Dozvola jugo-zapad

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ako moram da odgovorim sa da ili ne, odgovor je ne.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Ako moram da odgovorim sa da ili ne, odgovor je ne.

Onda stvarno nemam pojma kako sam te skapirao.
Neko me skoro kritikovao da delim ribe na "plemenite" i one druge i da to nema smisla. Isto trpim konstantne kritike sto svaki put gde mogu izrazim svoje neslaganje da se musicarenje izjednaci sa ostalim ribolovnim tehnikama. Da ne pominjem konstantno pljuvanje da se zalazem za ozivljavanje nasih reka putem burica iz egoisticko-sebicnih razloga. Da bi svojim delovanjem i nacinom razmisljanja upropastio sve nase divne reke prepune riba za tili cas. I zamisli apsurd koji ja izbor imam u konkretnom slucaju? Isao bih na basa ali je zabranjen C&R. Mogu da biram, ili da prekrsim zakon ili svoja moralna nacela.
A najvise me od svega boli sto prihvatamo da je nekakav zakon 90% dobar. Nije dobar sve dok nije 100% dobar i tacka!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Da budem iskren ne znam zašto su onda kalifornijsku pastrmku izdvojili iz alohtonih vrsta?
(pa se ona može vraćati, lovostaj, mera,...)
??? ??? ???

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Zato što se u prirodi kod nas ne mresti. Zato se može vratiti jer nema bojazni da će se namnožiti.

A postojanje lovostaja je neobjašnjivo...

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Sto se tice zabrane poribljavanja i vracanja u vodu alohtonoh vrsta mozda bi bilo bolje da se neke vrste stave pod poseban rezim ali bi u praksi to zakomplikovalo stvar i ostavilo mesta za raznorazne manipulacije! Ovako totalna zabrana na na poribljavanje alohtonim vrstama i zabrana vracanja je dobro resenje pogotovo u zemlji kao sto je Srbija.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Milanče je napisao(la):
Da budem iskren ne znam zašto su onda kalifornijsku pastrmku izdvojili iz alohtonih vrsta?
(pa se ona može vraćati, lovostaj, mera,...)
??? ??? ???

Goci je napisao(la):
Zato što se u prirodi kod nas ne mresti. Zato se može vratiti jer nema bojazni da će se namnožiti.

A postojanje lovostaja je neobjašnjivo...
Zamisli likove koji od oktobra do marta na salmonidnim rekama pecaju (baš) kalifu jer nema lovostaja  :whistle:. Mislim da je ovo jedino logično objašnjenje u vezi lovostaja.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Znate šta ljudi,sve je ovo još jedna amaterska predstava jer između ovoga na papiru i onoga što se dešava na vodama jaz je veliki kao Atlantski okean.U samoj podeli područja je opšti metež,ove nesrećne Srbija Šume,neću više ni da ih navodim pravopisnim oznakama,gazduju velikom teritorijom,i apsurdno je da za svako područje protežiraju drugačiji režim.U Beogradu je dozvoljen sportski ribolov iz čamca,u Kladovu nije,obrazloženje je da se korisnik voda,u ovom slučaju SŠ,plaši da se sportskim ribolovom iz čamca na području Kladova izlovljava veća količina ribe,čak veća nego što je to slučaj sa privrednim ribolovom.Ovo je lakrdija i vređanje zdravog razuma,firma koja ne nađe za shodno da zaposli ribočuvara u jednom gradu,već taj posao obavljaju ljudi iz drugih mesta,Kladovske ribolovce obilaze ribočuvari iz Boljevca,grada udaljenog stotinak kilometara,i to samo na početku sezone par puta,takvo preduzeće gazduje vodama cele istočne Srbije,a od prošle godine dobiše,valjda za predan i požrtvovan rad,upravljanje i južnijim vodotocima. Ma nema priče,borba sa vetrenjačama je mizerna u odnosu na ovo...

Vrh Dno