Dozvola za 2013 godinu

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Dok sam lovio na jezeru DGS (državna granična služba) me cimala.Ja povadim sve papire i dozvole,a oni mi na kraju kažu da se moram jedan dan ranije najvatii da izlazim i da kažem gdje ću biti,na kom potezu.Od tada više nisam ni išao!
Meni je to maltretiranje i iživljavanje!
Pa sad kada čujem da trebam da se najavljujem mene neka muka hvata!
Mnogo BRE komplikujemo,sve to treba pojednostaviti.
JA sam za zakon i red!

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Slicno ko u Danskoj je i ovde kod mene u Norv.
Jednui dobru novinu koju su uveli pre par godina je i placanje preko sms-a. Isti princip kao i placanje parkiranja kod nas. Moze se uplatiti dnevna ili nedeljna za tu vodu. Prednost je sto covek dodje do vode i vidi kakva je, pa ako se odluci da peca, posalje poruku i mirna glava.
Ovde nema dozvola na nivou drzave, vec po opstinama. Ako je reka dugacka pa zahvata vise opstina, ko ova moja, onda postoje dozvole samo za tu reku, s tim da svaka opstina odlucuje od kada do kada se moze pecati.

ducka

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2011.
Broj reagovanja
0
nespetro je napisao(la):
Slicno ko u Danskoj je i ovde kod mene u Norv.
Jednui dobru novinu koju su uveli pre par godina je i placanje preko sms-a. Isti princip kao i placanje parkiranja kod nas. Moze se uplatiti dnevna ili nedeljna za tu vodu. Prednost je sto covek dodje do vode i vidi kakva je, pa ako se odluci da peca, posalje poruku i mirna glava.
Ovde nema dozvola na nivou drzave, vec po opstinama. Ako je reka dugacka pa zahvata vise opstina, ko ova moja, onda postoje dozvole samo za tu reku, s tim da svaka opstina odlucuje od kada do kada se moze pecati.
Fenomenalna stvar, Norveška je čudo :tbumb:

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
pogresili ste,bajke su na drugom spratu  :hammer:  :hammer:

Mohawk

Newbie
Učlanjen(a)
21.11.2012.
Broj reagovanja
12
Da su pametni ovi nasi trebali bi smanijiti dozvolu na nekih 1000 rsd. Na taj nacin bi privukli ogroman broj ribolovaca koji bi platio dozvolu, promovisao sportski ribolov. Provincijska dozvola za Ontario u Kanadi kosta oko 25 evra ili 15 tak evra za sportske ribolovce koji ne praktikuju da iznose puno ribe. Na taj nacin su sportski ribolov mnogo promovisali. Kontrola da skoro nikad nema, ali nema ni potrebe jer vecina ribolovaca je savjesna.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Zna li neko koliko je Bosanska dozvola za Drinu?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
35evrica..4000din..pa u odnosu na 8000din 6500+2000 doplata za Drinu nije lose :)ionako samo na Drini pecam  :lol:

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Draga gospodo,kako sam obavesten iz nekih izvora u pripremi je izrada novog zakona o ribarstvu u R.Srbiji a to se moze realizovati iduce godine,Sto se tice prodaje dozvola za ovu godinu na podrucju ZSR T.Krajina ista je opala za ovaj period 50 posto u odnosu na proslu godinu,ovih dana kontrole su ucestale od strane korisnika.
Neznam koliko sve ovo moze da traje oko bojkota ali trenutno stanje u nasem regionu je tako.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
cuvarske sluzbe uvek s pocetka godine idu i obilaze ode da bi narod kupovao dozvole jer oni navodno cuvaju...milion puta sam bio ranije u situaciji da ih sretnem a njima puna usta price kao sad ce kontrolu da pojacaju i redovno ce vode obilaziti...normalno narod ko narod se primi na praznu pricu i posle marta niko zivi ne vidi cuvara vise....eto to je srbija,sve na prevaru i otimacinu takva nam je drzava...otimaju ali ne od mene,je u zivotu dozvolu nisam imao jer necu da placam iz principa niti cu je platiti..nekoliko puta sam platio dnevne jer nisam imao kud ito je to...

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Uvek je tako druze,na pocetku godine puste buvu kako ce kontrolisu a u junu ih vec nigde nema.

50% manje?  yupiiii  ma samo da im ne placamo i oni nece imati kintu za gorivo,plate i ostalo te nece moci da kontrolisu  :hammer:  :yeswink:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
pa to i jeste poenta...ne placati dozvoluda ne mogu da dodju i zaplase narod s pocetka godine...pa kadcuvarska cluzba pocne da kuka zbog nemanja sredstava onda se valjda nesto i promeni....sve sama gamad i foteljasi i jagnjeca brigada...ja kad vidim ove moje iz srbija suma na savi kenja mi se i povraca u isto vreme....razvlace mreze i prodaju ribu..jooooooooj drzavo..ma dinara od mene nece videti...

Vrh Dno