Dobar dan Snobovi

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Treba jedan forum da postoji za sve ljude na ovim prostorima.... Ovi musicarski forumi su retka mesta gde Srbi, Bosnjaci, Crnogorci i Hrvati normalno komuniciraju, znaci ispunjen je prvi i najglavniji uslov za postojanje velikog univerzalnog foruma.....
I stroga kontrola Administratora moze sve probleme da resi, da sve fungcionise kako treba.....
To treba mi ljudi koji smo izmedju svih tih foruma da zahtevamo, da kazemo bojkotujemo tri najveca foruma (ajde Simsone i tvoj forum sam uvrstio) dok se ne dogovorite da napravite jedan univerzalni, i da se pogase ovi stari, ne skroz da ostane samo mogucnost citanja starih tema ili da se svi vazniji postovi postovi prekopiraju u novi veliki forum.....
Ajde smarate svi vi st ste pootvarali nove forume.... Koji je prvi musicarski forum na ovim prostorima?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Zasto Milane da postoji jedan forum za sve? Stvar je izbora koji ces da posecujes, uvek je bolje imati izbor. Mozes da pozoves na bojkot bilo kog foruma to je tvoje pravo, isto kao sto imas izbor na kom ces da diskutujes. Radi se o razlicitim filozofijama , motivima i pristupu.

Gde god da vidim lupetanje, ja reagujem totalno bez obzira jesam li admin ili ne. Sa istim zarom polemisem i iznosim argumente bez uvjanja, bez obzira jesam li admin ili ne. U diskusiji i na svom forumu ja nisam admin vec clan kao i svaki drugi, niti sam ikada trazio ili zeleo da mi neko ide niz dlaku. Cak naprotiv uvek sam zagovarao da je ostra diskusija najbolja stvar koja moze da se desi na nekom forumu. Jesam li omiljen medju clanovima, verovatno nisam. Jesam li zeleo da budem omiljen i da mi se bilo ko uvlaci, tek to nisam. Da sam zeleo da budem omiljen verovatno bih se ponasao drugacije, ali bi to onda bilo licemerno od mene. Na com imam banovano 5 nickova koji pripadaju trojici clanova i jednog trajno obrisanog korisnika iz baze. I to sve za 5.5 godina postojanja. Svi su banovani sa debelim razlogom, zbog fizickih pretnji i nevaspitanja. Znaci niko nije banovan zato sto je drugacije mislio ili drugacije rekao i meni su takve stvari krajnje smesne.
Diskusije i teme su ono na cemu mi insistiramo ali ne diskusije kafanskog tipa sa lepljenjem slika sa neta ili zenama u toplesu, kriglama piva i slicno. Kome to odgovara- odgovara, kome ne odgovara ima svoju slobodu da nadje drugo mesto. Ali com nikad nece biti kafana i nikad se nece castiti virtuelnim picima.

Prvo je nastao org, za njim zbog neslaganja sa Mixmasterom nas cetvorica sa ovog foruma smo osnovali com, a ostali me ne zanimaju jer nisu ni blizu nas po kvalitetu diskusija. To je sto se tice foruma a sto se tice sajta, broj tekstova i njihov kvalitet o svemu govori.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Zaboravih da dodam jos neke "sitnice"! Uvek sam zagovarao tezu da je bolje imati kvalitet nego kvantitet. Na com brisemo redovno duple naloge ne praktikujemo fazone 1 slika 1 post a broj online korisnika se meri na bazi 15minuta a ne celog dana. Mislim ako kapiras ne jurimo neke statistike ali jedina merodavna statistika se nalazi u administrativnom panelu koji recimo onaj murino nikad ne objavi :D Malo ume korisnike da dovede u zabludu da je najposeceniji :)

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Zato sto nas nema 200 mislim aktivnih clanova na svim migucim i nemogucim forumima na prostoru bivse Jugoslavije.... I zato sto bi taj veliki forum bio neuporedivo kvalitetniji, nema potrebe da pisem zbog cega mislim da svi to razumeju.....  Kavkva filozofija kakvi motivi kakav pristup ovde je podela napravljena zbog sujete pojedinaca i ni zbog cega drugog...

Necu da tupim vise ali mi se uopste ne svidja sta ste napravili od musicarskih foruma..... Zbog neslaganja sa xxx smo osnovali .com  :doh:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
meni su svi forumi ravnopravni . na svima sam clan i redovno ih posecujem . ni na jednom nikada nisam banovan mada sam imao razne situacije i ponekad malo i preterao jer mi je takav temperament .
ovo sam napisao zato sto zelim da me neko ne shvati pogresno da branim nekoga i stajem na neciju stranu ...
da ostavimo na stranu te price jedan post jedna slika ...da ne gledamo broj clanova i ostale statistike jer obicnog posetioca ne interesuju ...
svidjalo se to meni tebi ili bilo kome definitivno naj poseceniji forum je net. tamo u ovom trenutku ima 27 ljudi kod tebe 2 a ovde 7 . sta drugo da gledam? znaci vecina musicara je redovnije tamo jer nalaze nesto interesantno . sta nalaze pojma nemam , ja znam sta ja nalazim .nikada necu reci da na drugim forumima nema sta da se procita . evo ja cu uvek kada mi treba neki podatak o kanapu ili stapu prelistati com jer tamo ima najvise takvih tema sa korisnim postovima . sto se tice tema sa konkretnom problematikom oko ribolova raznih riba koje vecinu zanimaju , komentarima vezanim za dobre muve i slicnim stvarima org i net su daleko ispred i to je cinjenica . dane pise odlicne postove vezano za musicarenje stuke i sarana i odradjuje svoj deo posla ali fali jos par ljudi koji ce pokriti druge ribe popularnije siroj publici i animirati forum
uspeh i opstanak foruma iskljucivo zavisi od urednika istog . njihova svestranost , znanje i vestina da sve to prezentuju clanovima ....znaci da animiraju diskusiju . opustenu diskusiju gde niko ne ceka nikoga na noz ako lupi glupost kao sto ti kazes pa da ga odmah sasece . tako ljudi pocinju da zaziru i sve manje pisu u strahu da ne ispadnu glupi i da ce njihovo neznanje neko iskoristiti da pokaze svoje znanje . eto negde ljudi izgleda vide mesto gde se osecaju opustenije , gde radije pokazuju svoje neznanje i takva mesta radije posecuju u potrazi za odgovorima i druzenjem
jos jednom da ponovim , musicari su mnogo zajeban narod . valjda je i musicarenje zajebano pa zbog toga  :) pribor ovakav onakav , zabacaji svakojaki , muve od svega i svaceg ...1000 prilika da ljudi zeljni dokazivanja pokazu sta znaju i ostale ubede koliko ne znaju . to je sustina svih problema

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Lepo je to sve i u pravu si da svaki ima nesto dobro ali mislim da bi bilo lepse i neuporedivo zanimljivije kada bi postojao samo jedan forum....
E zamislite samo kakve bi diskusije tu bile kad bi ekipa necu da nabrajam ko sve bila na okupu, bila bi zabava dan-noc  :) plus sto bi i ozbiljne diskusije dobile vise kvalitetnih sagovornika....

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Milan VB (ex milan_mj) je napisao(la):
Lepo je to sve i u pravu si da svaki ima nesto dobro ali mislim da bi bilo lepse i neuporedivo zanimljivije kada bi postojao samo jedan forum....
E zamislite samo kakve bi diskusije tu bile kad bi ekipa necu da nabrajam ko sve bila na okupu, bila bi zabava dan-noc  :) plus sto bi i ozbiljne diskusije dobile vise kvalitetnih sagovornika....
bilo nekad.  :doh:

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
3
Uopste ne zelim da ulazim u polemiku o sajtovima, koji je bolji i slicno, zabole me, ali nesto je veoma bitno sto moze itekako biti pokazatelj oko broja online clanova. org i com su otvoreni. Ne morate da se registrujete da bi citali, net nije.
Over and out

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Milan VB (ex milan_mj) je napisao(la):
Necu da tupim vise ali mi se uopste ne svidja sta ste napravili od musicarskih foruma..... Zbog neslaganja sa xxx smo osnovali .com  :doh:

Druze, nije to bilo neslaganje u misljenjima nego drsko i nevaspitano ponasanje, svojatanje i privatizovanje svega vezanog za FF. Isprati malo pocetke ovog foruma i vidi ko je bio u pravu. Jednostavno niko od nas cetvorice nije vise hteo da trpi omalovazavanje, napravili smo svoj forum i uzivamo u njemu iz dana u dan. Zaista ne mislim da je bilo sta lose uradjeno, jednostavno smo se razisli zbog dijametralno suprotnih misljenja o ff. Mislim valjda ti je jasno da su kasnije to shvatili i ostali, pa zato Mixa vise nema ni ovde. Ali mi smo vec duboko otisli u pricu sa com i nije bilo povratka. Nije tu rec o nekakvoj sujeti, cak sta vise svi smo ostali dobri posle svega, svima je bilo tako bolje a i svadje su prestale. Sta je tu tebi lose stvarno nemam pojma. Mi smo svojim kvalitetom sasvim zadovoljni kao i vecina onih sto posecuju com, ko nije zadovoljan ima izbor uvek.

P.S. Vidim da ovde nesto odgovara i clan sasats pa mu se izvinjavam ako meni nesto pise jer na forumu odlicno radi opcija ignore.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
jeste laki . ali samo danas do ovog trenutka je u 19 tema napisano 84 posta . to je uradilo 20 clanova ....a tek je pola devet  :yeswink:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
najveca glupost koju sam cuo je da je neko napustio forum i osnovao svoj zato sto se sa nekim nije slagao oko sustine ff  :doh: ja mogu da napustim forum ili prekinem postovanje zbog neslaganja sa uredjivackom politikom i tretmanom na forumu , a da preduzimam drasticne korake zato sto neko misli i vidi ff drugacije ? :D e to nema veze sa mozgom . svako na forumu ima prostor za sebe i stvari koje ga zanimaju . otvoris temu i pises ako imas sta .
druge su tu stvari u pitanju . ali sigurno na prvom mestu sujeta . svako hoce da bude gazda  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
dr.lucky je napisao(la):
Uopste ne zelim da ulazim u polemiku o sajtovima, koji je bolji i slicno, zabole me, ali nesto je veoma bitno sto moze itekako biti pokazatelj oko broja online clanova. org i com su otvoreni. Ne morate da se registrujete da bi citali, net nije.
Over and out

E Laki evo baci pogled kod mene sad posto sam podesio da se vidi koliko clanova je online :D :D

In total there are 79 users online :: 21 registered, 0 hidden and 58 guests

Mislim kome nije jasno kako se steluje ta statistika neka mi se javi na PM da mu objasnim :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
a kako se steluje broj postova koji su napisani tog dana? evo zadnjih dana kad udjem nema par postova u dve tri teme dnevno . dva tri coveka ili nijedan onlajn

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
moze svaki ciga svog konja da hvali ali definitivno bi ovo sto kaze milan bilo najbolje za obicnog clana ....mada mislim da nije moguce

Vrh Dno