DIY bobina

Miroslav95

Newbie
Učlanjen(a)
19.06.2011.
Broj reagovanja
0
Nerazumem te strelac.....  :hammer:

E ovako slike nemam jos uvek,ali bice.....

E ovako,potreban materijal:
1)Parce letvice (ona sto koristite da bi pricvrstili mrezicu za komarce.....)
2)Dve teze savitljive zice iste duzine (duzina zavisi od vas)
3)Dva parceta plute (velicina isto zavisi od vas  :D)
4)Dobra volja  :D

Evo slike uradjene u paintu a cim stignem (uzmem) digitalac slikacu da vidite kako izgleda u stvarnosti....

Uploaded with ImageShack.us

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
miroslave,
nemoj da se zezas i gubis vreme . ovo ti nece funkcionisati , a imas da je kupis za smesne pare  :doh: za cenu jednog piva u kaficu  ;)

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Ako ne ojačaš metalnim prstenovima ulaz i izlaz ovog drvenog komada, konac će da "pojede" drvo.  :-\

I što reče Sale, bobina bar nije skupa.  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Odlicna obostrano keramicka bobina iz Veniarda kosta 700 dinara pobogu!

Miroslav95

Newbie
Učlanjen(a)
19.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ljudi nije problem dati pare  i kupiti,to ja znam,ali mi je bila veca zelja da ja napravim i da sa takvom i radim..... ;) Nista lose nisam mislio  :(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
miroslave, hand made bobina koja te zajebava pri upotrebi je zadnja stvar koju vredi potruditi se i napraviti je i uzivati u njoj ...sto je ujedno i nemoguce  :doh:
to je jednostavno alat koji moras da kupis ako zelis da ti vezivanje pricini zadovoljstvo :)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Druze i ja sam u pocetku voleo da izmisljam rupu u saksiji ali vrlo brzo sam shvatio da to nicemu ne vodi.Uostalom ako ne verujes nama probaj pa ces videti.Kad ti pukne konac sekundu pre nego da zavrsis musicu pa moras sve ispocetka i tako jednom,dva puta....potrosis materijal i vreme uzalud onda popizdis i bacis sve u kantu.Ja koristim neku indijusku bobinu koja keramicku cevcicu i odlicna je a nije skupa.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nije lako početniku kad krene sa mušičarenjem i vezivanjem mušica, a naročito ako nema svoje prihode.

Sećam se svojih prvih koraka. Još sam bio srednjoškolac i vrlo je teško bilo uštedeti od džeparca za sav materijal, alate, stegu... opremu za FF da ne spominjem. Sećam se dobro... Prva mušica mi je bila vezana na najobičnijoj udici bez okca (sa omčom od strune) i to šivacim koncem umesto osnovnog.

Miroslave potpuno razumem i podržavam tvoj entuzijazam i potrebu za DIY alatima. Vrlo lako ćes kasnije da ih zameniš prohromskim i kearamičkim alatima. Samo napred!  :tbumb:

bahat

Newbie
Učlanjen(a)
03.11.2011.
Broj reagovanja
0
Rucno radjena bobina.
U cevcicu su ubacene keramicke perlice i nema sanse da kida konac!Bobina je izuzetna i odlicno drzi sve vrste kalemova...

sam1343y.jpg

Vrh Dno