Ovi tipovi što jure po Mongoliji i Rusiji Taimena DH štapovima uglavnom koriste motke dugačke oko 12' do 13' u klasi WT9 ili 10wt i dužine 15'. Austrijci isto koriste takve na svojoj reci Muri i drugim rekama gde love Mladicu. Zbog overhead zabačaja ima dosta simpatizera svič štapova a i ja sam jedno vreme tome naginjao ali nakon izčitavanja svega i svačega po neto nekako mi u toj DH pričici više mirišu klasične DH motke nego Switch kao univerzalac. Mišljenja su dosta podeljena, čini mi se. Mnogo puta sam vač čuo i pročitao da "univerzalno" nije baš to to
Tako ja sada nešto kalkulišem ako DH za mladu onda 10wt 15'
i Skagit "kanap" zbog upotrebe velikih strimera ili Scandi sa dobro uparenim poliliderom (npr. RIO ASF 9/10) za neke normalne veličine strimera (8cm do 15cm, ako nisu od zečijeg krzna kao što su to npr. MOAL imitacije).
Ako Austrijci to koriste za Mladicu u Austriji i ovi tipovi za Taimena u Mongoliji hmmm...mislim da bi to zapravo bilo ono pravo...a jednoručnog se uvek da nositi pored u tubi ako baš prilika zahteva nešto tako...
Kakva su vaša mišljenja?

Tako ja sada nešto kalkulišem ako DH za mladu onda 10wt 15'
Ako Austrijci to koriste za Mladicu u Austriji i ovi tipovi za Taimena u Mongoliji hmmm...mislim da bi to zapravo bilo ono pravo...a jednoručnog se uvek da nositi pored u tubi ako baš prilika zahteva nešto tako...
Kakva su vaša mišljenja?