Dozvola za 2013 godinu

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
to znaci da za svog zivota neces kupiti dozvolu u srbiji jer nikada nece biti tako kako pricas :nowink:

tako je...niti sam do sada niti cu od sada....postujem revire gde ribe im a nema ribokradje i uvek cu je platiti...evo primer..ja trenutno zivim na kipru i placam redovno dozvolu koja je 34e..za tu dozvolu od stotine puta koliko sam isao u ribolov jednom ili mozda dva puta mi se desilo da nista ne upecam..nema cuvara,jednom su me kontrolisali u 7 god.ali nema ni mreza,nema ni strujarosa ,nosi se riba ispod mere to ne kazem ali ribe i dalje ima u velikim kolicinama...dok je tako uvek cu platiti dozvolu....ali isto tako se zna vrlo dobro ako te kojim slucajem navataju da krivolovis odrace ti kozu sa ledja pa ti nece pasti na pamet vise da pomislis na pecANJE.....e tako treba da bude i kod nas pa cu dozvolu uvek placati redovno....

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
gegula je napisao(la):
a kako na gradac ako dodje neko iz inostranstva???? ja mislim da neko rece da moze bez osnovne dozvole.....

Za godisnju kao sto pise Oholi verovatno treba ali za dnevnu ne treba drzavna,ja nisam vadio ove godine a necu ni naredne  15  :) jer ne pecam na vodama gde (NE)cuva ribocuvarska sluzba iz Leskovca tako da nisam njihov korisnik i ne vidim sto bi placao  :yeswink: ;)....

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
brankoogi je napisao(la):
Vidim svi imate negativna iskustva sa "gazdama" voda. Evo jedno pozitivno !! Neću pominjati ime firme da nebi zvučalo kao reklama, ta firma gazduje vodama zapadne Srbije i sve pohvale za nju. Na Limu su konačno zaveli red, suzbili su krivolov zmajem, bez dozvole se nesme izaći na vodu, a ribe u Limu ima u neverovatnim količinama ! Ima još jedan problem da se reši a to je Mladica, ali koliko sam čuo sledi totalna zabrana lova na nju na nekoliko godina, tako da će se i ona oporaviti. Zadovoljstvo mi je izaći na vodu, skoro svaki dan vidim nekog od ribočuvara, a ako riba ne radi lepo je posmatrati vodu prepunu ribe. Dozvola 6 000 dinara na ovakvoj vodi nije skupa !!  :tbumb:

Upravo tako Brankoogi, momci su zaista zaveli red i cestitam im na tome. :tbumb:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ma sve se moze kad se hoce...Mogu Jerma,Temska,Visocica da budu top musicarske vode,moze i Nisava da bude top musicarska voda,mogu i mnogi manji vodotoci da ne kazem recice ili potoci da imaju bez problema ribe u meri i vece ma moze mnogo,mnogo toga samo ako se hoce.E ti tamo kod vas hoce i zato vama nece biti zao da platite dozvolu.Ovi nasi su stoka koja nista nece i njih samo interesuje kako da pokupe harac...od mene mogu da dobiju Q..c isti onaj sto su dobili ove godine!!!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ja imam jednu dilemu: hteo bih da ne kupim dozvolu jer bar 3/4 korisnika voda to ne zasluže.

I na njihovim vodama mogu mirne duše pa pecam, između ostalog jer nema kontrole da mi napiše prijavu.

Ali ima nekih čuvara - recimo ekipe koja čuva Uvačka jezera - kojima mogu samo da se naklonim kada ih sretnem, a srećem ih po 2 x dnevno kad odem na Kokin Brod.

Na njihvoj vodi ni u ludilu se ne bih pojavio bez dozvole, pa zato bi trebalo da je kupim.

I kako sad ovo rešiti?

Bilo bi mnogo bolje da postoji jedinstvena dozvola za celu Srbiju, ali da JA biram gde ću je kupiti i kojim ljudima dati pare. Platim tamo gde planiram da pecam, a ne tamo gde spavam i gde mi piše u ličnoj karti, kako trenutni zakon nalaže.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
To je problem kao na Drini.Osnovnu dozvolu vadiš u matičnom udruženju a onda vadiš doplatne kako se udaljavaš od svog područja.
Ovom metodom finasiraš sva udruženja a da li će oni raditi ili neće na njima je.

Čast izuzetcima!Recimo ja trenutno najviše pecam na području BIH Opština Bratunac,njihov ribočuvar Boban Filipović je već godinama na Drini bez premca!Njemu skidam kapu jer čovjek svoj posao profesionalno obavlja!

Ja sam kao i vi za to da vadim dozvolu gdje ja hoću!Koja je razlika da ja vadim dozvolu u Nišu ili Zrenjaninu?Država dobija svoj dio a ja stimulišem udruženje koje ima pozitivnu poslovnu politiku!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Suština je napraviti model koji "živi" i sam vremenom uništava loše korisnike, a ojačava dobre.

Kada bi moglo da se bira gde se kupuje dozvola, neki bi brzo propali, a drugi zaradili više para, mogli da zaposle još ribočuvara, još bolje ih opreme, povećaju im plate, motivišu na još bolji rad.

Trenuto je među korisnicima područja popularna deviza iz mnogih državnih firmi: "Radio ne radio, svira mi radio!"

E pa nekima treba da ga ugasimo...

ekozelj

Newbie
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
0
Jeste li sigurni da morate da budete članovi udruženja u svom mestu stanovanja? Koliko znam ribolovačka udruženja su udruženja građana i niko mene, sa državljanstvom Republike Srbije ne može da spreči da se učlanim u bilo koje udruženje na teritoriji Srbije (da se udružim sa građanima). Možda ja i nisam u pravu pa bi ako neko zna da je zakon predvideo suprotno voleo bi da to ovde iznese.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ko hoce da placa dozvolu samo tamo gde mu odgovara i na reci na kojoj najvise peca, neka placa dnevnu dozvolu.

Za ribolovce u Srbiji najbolje je da se ukinu svi koji gazduju vodama po ovom sistemu. Ili da se sve centralizuje da drzava preuzme brigu o vodama, da cuvari budu drzavni sluzbenici, ili da se sve vode daju na koncesiju onome ko ponudi najbolje uslove. Onda ce svakako biti zainteresovanih za pojedine vode kojima ce interes biti da naplate dozvolu i sacuvaju vodu. Onda ima da placamo 5 dozvola za 5 reka sa 5 razlicitih vlasnika.

Licno se zalazem za jos skuplju dozvolu, kako cenim nista se promenilo nije i dozvola mora da kosta sadasnjih 100e godisnje. Niti ribolov sme da bude socijalna kategorija. Ni da svako ko kupi stap od kineza za 10e moze da se zove ribolovac. Svako ko plati dozvolu 5-6000 din i stap i masinu za jos 2-3000, npravi jedno 20x vecu stetu na reci od toga koliko je platio. Naravno izuzimam one svesne ribolovce ali to je zanemarljivo mali procenat, takvima je razmisljanje da je dozvola skupa sasvim opravdano.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Edi je napisao(la):
Jeste li sigurni da morate da budete članovi udruženja u svom mestu stanovanja? Koliko znam ribolovačka udruženja su udruženja građana i niko mene, sa državljanstvom Republike Srbije ne može da spreči da se učlanim u bilo koje udruženje na teritoriji Srbije (da se udružim sa građanima). Možda ja i nisam u pravu pa bi ako neko zna da je zakon predvideo suprotno voleo bi da to ovde iznese.

Zakonom je uredjeno da dozvolu MORAS da kupis u mestu prebivalista, nebitno u kom udruzenju. Ali iskljucivo u mestu prebivalista. Mozes ti da placas clanarinu za koje hoces udruzenje ali ono gde vadis jedinstvenu republicku godisnju dozvolu mora da bude iz mesta prebivalista.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Da li se moze kupiti samo jednodnevna dozvola za neku vodu ili mora da se ima i rep. godisnja dozvola prvo?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Tu je i najpostenije. Ako dodje kontrola onda i zasluzuju da im se plati, ako ne dodje ko ih jebe sto sede po kafanama i ne rade nista.

ekozelj

Newbie
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
...Ako dodje kontrola onda i zasluzuju da im se plati, ako ne dodje ko ih jebe sto sede po kafanama i ne rade nista.

Hehe, čitaš mi misli. Upravo po tom modelu (hoćeš platu - zaradi je) imam nameru da pecam u 2013. godini  :whistle:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
milan_mj je napisao(la):
Moze, ja to praktikujem....
Isto praktikujem.Ljetos bio na Rzavu i Đetinji i niko me nije kontrolisao.Njihov peh.Na revirima uredno vadim dozvolu i pecam bez štreacanja.Sad planiram eksurziju po BIH vodama.Dnevna zakon!

Vrh Dno