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Isto kao meni.... malo cu jos da ga maltretiram.... nije mi se davala kinta za kanap koji cu da sjebavam po krsu i lomu....

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Imam kopiju Rio Grand - a, isto kao kod Oholog, dok je bilo hladno je klizio, čim je ugrejao dan, veliko trenje i neće da izleće.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Stvar na koju retko ko obraca paznju.... neki kanapi su samo za hladnije neki za tropske uslove... ovaj bi za pastrmke bio odlican. Jer ga hladna voda taman ohladi koliko treba

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Jeste , ali, kada je  velika akcija na vodi kanap je minimalno vremena  na vodi a toplota žeže  :doh:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mafke Fly je napisao(la):
  Jeste , ali, kada je  velika akcija na vodi kanap je minimalno vremena  na vodi a toplota žeže  :doh:
Za planinske reke je ok... ali za ravnicarske tesko... ako nista valjace za jesen i zimu sigurno

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Super onda, nego da li skidaš nekada van sezone kanape  i namotavaš na neki veći prečnik ( ja sam na pletenu  korpicu odmarao kanape kada vidim da je praava zima npr. ). Negde na forumu sam pročitao da ova novija generacija kanapa uopšte ne mora da se skida sa čekrka sem kada se  briše i održava ?

Ima sezoni kada je praktično cela  god. na raspolaganju mušičarima pa onda  se i ne isplati zezati se kanapima, sem održavanja. E ja navikao stari Cortland 444 da povremeno namotavam a  evo dve sezone  je na čekrku non stop,  frka mi da se ne '' ufederiše ''.

Valjda zdog malo izlazaka izgleda druga strana kao nova već par god. :-X

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ja ih namotam oko bureta za kiseo kupus. Nije mi se dobro pokazalo ako motam oko onog za kisele krastavce.  :whistle:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Mafke, kanap skimem sa cekrka kad kupim drugi.... 444 sam.par puta imao i jako mi se lose pokazao.
To fwderisanje sa kanapima koje zadnjih godina koristim se ne dogadja...mada su mi svi cekrci velikog precnika pa i to pomaze...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Ja isto tako ne skidam ih dok ne kupim drugi!! Doduse ovaj sad sto koristim samo u srbiji Sam vratio na originalni kalem!!!! Nit ja to perem preko zime niti bilo kakvo odrzavanje,samo po nekad kad see setim 3x godisnje namazem kanap pre.pecanja sa "mascu" da bolje klizi...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nista od toga ne radim. Jedino sto nanesem na prva 3 metra tmc line cleaner, jer pliva ko sasav.... tonkad mi treba za bosansko nimfarenje [emoji3]

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Ok momci, hvala na saradnji. Meni je to navika stara i ceremonijal pravi, mislim na  pranje, mazanje i pravilno odlaganje  kanapa. To sam nabubao kao  klinac još iz časopisa. Razumem da zbog  velikih prečnika  na čekrcima ( large ) i nije neophodno namotavanje ali navika mi je i ne pada mi teško.

Oholi, meni frka  za mali čekrk na kom je kanap 2-ka DT Cotrland, kvalitetan je kanap i 2-ka se ne  nalazi baš lako. Za jače komplete
kao #5 i#6 nije mi frka za kanape i nisu ni nekog kvaliteta ako će mo po ceni ( 3000 din ), ali služe odlično , bar meni.

Nisam mnogo  eksperimentisao sa kanapima, prvi mi je bio Šekspir i odmah C 444 koji je meni legao i dan danas. Orvis Wonderline sam imao i iako malo tvrđi odlično mi se pokazao a znam da ga mnogi pljuju. Sad ne znam za najnovije Cortland možda su popustili kvalitetom, ovaj moj je star tačno sedam (7 ) god. i ladno može još dve sezone aktivno da se koristi ova druga strana. Nisam mu našao manu.
Svestan sam da niko više  ne skida kanape danas  i da samo kroz krpicu se tretira '' nečim ''. Može i tako, samo se posle pauze malo istegne kroz ruke i šibaj ;).

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Cortland mi je mozda pucao jer sam bio pocetnik mozda.... davno sam ga korostio... ima bar 15god od tada.
A to.lickanje pribora znam da je uzivanje nekima.... ja licno gledam da ne slomim nista, ostalo me slabo zanima

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
Cortland mi je mozda pucao jer sam bio pocetnik mozda.... davno sam ga korostio... ima bar 15god od tada.
A to.lickanje pribora znam da je uzivanje nekima.... ja licno gledam da ne slomim nista, ostalo me slabo zanima

Mom ocu je '' uvaljen '' Cortland 444 u Švajcarskoj, kada sam mu naručivao pribor bitan mi je bio samo kanap DT #6. Tada se proizvodio
i 222 ali, trgovac je bio ljubazan i  ocepio tada najskuplji kanap. Mogao je i 333 ali, ja svakako nisam očekivao iako sam čuo za Cortland i
nisam želeo najskuplji jer sam počinjao tek. Nikada neću zaboraviti osećaj kada sam iz paketa  izvadio kutiju sa kanapom :drool: :doh: U ono vreme  nije imao konkurencije a sada ima  verovatno boljih, ja bih opet kupovao njega jer stvarno zamerke nemam . Eto kasnije sam i  #2 klase iskopao i jako lepo pliva i ponaša se iako je dugo koristi baš,baš i na čekrku je a nikada federisanja. Pazim ga :blush:
Mislim da su ga prešikali neki novi proizvođači , kvalitetom i cenom  naravno ali, meni je ostao  :respect1:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Za neverovatnih 13 dana mi je stigao kanap iz daleke Kine. Na prvi pogled izgleda prilično dobro, running line je možda previše tanak a prelazni konusni su prilično vidljivi.
e708f6de73ea7d73ee36a9b4ae992c9b.jpg
c7b3a094d418990e37889cc0a9121db7.jpg

Послато са ZTE BLADE V0800 уз помоћ Тапатока

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Samo kad dodjes do kraja glave ispucaj...nema vise mahanja jer nema kontrole. To.je na foru spey kanapa.....jaka glava i tanak running line

Vrh Dno