Dozivotna garancija- lagarija ili prednost

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Simpsone ja apsolutno postujem tvoj stav i ideju o trgovini - to je tako svuda u svetu i lepo je da bude i kod nas ako ce da bude tako kako ti kazes. Ali ja se i dalje necu pomiriti sa tim sistemom i nikada nijedan trgovac (i Orvis je trgovac jer ne pravi stapove nego ih prodaje a neki jadni kinez pravi - Orvis je samo primer za xy kompaniju) nece zavrediti moje postovanje. Evo zasto:

Zamislimo npr imaginarni stap cene £600. Podela zarade na njemu ide ovako - od vrha:

£150 - Djoka, nas imaginarni trgovac u Srbiji
£65  - Djokin spediter + carina/PDV Djokine maticne zemlje
£300 - Orvis (deli zaradu na svoje zaposlene, kajmak skida CEO i drustvo)
£65  - Orvisov spediter + carina/PDV orvisove maticne zemlje

i na kraju najzanimljiviji deo za mene

£15 - Kineska fabrika a detalji su:

£13  - vlasnik fabrike a preostale

£2 deli tuzna skupina kineskih radnika koje cine: rudar u rudniku koji vadi taj karbon, onaj koji ga tovari na kamion, onaj koji vozi kamion, onaj koji istovara karbon, onaj koji od tog karbona na nekoj masini pravi taj karbon u upotrebljiv oblik, onaj koji pravi blankove, onaj koji lakira blankove, vec pomenuta kineska baka koja pise slova po blanku, pa onda oni koji prave karike, vade taj jebeni titanijum, prave tu plutu, aluminijum reel seat itd itd itd...

I sad u celoj toj skupini moje simpatije Simpsone ne mogu nikako da idu ni Djoki ni Orvisu...Ta  kineska sirotinja i njihova deca se truju, zive na saci pirinca, gazde ih maltretiraju i ponizavaju, idu u ritama i nemaju nikavu zdravstvenu i socijalnu zastitu i njihovi zivoti su bez ikakve perspektive pre negoli su izasli iz majcine utrobe...A sve to da bi vrhunski trgovac medju njima - Orvis i njegov CEO jebavali sojke negde po Havajima, smrkali koku i planirali sledece zlocinacke pohode...

Znam da sve ovo zvuci glupo ali ja i rekoh da je problem u meni  jer sa ovim mojim stavom ja se konstantno nerviram u ovom lopovskom svetu jer nema nacina da se protiv toga borim...isto se nerviram i kad kupujem hranu svake nedelje u hipermarketima...ali negde moram da je kupim...ali za taj jebeni stap gazda Orvisa ce morati malo vise da se pomuci da bi mogao da dobije moju krvavo zaradjenu funtu...to je moj nacin borbe prema meni ocoglednoj nepravdi...

Ja se tebi opet izvinjavam ali se nadam da shvatas moj stav i gde se ti u njemu nalazis, apsolutno ne svojom krivicom...btw nikog ne poznajem na onom forumu ali tamo ima nekih koji shvataju ovo o cemu pricam ali ima i nekih koji ce ti biti prve musterije kad otvoris radnju...Ja ti zelim srecan posao jer znam da to neko mora da radi...i to je postenije od onog sto je nudio hand made UK cekrk iz male UK manufakture za 120 evra....e ti su mi tek posebna prica...rodjenu majku bi zajebali...

Izvini stavrno najiskrenije ako sam te uvredio...iznerviram se stvarno uvek kad pocne prica o ovakvim stvarima...ali ja sam ti tu malo cudan...evo zove me sin da legnem sa njim...nisam ga video 5 dana...izvini ponovo

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdan je napisao(la):
Simpsone ja apsolutno postujem tvoj stav i ideju o trgovini - to je tako svuda u svetu i lepo je da bude i kod nas ako ce da bude tako kako ti kazes. Ali ja se i dalje necu pomiriti sa tim sistemom i nikada nijedan trgovac (i Orvis je trgovac jer ne pravi stapove nego ih prodaje a neki jadni kinez pravi - Orvis je samo primer za xy kompaniju) nece zavrediti moje postovanje. Evo zasto:

Zamislimo npr imaginarni stap cene £600. Podela zarade na njemu ide ovako - od vrha:

£150 - Djoka, nas imaginarni trgovac u Srbiji
£65  - Djokin spediter + carina/PDV Djokine maticne zemlje
£300 - Orvis (deli zaradu na svoje zaposlene, kajmak skida CEO i drustvo)
£65  - Orvisov spediter + carina/PDV orvisove maticne zemlje

i na kraju najzanimljiviji deo za mene

£15 - Kineska fabrika a detalji su:

£13  - vlasnik fabrike a preostale

£2 deli tuzna skupina kineskih radnika koje cine: rudar u rudniku koji vadi taj karbon, onaj koji ga tovari na kamion, onaj koji vozi kamion, onaj koji istovara karbon, onaj koji od tog karbona na nekoj masini pravi taj karbon u upotrebljiv oblik, onaj koji pravi blankove, onaj koji lakira blankove, vec pomenuta kineska baka koja pise slova po blanku, pa onda oni koji prave karike, vade taj jebeni titanijum, prave tu plutu, aluminijum reel seat itd itd itd...

I sad u celoj toj skupini moje simpatije Simpsone ne mogu nikako da idu ni Djoki ni Orvisu...Ta  kineska sirotinja i njihova deca se truju, zive na saci pirinca, gazde ih maltretiraju i ponizavaju, idu u ritama i nemaju nikavu zdravstvenu i socijalnu zastitu i njihovi zivoti su bez ikakve perspektive pre negoli su izasli iz majcine utrobe...A sve to da bi vrhunski trgovac medju njima - Orvis i njegov CEO jebavali sojke negde po Havajima, smrkali koku i planirali sledece zlocinacke pohode...

Znam da sve ovo zvuci glupo ali ja i rekoh da je problem u meni  jer sa ovim mojim stavom ja se konstantno nerviram u ovom lopovskom svetu jer nema nacina da se protiv toga borim...isto se nerviram i kad kupujem hranu svake nedelje u hipermarketima...ali negde moram da je kupim...ali za taj jebeni stap gazda Orvisa ce morati malo vise da se pomuci da bi mogao da dobije moju krvavo zaradjenu funtu...to je moj nacin borbe prema meni ocoglednoj nepravdi...

Ja se tebi opet izvinjavam ali se nadam da shvatas moj stav i gde se ti u njemu nalazis, apsolutno ne svojom krivicom...btw nikog ne poznajem na onom forumu ali tamo ima nekih koji shvataju ovo o cemu pricam ali ima i nekih koji ce ti biti prve musterije kad otvoris radnju...Ja ti zelim srecan posao jer znam da to neko mora da radi...i to je postenije od onog sto je nudio hand made UK cekrk iz male UK manufakture za 120 evra....e ti su mi tek posebna prica...rodjenu majku bi zajebali...

Izvini stavrno najiskrenije ako sam te uvredio...iznerviram se stvarno uvek kad pocne prica o ovakvim stvarima...ali ja sam ti tu malo cudan...evo zove me sin da legnem sa njim...nisam ga video 5 dana...izvini ponovo

Bogdane postoje dva problema.

Prvi je da nikako ne uzimas adekvatan primer jer Orvis svoje stapove ne proizvodi nigde van USA. Ja ne zelim da diskutujem tako proizvoljno, jer diskusija ima sasvim razlicitu tezinu ako se barata istinom.
Mogao si kao primer da navedes Hardy koji stapove pravi na dalekom istoku i kosta mnogo ali primer ponosa USA fly fishinga zaista nije adekvatan. Njegove blankove ne prave Kinezi i ne kostaju 2-3$ ipak, kao i sto ne namotavaju Kinezi karike, kao i sto ne rade finish stapa (mozda i kljucna stavka koja utice na cenu), kao sto isti ti Kinezi ne razvijaju specifican taper za svaki model(razlicite mandrele). Da si rekao Hardy ja bih ti izneo svoj sasvim drugaciji stav a to je da bih pre preporucio kupovinu Greys-a od takvog Hardy-ja. Ali primer Orvisa ni slucajno. Ako ces da tvrdis da isti kvalitet rada, kontrole, testiranja gotovog proizvoda stoji iza made in USA i made in China, tu se nikada necemo sloziti!
Znaci od blanka do gotovog proizvoda Orvis i Hardy nikako ne zaradjuju isto (nisu im isti troskovi u procesu proizvodnje a cena slicna) i to je ono u cemu se sigurno slazemo da je Hardy vacaroska firma(sada). Nije ni Orvis puno bolji i tu se slazemo jer smo konstatovali da i jedni i drugi debelo zaradjuju. Ali sem kukanja na cene mi nemamo nikakvo resenje niti bilo ko od nas moze to da promeni. Ostaje nam da se opredelimo izmedju no name ili brand i da prihvatimo pravila igre.

Drugi problem je sto si posle niza otrovnih strelica na moj racun, sto je ostalo trajno zapisano na dva sajta, presao preko toga "mrtav 'ladan". Ostade simpson odvratni trgovac eto tako Bogdan rekao, a argumenti...ko jebe argumente. E vidis ja sam protiv proizvoljnosti bilo kakve vrste i iznosenja bilo kakvih ocena na neciji racun dok ne poznajem coveka. To sto si ti pisao u nekoliko postova ovde a vezano za mene moze da ostavi a i ostavice trajne posledice i po mene i po one hijene koje jedva cekaju. Po mene jer sam izgubio potencijalne kupce zbog neistina izrecenih na dva sajta, a po neke sto ce za njih da vaze cene x10 kod mene u radnji. Najgori su oni umobolnici koji misle da sam ja sajt otvorio da bih prodavao robu iako se ideja o tome rodila tek negde krajem januara.
Meni je pribor hobi i ostace tako otvorio radnju ili ne, otvorio sajt ili ne. Volim da probam sve i svasta, nesto mi se svidi nesto ne. Cesto sam primoran i da kupim nesto samo da bih probao ali uvek to nesebicno podelim sa svima. Posle idu problemi da se to proda jer mi cesto stoji i skuplja prasinu. Znam kakve sam ja muke imao da dodjem do pribora, zato cu uciniti sve da moji kupci potencijalni imaju sto manje problema. Probace se stapovi makar ono sto budem drzao, spremam i strune za probu ako treba i na betonu. Ali simpson ispade pogani trgovac na 2/3 domaceg weba. OK boricu se i sa tim....

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
:p :D  Karbon se ne vadi u rudniku...... :hammer:

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Bogdane postoje dva problema.
[/quote]

Problemi uopste ne postoje.
Prvi - evo sve i da se slozim sa tobom da je Orvis made in USA - a nije, jer im se svi cekrci, garderoba i sl pravi u Kini (za stapove me mrzi da trazim) to nista ne menja poentu moje price. Taj stap od £600  ima cenu uvecanu najmanje 15 puta u odnosu na njegovu proizvodnu cenu, pravljen on u Kini, USA ili Tirgikstanu. Minimalna cena rada u USA je oko $6/sat i nemoj samo da mi pricas da je sklapanje stapa od gotovih blankova/karika/plute/reel seat-a posao koji zahteva PhD sa MIT-a ili Yale-a. Ti ocigledno nisi procitao sta kaze Steve Parton sa sexyloopsa. Imas link negde gore procitaj pa njemu pricaj tvoju pricu. Ja vise oko ovoga necu da se ubedjujem sa tobom.
Drugi - ja sam ti se vec izvinio i ponavljam: NAJISKRENIJE VERUJEM DA CE SIMPSON BITI NAJKVALITETNIJI PROFESIONALNI ZASTUPNIK FF OPREME IZ USA I DA CE KVALITET NJEGOVOG TRGOVANJA BITI ISTI, AKO NE I BOLJI, OD KVALITETA TRGOVANJA BILO KAKVOG SLICNOG ZASTUPNIKA IZ NAJRAZVIJENIH ZAPADNIH ZEMALJA. AKO STE DOVOLJNO BOGATI/LUDI DA PRISTAJETE DA PLATITE £600 ZA MUSICARSKI STAP JA VAM NAJISKRENIJE PREPORUCUJEM NJEGOVE USLUGE.
Ja bolje od ovoga ne mogu Simpsone iz razloga koje sam gore naveo.

Za ove koji bi da daju £600 za stap imam jednu preporuku (veoma zanimljivo stivo :D):
http://blog.b92.net/text/2327/Orgije%20na%20Titaniku/
pa kad to zavrsite:
http://www.romainjerome.ch/en/home/home.aspx

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
pex je napisao(la):
:p :D   Karbon se ne vadi u rudniku...... :hammer:

Pretpostavio sam da sam mlatnuo neku glupost ali nadam se da shvatas poentu mog posta...

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
J.b.t. ja ne mogu da zavrsim sa ovom temom...koristite ljudi google i sunjajte malo...evo sta sam ja iskopao po raznim rod building forumima...ljudi se sigurno dobro razumeju...i ne zaboravite da su postovi stari par godina...

"....Orvis Clearwater ...Great value. Would certainly make a good rod for a beginner or for that matter a good backup veteran fly fisher. Problem is, Orvis has this rod assembled in China from blanks made in the US...." toliko o americkoj babi

"...There's a lot of discussion about Asia as if it's all one country and culture....... I didn't see a reel I really thought very highly of from Korea until about three or four years ago. Now they are doing some very fine work, indeed. When Orvis shut down BFR in the UK and moved production to China a couple of years ago, it wasn't happy with what they were getting. About a year ago right now the decision was made to move production again to Korea and it's my understanding that the results are much better. I have yet to see a reel from China that was truly well done. That day will come, mind you, and probably pretty soon. But unless it's something I haven't seen yet, they aren't there yet. Korea produces a quality product for Temple Fork, Sage, Loop, Guideline, Scierra, and several others. A comment was also made in one of these posts that Korea doesn't make rods. That may have been a typo, but Korea does indeed do rods although even here a lot of that manufacturing has transferred from Korea to China as the Chinese are better at doing rods at this point than they are reels. Even Shimano has rods that are done in China. I wasn't convinced about the Chinese and their rodmaking until I started messing around with Beulah rods. They're all Chinese and they cast and look superb. "  toliko o Sage, Orvis, Beulah...made in USA :D

a sad Hit!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JnMTZcDluk8
komentar gledaoca - "That's what you get for buying cheap, Made-In-China crap. Orvis is the Burger King of fly equipment. Next time, buy a Scott rod."

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Pa onda jos....

"-----Original Message-----
From: OConnell, Shaun
Sent: Mar 27, 2006 1:21:44 PM
Subject: Fishing and Hunting Tech Support

To Whom it may Concern,

Could you please tell me the country of manufacture of the CFO reel? Many fly fishermen say it is now manufactured in China, however the photo on your website clearly shows a CFO reel with the "Made in England" slogan.

Thank you,

Shaun O'Connell "

a odgovor

"-----Original Message-----
From: Technical Fishing Support [mailto:[email protected]]
Sent: Tuesday, March 28, 2006 2:40 PM
To: OConnell, Shaun
Subject: RE: Fishing and Hunting Tech Support (#8682-43058741-7264)

Thank you for your e-mail. The CFO reels are now being made at our facility in China. We have been working on updating the photos on-line but aparently missed one. After realizing that our facility in England just wasn't big enough to handle demand, we built a new manufacturing facility in China and moved our equipment and engineers over there. If you have anything else feel free to call or e-mail. Again, thank you for your inquiry.

Regards,

Jason Reid
Technical Advisor
Orvis Rod & Tackle
800-548-9548 ext. 628
[email protected]"

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Evo ne bih lenj i iskoristih Orvisov superiorni service (to nikada nisam poricao jer sam par puta kupovao stvari od njih) - konverzacija koju vidite dole je obavljena u roku od samo pola sata u subotu uvece u 8 sati po USA vremenu!!!!  Neki stvari u konverzaciji ce obradovati Simpsona neke mozda i nece. Sve ovo je u cilju da se izvucemo iz ove neprijatne situacije i optuzivanja jedan drugog.

Napominjem da sam na internetu nasao podatak da se vecina USA stapova u rangu cena ispod $200 NE PROIZVODI u USA. Da li je to istina ili ne nije ni bitno. Zanimao me taj vec famozni Helios. Evo ti Simpsone besplatne reklame da te ubedim da nemam nista licno protiv tebe:

From: Bogdan Milojkovic Sunday - April 20, 2008 1:58 AM
To: [email protected]
Subject: RE: Customer_Inquiry (#8682-100040783-9599)

I have been one of your happy customers for years and I have been
extremely satisfied with your service and products. I am planning to
purchase one of your top end rods/reels but I am becoming quite confused
with rumours coming from number of UK fly anglers saying your products
nowadays are manufactured/assembled in China/Korea.

Although I can understand that information might be confidential, I would
appreciate very much if you could be as kind as to clarify me this.

Thank you very much in advance.

With kind regards,

Dr Bogdan Milojkovic

>>> Orvis Customer Service <[email protected]> 04/20/08 1:01 AM >>>
Dear Dr. Milojkovic,

Thank you for your e-mail. I am happy to answer your inquiry. To compile a list of all of our fishing products and their country of origin would require days of research and quite a large email. I apologize that I cannot answer this inquiry in such a fashion. However, if you would please reply with the exact items and item numbers you would like me to research, I would be happy to check their origin for you. Thank you in advance of your reply.

If you have any further questions, please let me know.

Sincerely,
Mr. Jody Parsons
Orvis US Customer Service
[email protected]
1-888-235-9763

Dear Mr. Parsons,

I was particulary interested in ZG Helios 905-4 (SI29EC-51-57) and BLA II Fly Reel (SI40E0-61).

Again you are proving that your service is second to none!!!

Kindest regards,

Dr Bogdan Milojkovic

>>> Orvis Customer Service <[email protected]> 04/20/08 1:44 AM >>>
Dear Dr. Milojkovic,

Thank you for your e-mail. I am happy to answer your inquiry. I have researched these items and found that the BLA II Reel is made in Korea and that we here at Orvis manufacture the Helios Rod in Vermont, US. I hope this information has been helpful and if there are any other items you would like me to check, do not hesitate to email me. Thank you for shopping with Orvis.

If you have any further questions, please let me know.

Sincerely,
Mr. Jody Parsons
Orvis Customer Service
[email protected]
1-888-235-9763

Dear Mr Parsons,

thank you very much for prompt answers and superb service. That is something that no money can pay!

Regards,

Dr Bogdan Milojkovic

PS. Izvinjavam se na mom malo indijanskom engleskom ali to mi nije jaca strana :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdane pa ja sam objavio ima vise od godinu ipo da Orvis sve svoje cekrke pravi na dalekom Istoku. Molim te da ako meni odgovaras, makar citas moje postove u temi. I ovde sam vise puta ponovio da Orvis ne pravi cekrke! Stapovi iz najnize klase mi nikada nisu bili predmet interesovanja ali od Trident-a TL i TLS preko superfinea i T3 pa sve do Zero Gravity i Helios, svi se prave u Vermont USA! Cekrke, i ovde sam napisao, Orvis nikada nije ni proizvodio vec je to radio Hardy za njih. Hardy je svoju proizvodnju prebacio u Koreju sa njim je i Orvis prinudjen da na svojim cekrcima vise ne pise ponosno Made in England.
Zamolio sam te da procitas ovaj thread od pocetka, ti to opet nisi ucinio.

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Bogdane pa ja sam objavio ima vise od godinu ipo da Orvis sve svoje cekrke pravi na dalekom Istoku. Molim te da ako meni odgovaras, makar citas moje postove u temi. I ovde sam vise puta ponovio da Orvis ne pravi cekrke! Stapovi iz najnize klase mi nikada nisu bili predmet interesovanja ali od Trident-a TL i TLS preko superfinea i T3 pa sve do Zero Gravity i Helios, svi se prave u Vermont USA! Cekrke, i ovde sam napisao, Orvis nikada nije ni proizvodio vec je to radio Hardy za njih. Hardy je svoju proizvodnju prebacio u Koreju sa njim je i Orvis prinudjen da na svojim cekrcima vise ne pise ponosno Made in England.
Zamolio sam te da procitas ovaj thread od pocetka, ti to opet nisi ucinio.

Pa Simpsone ja bre vise ne znam sta da uradim da ti se izvinim za stvari koje sam generalizovao i preuvelicao...ali PONOVO ponavljam da to nema nikakve veze sa onim sta sam hteo da kazem i sa poentom cele price sa kojom se i ti uostalom slazes:

Stap od £600 ima visestruko naduvanu cenu i njegov kvalitet ne opravdava razliku u ceni u odnosu na stapove nizeg cenovnog ranga. APSOLUTNO je nebitno gde je taj stap napravljen, jer da imaju ekonomskog interesa proizvodnju bi preselili i u Sjera Leone. Dozivotnu garanciju na takav stap daju, ne zato sto su sigurni da je stap nemoguce polomiti nego zato sto ih zamena polomljenog dela prakticno ne kosta nista. I pored toga Orvis, i kompanije slicnog ranga, nude perfektan servis, kao sto se moze videti iz moje konverzacije sa njima i ko je dovoljno bogat/lud da plati za stap £600 ja mu preporucujem Orvis/Sage/G Loomis i sl kao i tvoje usluge jer ces ti, kao njihov buduci zastupnik, morati da pruzac superiorni servis, svidelo se to tebi ili ne. To zadovoljstvo ce tvog buduceg kupca da kosta jer i Ovisa kosta da drzi mr Parsonsa pored kompjutera u subotu u 8 uvece da odgovara na provokativna pitanja zaludnog Srbina.

Jos nesto...ne znam sta si rekao pre godinu i po dana jer ja tada nisam bio na ovom sajtu, a kako vidim vaskrsao si tek nedavno. Izvinjenje, konverzaciju sa orvisom i preporuku za tebe sam postovao i na drugom mestu gde se raspravljalo o slicnim stvarima. Ja mislim da je od mene dosta jer ionako znam da je poenta moje price istinita, a to je jedino sto sam ja na slikovit nacin pokusavao da objasnim a sa cime se i ti uostalom slazes. E sad sto se ti ljutis na mene sto ja nekom "sminkeru" objasnjavam da je firmirana garderoba istog/slicnog kvaliteta kao i ona koja kosta 10 puta manje i da ne vredi tih para to je, izvini, cisto tvoj ekonomski interes, a ja nisam dosao u tvoju radnju da govorim to tvojim musterijama nego to radim na sasvim drugom mestu koje je potpuno slobodno za iznosenje sopstvenih misljenja.

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Evo i pitanje za tebe - samo mi odgovori sa a li b - mrzi me da kucam pa je zato copy-paste sa drugog foruma:

"...hajde recite mi sta mislite...zasto vecina "poznatih" a sada i manje poznatih firmi daje dozivotnu garanciju na stap koji kosta £567 ili bilo koliko? Postoje dva potencijalna odgovora:

a) zato sto su 100% sigurni u kvalitet svog proizvoda i 100% znaju da Zeka u toku svog zivotnog veka nece polomiti svoj Helios o koleno, da ga nece precvikati vratima od kola, da mu nece davati sabacku kontru, da ga nece sibnuti nekom nimfom sa olovnom glavom, da mu nece davati po trnju i granju...a sve i da radi nesto ili sve od nabrojanog...sigurni su da ce Helios sve to izdrzati...

b) zato sto pri lomu bilo kojeg dela stapa oni isti zamenjuju sa delom koji ih kosta oko $3 po komatu. U isto vreme Zeki naplacuju nabudzene troskove transporta i procesuiranja u iznosu od £20-30. Zeka je srecan sto ga postuju kao musteriju i sam sebi obecava da ce se bilo kome ko se priblizi na manje od metar od njegovog "popravljenog" Heliosa najeb...mile majcice. Racunica ugladjenog gospodina Orvisa kaze da Zeka treba da polomi cirka 1000 stapova da bi Orvis bio na gubitku.

Kako se postavlja anketa na sajt...bas me zanima sta ce vecina izabrati..."

PS. opet da napomenem za bukvaliste - brojevi i imena u pitanju su mi imaginarni +/- 10 $ ne menja poentu,

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zanimljiva činjenica je da većina mušičara ne traži usluge doživotnih servisa sledeći razmišljanje "ako je jednom pukao pući će ponovo" i gubeći poverenje u model, ili još češće firmu, traže i kupuju pouzdaniji štap. Jedini izuzeci su oni čiji štap strada zbog nemara, ali takvi i ne zaslužuju besplatnu popravku.
Na primer, ja kupim štap 907, firme VIRGIN, model Michael Jackson. Zabodem šarana od 4 kg i počnem snažno da ga vučem prema sebi, ne bih li ga lišio ž.... Štap pukne i rascveta se kao đurđevak u proleće. Koji će meni antrak isti takav ili popravljeni štap? Odmah brojim pare i nabavljam štap firme RCA i model Elvis Presley. Ako me zezne Elvis, probam model Aretha Franklin, firme ATLANTIC.... i sve tako dok ne nađem štap Vendy firme CITY!!!!!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdan je napisao(la):
Evo i pitanje za tebe - samo mi odgovori sa a li b - mrzi me da kucam pa je zato copy-paste sa drugog foruma:

"...hajde recite mi sta mislite...zasto vecina "poznatih" a sada i manje poznatih firmi daje dozivotnu garanciju na stap koji kosta £567 ili bilo koliko? Postoje dva potencijalna odgovora:

a) zato sto su 100% sigurni u kvalitet svog proizvoda i 100% znaju da Zeka u toku svog zivotnog veka nece polomiti svoj Helios o koleno, da ga nece precvikati vratima od kola, da mu nece davati sabacku kontru, da ga nece sibnuti nekom nimfom sa olovnom glavom, da mu nece davati po trnju i granju...a sve i da radi nesto ili sve od nabrojanog...sigurni su da ce Helios sve to izdrzati...

b) zato sto pri lomu bilo kojeg dela stapa oni isti zamenjuju sa delom koji ih kosta oko $3 po komatu. U isto vreme Zeki naplacuju nabudzene troskove transporta i procesuiranja u iznosu od £20-30. Zeka je srecan sto ga postuju kao musteriju i sam sebi obecava da ce se bilo kome ko se priblizi na manje od metar od njegovog "popravljenog" Heliosa najeb...mile majcice. Racunica ugladjenog gospodina Orvisa kaze da Zeka treba da polomi cirka 1000 stapova da bi Orvis bio na gubitku.

Kako se postavlja anketa na sajt...bas me zanima sta ce vecina izabrati..."

PS. opet da napomenem za bukvaliste - brojevi i imena u pitanju su mi imaginarni +/- 10 $ ne menja poentu,

Bogdane meni samo nije jasno sta ti pokusavas da dokazes? Svi smo se slozili a ja jos 2006 u istom ovom threadu napisao da stapovi ne vrede toliko koliko kostaju. I u cemu je problem a vezano za garanciju? Zasto oni od 20 funti ne daju dozivotnu garanciju kada ih zamena dela kosta 0.5 funti?

Hajde da vidimo konacno o cemu se radi? Levi's 501 iz Novog Pazara ce uvek biti Levi's 501 iz Novog Pazara! Uvek ce imati plitke dzepove razlicit levi i desni, uvek ce konac biti loseg kvaliteta, uvek ce biti jedna nogavica duza od druge ili ce ti prosto otpasti dugme na slicu kad ti je to najmanje potrebno. Pa i dalje se prodaju kao sto se prodaje i pravi 501!
Hocu da ti kazem da mi nikako nema sanse da uticemo na formiranu cenu a zaradjuju i oni sto prodaju stap za 500 funti i oni za 50 funti. Ili hoces da kazes da one stapove sto kostaju 50 funti prave plemeniti Kinezi i prodaju preko plemenitih trgovaca koji su na gubitku? Ja upravo hocu da ti kazem da zaradjuju debelo i jedni i drugi ovi jeftiniji mozda cak i vise od skupih. Oni radnu snagu imaju za 0.1$ po satu i slobodno bi mogli njih da mrzimo zato sto izrabljuju jadni i napaceni narod Kine. Nije sve tako jednostavno i ne treba posmatrati tako generalno jer zaista imamo razloga da ne volimo ni skupe ni jeftine.
Kako je kupovina pribora sasvim individualna stvar, kao uostalom i musicarenje, treba ostaviti svakoga da radi sta mu je volja. Kako zeli i kako moze. Ja volim da probam sve stapove koji mi dospeju saka, mnoge sam probao i zapamti da nikada necu reci za dobar stap da je los ili obrnuto. Ne mogu da hvalim nesto lose kao sto ne mogu da kudim nesto dobro. Isto tako ne mogu da se slozim da za nase reke i nase uslove treba imati stap 8'6" klase 5 i to uvek jasno naglasim i obrazlozim. Kako zelim sebi zelim i drugima.

Mnogi kazu hvalim Scott zato sto cu da ga prodajem. Ali ja nikada nisam pobegao od toga da se nesto proba uporedo pa da se dokaze zasto nesto hvalim. Jedino merilo je 5 stapova, 5 struna i 5 musicara...veruj mi vrlo lako se izvede zakljucak i na kraju uglavnom bude jednoglasno koji stap je najbolji.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ako mi daš jedan Scott da ga ja malčice protestiram u džunglama Nišave koje sve više privlače pažnju velikog broja mušičara Srbije i on preživi akanje teškim nimfama, bambulama i strimerima punim olova, kao i držanje u mojim krivim i oštrim zubima dok se slikam sa mečkama, sloj algi i blata od 1mm, konstantnu vlažnost u smrdljivoj futroli i povlačenje 0.25mm strune do kidanja ili vađenja klade od 10 kg, svakodnevno zamahivanje "jungle cast-a"...sigurno će se bolje prodavati. :wacko:
Eto, to će biti najbolja garancija. Doživotnu garanciju imaju mnoge firme, ali ovo bi bila mnogo privlačnija i pouzdanija.
Neće te mnogo koštati ova moja usluga. Javi se, Simpsone, ako hoćeš da uliješ poverenje srpskih mušičara u Scott.

Malo zezanja, ali i malo mudrosti, a? Ložim Sikija da mu maznem štap i još da mi doplati. :hammerhead:
Sviđa mi se ponuda Scott-a. Čini mi se da ta firma ima šta da ponudi i za velike i za male pare. Simpsone, nemoj da se ustručavaš da na ovom forumu otvoriš temu "SCOTT MOTKE" i da nabaciš malo podataka i linkova.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam  mislio da sam tolika noćna mora g Simpsonu,ali to je već njegov problem.Pogrešno informisanje ,nepismenost i vrijeđanje,šta drudo očekivati od takovog kao on.Na žalost,moram se složiti da sam se prvi javio na njegovu ponudu za probušene pantalone,JBG kad sam Zzec,ali od toga ništa,nisam ih dobio.Da sam hijena,kromanjonac i ostalo,sad sam zaboravio kako me g Simpson još zove ne ljutim se.Ipak sam ja čovijek koji ne gleda kakva je uvreda,već od koga je.Pa da me uvrijedi neko smislen,pa da se i naljutim,ali pošto se g Simpson i ja znamo,nema ljutiš.Meni je stvarno žao što sam ti takva noćna mora.Evo obećavam da više neću pred svjedocima bacati 30+,pogotovo ako imaju fotoaparate.Neću,kad ti kažem.Neću se više ni smijati kad ti ,koji si juče počeo da mušičariš,kažeš,"eh kad bi moji štapovi znali da pričaju",neću,majke mi.Neću više...ma neću ni da te pomenem,samo ću da te hvalim.A Bogdanovi prijatelji na www.musicarenje.forum3.biz , su to što jesu i neće se mijenjati ni zbog tebe ni zbog koga drugog.I ostat će to što jesu,mušičari i prijatelji,i po tvom poimanju,PACERI.

E da,nećeš moći ostvariti  10puta veću cijenu sproću mene,jer stvarno mislim da kod tebe za mene nema robe.A i previše sam u EU da bih se kod tebe snabdijevao.
Želim ti sreću sa radnjom,od srca. Moslim da je takvo nešto potrebno mušičarima Srbije.

ALP-e,svaka čast za komentar o Orvisu.Volit ću ga uvijek i samo te motke koristiti.

Sorry,Lucky,al morao sam da odgovorim g Simpsonu na one bljuvotine.

Vrh Dno