Dozvola za 2014 god.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Zdravo.
Moze li neko da mi objasni zasto ribolovacka dozvola mora biti izvadjena u mestu prebivalista?
Zar nemaju jedinstvenu bazu svih ribolovaca?

Hvala unapred.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Nisu mogli da se dogovore oko para pa su ovako presekli. U principu, to najviše odgovara onima koji ne gazduju ni jednom vodom, čitaj BGD.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Da li zna neko koja je procedura kada izgubite/ukradu vam ribolovacku dozvolu? Da li je potrebno vaditi novu i uplatiti ponovo 6000din ili ima neki drugi i jeftiniji  postupak?

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Koliko znam, mora nova da se vadi, tako bar kažu u mom klubu

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Meni to deluje nelogicno posto u bazi vec postoji informacija da sam platio dozvolu. Svakako cu otici do radnje u kojoj sam kupio i pitati. Hvala u svakom slucaju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Heh...to bi bio teski debilizam da covek ako izgubi dozvolu mora da plati novu  :doh:

U bazi podataka mora da budu sve informacije o clanu koji je tog I tog dana u tom I tom mesecu platio godisnju dozvolu I clanarinu ako to postoji u tom nekom RD. Dozvola sa tim i tim brojem se objavi kao izgubljena. Ionako je nevazeca za bilo kog drugog da je nadje jer su na njoj podaci vlasnika. Svaki normalan sistem ili organizacija mora imati za takve slucajeve ugodno resenje za obe strane.
Jedino ako se vadi dnevna dozvola I ona se izgubi tu mogu da nastanu problmi mada u vecini slucajeva ni to nije neresiva dilema. Pa cak ako dnevna dozvola nije iskoristea na odredjeni dan I to se jasno vidi, nije poguzvana I nosena u djepu ceo dan I nije ju overio cuvar da se u trgovini gde si je kupio sa zigom trgovine promeniti datum lova za posebnim pisanim objasnjenem trgovca. Tako ako naidjete na cuvara nece biti problema. To je praksa kojoj se radije svi izmaknu ali sve je moguce. Vazan je pristup. Zlatna rec I govzdena vrata otvara.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Pa da, sve je to logicno ali u Srbiji ne funkcionise to bas tako. Danas sam posetio radnju u kojoj sam izvadio dozvolu. Rekose mi da cu verovatno morati novu da vadim stim da mi je covek koji tamo radi obecao da ce kontaktirati organizaciju koja upravlja vodama u mom podrucju i videti sta moze da uradi. Kad mi javi sta i kako napisacu ovde.

MarkoTimokRiver

Senior member
Učlanjen(a)
18.12.2009.
Broj reagovanja
0
Sto da ne vadi novu ako je izgubio,to bas dobro dodje nasim lopovima tj. drzavi i udruzenjima.Zasto bi izasli nekom u susret,pitaju si cose.Nije to Ralf Vosseler ili Orvis pa da zamene deo bez problema.Ovde mora biti problema.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Nisam izgubio dozvolu vec su mi ukrali torbicu u kojoj mi stoje isprave. Lopov je mislio da imam u torbi dosta novca, tu se prevario ali je zato mene debelo ostetio. Znaci , nisam bio nemaran. Zato ne bih ponovo da placam . Ako sam jednom platio dozvolu za pecanje mislim da nije u redu da placam ponovo posto vec imaju sve moje podatke. Ako treba , pisacu zalbe , tuzbe i tako to. Nije mi mnogo 6000din. ali iz principa cu da se teram sa njima ukoliko ne izadju u susret. Nisam platio karton na kome pise da imam pravo da pecam  vec sam  platio dozvolu sto je apstraktan pojam. Karton je samo potvrda da sam je platio. Stim u vidu ne vidim razlog zasto ne bi mogli da mi izdaju nov papir a da stari proglase ne vazecim.

Nikolavb96

Senior member
Učlanjen(a)
18.02.2014.
Broj reagovanja
0
Slazem se sa svima vama koji kazu da nije korektno da se u slucaju gubljenja(ukradema,izgubljenja,) dozvole da nova i staru da proglase nevazecom ili da se da neka taksa od simbolicnih 200-700 dinara kao nadoknada za to parce papira. Svakako nije ok da se plati 6000 posto je to polovina necije plate. Nadam se da cemo u skorije vreme imati neki zakon u slucaju gubljenja... I jos jedna zanimljiva stvar sto se tice nestanka ili gubitka licnih isprava a to je da sam svedok toga da je mojoj drugarici naplacena taksa i jos neke gluposti i morala je da plati oko 7000 i sto je najjaca stvar u svemu tome je ta sto je protiv nje pokrenuta krivicna prijava u fazonu kako je dozvolila da joj neko ukrade licnu kartu ...

Vrh Dno