Dolazak i posmatranje reke.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Ova tema je posvecena pocetnicima u lovu na pastrmku,ne kazem da na ovom forumu nije bilo dosta toga receno,elem i te kako uz duzno postovanje mnogima koji su doprineli da ovaj sajt zazivi i opstane u veoma suvoj konkurenciji.
Shodno gore navedenom moram priznati i sebi i drugima da se ipak nije dovoljno posvetila paznja pocetnicima koji su voljni salusati ozbiljnije ribare u lovu na pastrmku vestackim musucama.Sam prilaz reci i njeno posmatranje je veoma bitno za svakog iole zainteresovanog tzv.musicara ili bolje reci lovca na pastrmke vestackom musicom.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Kolega Bahus,ovo se ne odnosi samo na pastrmku,postoje i daleko opreznije vrste riba. Cisto da ne zbinjujemo pocetnike

temom ''Dolazak i posmatranje reke''.  Trebao si da dodas ''u lovu na pastrmku'',pa se ne ljuti stari. ;)

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Taman posla da se ljutim ja nisam Bojanka i pecinsko -sicevacki  Pijor,pametan da izmigoljim svakoj besnoj ,frustriranoj makedonskoj-egejskoj,dunavskoj,ohridskoj,jezerskoj,letnickoj.marmoratikus,soskoj,blatnjackoj glavaticko-strimickoj,salmomontrenegricijusbalkanikussalarusferodestalarusimigratikus.trt,mrt,kembridz brc,mrc.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Ako imamo obaveza prema iole kome a ono barem prema sebi ,onda u lov najvise volimo da krenemo u ranu zoru.i to pre izlaska sunca,ovako obicno rade ribari slobodnog duha , zeljni mira i slobode.Prvo milovanje sunca po njihovim obrazima ostavlja utisak primame lovackog instikta,osobine lovca-sakupljaca koji se izgubio u savremenom duhovno lutajucem raskrscu besmisla u kome je vekovima unazad pripadao.Danas taj isti pripada daljinskom TV upravljacu posmatrajuci,fudbal,tenis itd.Ne slusajuci svoju voljenu propusta se ekstazi bezsmisla ljudske tastine i malogradjanstine u korak savremenog drustva u kome pripada delimicno i povrsno.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Neko moje iskustvo sto se tice lova pastrmki me je dovelo do krajnje opustene situacije sto se vremena lova tice. Ni malo se ne opterecujem vremenom ,odnosno ranjenjem u zoru i sumraku.

Opusteno lovim i u podne sa solidnim uspehom. Naravno da je ''malo'' veca prednost predvece (inace na nekim vodama u EU-u ne bi zabranjivali lov do 19 h kada leti jos sija Sunce),ali pazljivim posmtranjem celog dana moze da se upeca plen.

Bahuse ja znam da si ljubitelj ''stampanog slova'' i vrlo nacitan covek  i prijatan pre svega ,sto sam zakljucio iz nasih razgovora putem moba,ali
suzi malo fond reci i izbaci ''stil'' u pisanju,jer ces zbuniti pocetnike  :yeswink: :D

Ne zaboravi da je SV. vladika Nikolaj Velimirovic nosioc vise doktorata,pisao tako ''pitko'' bez sofisticiranja i krasnorecivosti i izbacivsi svaku glagoljivost u pisanju kojom je inace bio prebogat. Mogao je da napise recenicu da bi nam Vujaklija sluzila za polacasovno''desifrovanje''.
Ali kao Vladika Ohridski je pisao da ga razume i ''guta'' prost narod a sa fantasticnim stilom pisanja.

Mora malo da te kritikujem,iz najbolje namere. Meni neces da uzmes za zlo,izvini. Bolje ovako nego da te napadnu unakrst  :doh: IZVINI ,gledamo se na Grzi uskoro  :tbumb:

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Sta to recimo ribar radi kada sa pripremljenim priborom dodje na reku,ako to recimo uradi kao ja koji voli da dodje ranom zorom pre izlaska sunca,zamislite taj ugodjaj kada u letnjem periodu vidite izmaglicu na vodi a prvi zraci sunca stidljivo vas miluju kroz krosnje jova i vrba.Cucnete na kakav panj ili deblo i posmatrate reku i sta se desava na njoj i oko nje,dali se koja riba javlja na povrsini i dali leti kakva musica,protresete zbun ili granu nekog drveta nad vodom da bi ste se uverili dali insekti spavaju ili se presvlace i pripremaju za svadbeno veselje i ples nad vodom u svojim predivnim kostimima.
Javljanje ribe u nasem ribarskom jeziku znaci da se ona nalazi u povrsinskom lovu i da u tim trenucima na vodi ostavlja tragove u vidu koncetricnih krugova,kao kad se u mirnoj vodi baci kamen.Kada obicno to ribar vidi u njemu se javlja veselje i radost a na usnama izmami osmeh i tada se on sprema za dalji korak.

Vrh Dno