DANAS SAM SE IZNERVIRAO...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas,a i zadnjih nedelju dana se nerviram kad god izadjem na Dunav,velika voda,nenormalno brza,prolaznici cak i u pet ujutru ???,pun Mesec(poceo sam ko moj cale)...

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Danas,a i zadnjih nedelju dana se nerviram kad god izadjem na Dunav,velika voda,nenormalno brza,prolaznici cak i u pet ujutru ???,pun Mesec(poceo sam ko moj cale)...

Pa zar nemas neke rezervne varijante. zatoke ili slicno za stuke ili drugu vrstu ribe. Ovde barem toga uvek ima na pretek, pa se brzo snadjemo

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Imam babuske na 200 metara od keja gde musicarim bucova,stuku na 10km.od grada,skobalja tu gde bacam bucovu,ali sam se zainatio bucova pa bucova.Verujes li da nocu sanjam njegov prvi udarac,zato se i nerviram, sve neka sica,a onaj pravi je razbijen potpuno od ove velike vode.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
danas sam se iznervirao...vise puta... :'( jednom mi došlo i da zaplačem...ali mekako dođe i nešto za utehu :)
Verovali ili ne ali ja sam danas 5 minuta imao štuku od 1m+...nabijala je u dubinu i onda iznenada kao tarpun cela iskočila iz vode i izvela par vratolomija, još uvek sam ju imao, pravilno zamarao dok u jednom trenutku nije zevnula i sa nešto krvi pljunula strimer od 18+ cm  :'(... adrenalin me je toliko napumpao i nisam mogao da verujem kako glupavo se otkačila, nikakvu grešku nisam uradio (možda je jedina greška što nije strimer bio sa trokukom ili dve  :mad:). Bilo je tu i tamo štukica do odoka50cm ali ja sam ih zaobilazio. Jedno mesto sa dubinom preko 3m mi se činilo kao idealno mesto gde bi štuka mogla da vreba iz tamne dubine...strimera sam vodio opet nekih 1,5m pod vodom i pojavila se lepa štuja i agresivno napalo ovog istog strimera. Ova je završila u meredovu (moram da kupim veči meredov ovako ne ide  :D) beše joj tačno 72cm :D :lol:. E to je bilo idilično i super uteha vrlo ubrzo nakon gubitka one metarske. Sav pod dojmom i adrenalinom sam bio u strahu da če se i ova otkačiti, jer i ova beše neka luda, dvaput je cela iskočila, glisirala po skoro samoj površini...ludo. Sav sretan se zaputih na drugo mesto. Nešto sam se kao šunjao i naiđoh na somče ali lovostaj kao i na klena a na tom mestu sam bez štapa u rukama viđao lepe šarane i da se nekako zabaciti...ništa napuštam mesto i somče od nekih 4kg  :( (ko mi kriv kada poštujem propise  :doh:). I taman onako ko nosorog ne pazeći kako hodam banem na jedan deo obale kada ono još jedna štuka od oko metar i naravno ja ju poplašio i ona otplivala.  :hammerhead: :mad: To je bilo odmah blizu tog mesta sa somčetom, tolika štuka je bila u samom plićaku  :blush: i ja toliku grdosiju nisam očekivao a nisam ni razmišljao mnogo  :doh: odoh polako i lagano živčan zbog ne dovoljne pažnje. Krenuo sam u potragu za šaranima a svi ko u inat se zavukli pod krošnje i posebno na deo sa strmom i obraslom obalom. Đaba, taj deo je ko promenada turisti prolaze, deca i omladina se deru...a ja se šunjam i sav se izgreboh po granju. Došunjam se da me ni ne primete i onda taman da zabacim dužinu štapa kada stadošđe turisti i nimalo nisu bili tihi. Dca još višu dreku i još prođe auto putem kojim auti ne smiju da idu i moje jato polako otpliva a ja  :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :machinegun: :rambo: :hammerhead: :bangbang: :wacko: :machinegun: :toalet: izlude....toliko ruda uložiš i onda ti to neko pokvari.
DANAS SAM SE IZNERVIRAO...ali više puta, da nije bilo avko lepe štuje doživeo bi nervni slom  :wacko: :'(
Evo sada je počela i kišica da rominja ali ja odo nazad na vodu da se igrem crvenperkama i bodorkama...tu barem nema neuroze  :D :D :hammer: Predveče opet vatam jači štap i strimere (poveče) pa u nadi za nekim večim smuđem ili bilo što god grabljivo da naleti.

Prilozi

• DSC06139.JPG
    DSC06139.JPG
    80,7 KB · Pregleda: 252
  • DSC06142.JPG
    DSC06142.JPG
    88,6 KB · Pregleda: 251
  • DSC06148.JPG
    DSC06148.JPG
    57,2 KB · Pregleda: 222

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sebastiane, ne bi trebalo toliko da se nerviraš, pošto živiš pored tako bogatih voda. Opusti se. Nigde te štuke neće da pobegnu ;).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma i to što kažeš bit če svega samo da bude zdravlja!  :yeswink: I onako ja sam imao štuku od metar pa makar za 5minuta i doživeo sa njom jedan predivan skok...to ću pamtiti ceo život.  :)

ostajem doma dok kiša ne stane, pljušti i grmi a avetar duva...izgleda ništa od laganog mušičarenja crvenperki  :blush:

:p kakvo vreme

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja sam hteo da posaljem slican odgovor kao i Mix,bogatstvo voda,sest vrsta na sest kvadrata,ali kad ode krupna spici me nervoza do besvesti,pokvari mi ceo dan.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Seb stuci 2 ladna piva i uživaj u slici ove od 72cm.
Od kakvog perja si pravio strimer?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
100ka je napisao(la):
Seb stuci 2 ladna piva i uživaj u slici ove od 72cm.
Od kakvog perja si pravio strimer?

druže sada dok gledam sliku sam stvarno sretan ipak je to debela i velika štuja. Bila je stvaroi teška samo ne mogu reći koliko tačno. oko 3kg ne bih da preterujem. Perje - STRUNG ROOSTER SADDLES FL. ORAN/WHT & FL. CHAR/WHT [WAPSI]. Za strimere perfektan materijal...rad u vodi je perfektan. Do malo pre sam bio na vodi i nisam više ulovio ništa mada bacao sam samo velike strimere  :D Na žalost dnevna karta važi taman do termina kada počinje da se smrkava pa od smuđa trt...Možda bocnem kojega i ove godine u augustu jer tada dnevna vredi di 23h.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
72cm je preko 3kg sigurno,65 je tri i to ako je debela

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
oholi je napisao(la):
72cm je preko 3kg sigurno,65 je tri i to ako je debela

ma znam, ali radije smanjim nego uvelicam...mada bi ja rekao oko 3-4, mozda cak i 4 ili barem blizu...debela je bila i teška. Recimo 3.5kg.  :blush: Ali što je duže gledam i kada se setim težine rekao bih da ima ipak i 4kg.

Morat cu da si nabavim i vagu. Sada nosim samo cantimetar sa sobom.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Hvala za info Seb (vidim da si i ti gledao "Perfect pike flyes)!
Pretpostavio sam da je to to perje :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jutros me iznervirao vetar,olujni,kad sam dosao kuci i seo u dvoriste da popijem kafu, on se stisao.Nema veze idem kasnije ponovo.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
100ka je napisao(la):
Hvala za info Seb (vidim da si i ti gledao "Perfect pike flyes)!
Pretpostavio sam da je to to perje :tbumb:

"Perfect pike flyes" Nisam to gledao ali hvala za naslov  :D

op. za offt.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Pardon DVD se zove "Perfect pike patterns".
http://www.amazon.com/Hooked-Fly-Tying-Perfect-Patterns/dp/B0002F6AMU

Vrh Dno