Zboravio sam napisati zasto se meni ova muva cini zanimljivom. Kao prvo - pored toga sto je lak zalogaj izgleda kao dva zalogaja odjednom za "glupu" ribu. Kao drugo - cesto sam video u prirodi (vodi - reke i jezera) dve larve kako su zakačene jedna za drugu, verujem da su i ribe sa tim upoznate ako uopce mogu tako daleko da pamte u nazad ako se radi o duzem vremenu

:lol: Lično sam vidio hidro larvice zakačene...
Bas sam jucer razgovarao sa jednim slovenskim musicarom (u cetiri oka) i on je vidio te pojave i ova muva mu se cini zanimljivom i kaze da je treba malo forsirati u pravim trenucima na vodi. Radi se o jednom izuzetno uspešnom ribolovcu, instruktoru i vodiču. Čoveku koji poznaje mnoge vode, insekte i ribe i njihove navike mogao bi reči stručno a ne partizanski kao mnogi ribolovci (varaličari, plovkaroši, mušičari itd.) što ribama daju superiorne sposobnosti inteligencije i neznam ti ja šta... Jasno je da se ne možemo svi u ovome složiti, ali što više informacija bliži smo nekoj objektivnosti ;-)
Nadam se da če netko da napiše još nešto koristno u vezi ove dubleburger muve pa bilo da je to kritika ili pohvala...
Lep pozdrav!