Danielsson fly reels

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
101
Imao sam Original nymph čekrk.Sasvim drugi tip kočnice. Bio je ultra lak, ali meni je delovalo da će se svakog časa iskriviti.
Osim toga, full frame ima prednosti ali i mane. Prednost je da ne jede kanap. Ali moje mišljenje je da je to preuveličano. Imam sage 2550 i od skoro lamson revit. A i mnogo drugih i jedne i druge vrste.Nikada mi se nije desilo da ugrize kanap, kada je spulna već stavljena. S druge strane, dešavalo mi se da uhvatim kanap pri promeni spulne, sa donje strane, na full frame. Ne vidi se lepo i moraš biti obazriv.
I još jedan minus, opet moje mišljenje, ako padne sa veće visine, može da se iskrivi ram. A onda nema pomoći. Desilo mi se na nekom cekrku koji je slične konstrukcije kao ovaj . Naravno, nije isti kvalitet kao Danielsson. Sve u svemu, dobar cekrk. Neka te dobro služi.

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
125
A vidiš ja sam viđao i Nautilusa i Sage i Lamson kako posle lepšeg pada lepo grebu 😁
Danielssona nisam video posle pada da tako grebe.
Full ram upravo tome i služi, da se ne iskrivi, da ne kažemo koliko je skuplji u proizvodnji.

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
101
A vidiš ja sam viđao i Nautilusa i Sage i Lamson kako posle lepšeg pada lepo grebu 😁
Ja nisam rekao da se ne grebu. Meni je cekrk pao sa krova automobila na neki beton . Bio je full frame. Iskrivio se. Moglo je da se peca, ali je škripao i nerviralo me.
Kupio sam Revit sa 6 spulni. To nije fabričko pakovanje. Ali i sa 3, ako jednu zezneš, ostaje ti još 2. A i špulna je jeftinija od novog čekrka. A izgrebao se I Original nymph.

Lord_of_the_split_rings

Junior member
Učlanjen(a)
14.09.2026.
Broj reagovanja
42
Role definitivno nisu predviđene da padaju niti je full frame-u svrha da se ne savije ako padne sa krova automobila, ali definitivno ce spasiti u nekim slucajevima jer ako rola padne na rub špule, a okvir se nalazi ispod ruba mogao bi preuzeti silu i prenjeti ju na cijeli frame i tako spasiti špulu.

Nekako mi u glavi to ima smisla.

O tome da prilikom kontri u tvrdo dok je kočnica na roli pritegnuta do jaja a linija na skroz vanjskom rubu cu pisati tek kada to isprobam i vidim savija li se sve toliko da se špula i okvir u nekom trenutku čak i dodiruju😂

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
615
Mozes i da iskljucis to govno da ti ne cangrlja. Imas tamo u upustvu. Ali ja nisam to skinuo. Nek se cuje ko ga jebe 🤣

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
615
I odlicno ti je legao na stap. A sto se tice one kupovine za 20% manje od kupovne cene odustajem. Saznao sam da lik glasa za Vucica. Ko ga jebe nek plati punu cenu 🤣

Vrh Dno