Danas sam kupio...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Stripping basket. Nakon sto sam probao klasicne oko pojasa razocarao sam se skroz. Previsoko stoji i neprakticno je za duga povlacenja strimera... ok su za neko sporo povlacenje i krace trzaje ali to meni ne igra.
Vidim da lik iz malezije uvozi stonfo i snimim korpu... moze da se nosi oko butine i da se namesti visina.... probao sad u nedelju.... prezadovoljan sam. Stabilna, laka, ne osecam je. Sto je najbitnije mnogo lakse zabacujem i ne maltretiram se sa odmrsivanjem kanapa iz trave...
Topla preporuka svima koji pecaju na stajacicama kod nas.
df33b2f6e85d7b8f4c92736837d277f4.jpg

Sent from my DUK-AL20 using Tapatalk

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.319
Vrlo korisna stvar ali im je cena totalno nerealna nije mi jasno zašto je komad plastike tako skup. Pošta je bila stonfo?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
TMc je napisao(la):
Vrlo korisna stvar ali im je cena totalno nerealna nije mi jasno zašto je komad plastike tako skup. Pošta je bila stonfo?
Oko 30e mislim al nisam siguran. U svakom slucaju da se lako i jeftino napraviti. Iskreno jeste skupo, samo ovde nije lako naci sve sto treba zboh jezicke barijere...

Poenta je da je model funkcionalan, bar meni...ovo sto mogu oko butine da je okacim je najjaca prednost

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.319
30€ je kudikamo ok ako ti često treba ako ništa drugo duže ćeš živeti jer se nećeš nervirati svaki put kada ti kanap zapinje o travu. Ovo se meni dopalo ali me je žao tj ne mogu sebe da ubedim da za to tolike pare dam jer ne razumem zašto toliko košta (isti primer je i cdc Magic tool jer je cene kao da je pozlaćena)

https://www.springforelle.de/en/Flexi-Stripper-better-than-a-stripping-basket

A ovo je inače najbolja stvar za skupljanje kanapa, odličan izum međutim oni su još luđi sa cenom

http://www.peterhayesflyfishing.com/product/stripper-clipper/

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.319
Odlična stvar sa tvojim modelom je što je okačena za butinu i ti si i dalje fleksibilan, koristi a ne smeta.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Prva je skoro pa klasicna korpa, ne vidim neke prednosti tu, a cena kuku majko... druga je bas idiotska, cena je nerealna. A pri tom mi to deluje da treba paznju da posvetis gde stavljas kanap, sto je odvlacenje paznje sa pecanja.... dok je ovaca bice i sisanja..

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Jako korisna stvar i za morski ribolov ( mislim da bez ovog dela opreme lolege i ne mušičare na moru ) i uopšteno + što produžava vek  kvalitetnom kanapu.

Mislim da ovo može da se napravi, improvizuje  nekako a da izgleda pristojno. Znam lika kom kada bih pokazao o čemu se radi, '' izmislio '' bi neku foru za 15 min..

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Ja sam jedan SA kanap bukvalno presekao na pola na stene na moru.. obavezan dodatak kad se peca na tezem terenu.. pozeljno i kad se gazi do butina... nema neke svrhe stavljati je za dublje gazenje...

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Evo kako sam ja napravio korpu. Nije neki posao i treba minimum alata. Testerica, bušilica, odvrtač i pištoljčić za topljenje lepka. Stoličica je kupljena u ikei, a ovi klinovi od plastike u wobi house-u. Kada sam napravio samo sam napunio klinove odozdo topljivim lepkom i prislonio, međutim brzo su počeli da se odlepljuju. Popravio sam tako što sam ih dugačkim zavrtnjima pričvrstio odozdo i sve još dodatno zalio topljivim lepkom. Sve zajedno je koštalo ispod 10€.

http://musicarenje.serbianforum.info/t1529-korpa-za-strunu-stripping-basket#34169

Posle slike ovog što je Oholi kupio razmišljam da odsečem bočne i prednju stranu ovom mom čudu.

Slažem se sa Oholim za ovu kopču koju je Tmc linkovao. To je možda ok za pecanje na stajaćicama kada vrlo sporo privlače mušice.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Odlično izgleda, mislim funkcionalno 100%. E sad, da me neko pogrešno ne shvati jer  sam ja detaljista, mislim da treba odabrati  neku  lak boju u spreju spec. za plastiku. Skuplji je sprej u odnosu na  klasični auto lak za 150 din., znači  oko 400 din. i malo manje ali, jako
je kvalitetan i  permanentan kada se nanese na komad plastike iz  ličnog iskustva  pišem.

Treba samo obratiti pažnju da na spreju ispod bude označeno šifrom jer je dokaz originala i ogromna je razlika u odnosu na neobeležen.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
@Mafke
Dobra ideja, ne bi mi ni palo na pamet da ga farbam. :tbumb:
Misliš da plastika može akrilnim bojama koje se nanose četkom?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Evo jednog uradi sam postolja za stegu sa dodacima za alate.... drvo.neko tropsko valjda... opkrojeno testerom u oblik ribe, osmirglano, navosteno, izbusene rupe.... za stegu samo udubljen prostor za maticu u koju cu stegu da usrafim. To.je sve....
Drugar kinez ucitelj slikanja odradio sve... ja sam se kao malo pomucio oko busenja i to je sve...
Naknadno sam izbusio rupe po obimu ribe za duze alate....
U repu su rupe za bobine.... po telu za konce i krace alate...
Na stomaku ima udubljenje za udice i perle...
5e39e35a3d08d815d6fa1c2db8e93cf9.jpg
49cc71b95909c2dd3225f3a9df9c4ecb.jpg
74b27b61a99c61a791247d2d0e036a10.jpg

Vrh Dno