Dozvole za 2010. u Srbiji?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
danijel je napisao(la):
To je nasa najveca tuga i zalost sto privatnici upravljaju vodama.A o tom upravljanju nemaju blage veze.Tutubeje.

Imaju blage veze itekako. Oni posluju u svom interesu, nisu dobrotvorna ustanova i da gledaju opste dobro, ne zanosi se. Valjda je cilj svake firme da posluje u svom interesu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ice je napisao(la):
Vodu su vam oduzeli zato sto bivsi korisnik voda nije izmirio dugovanja za 2009god,stavio doticni parice u banku....
znaci pre bih rekao da stari korisnik jebe drzavu a ne ona vas...
Srbija Sume je regularno dobila vode na koriscenje na tenderu zato sto je ponudila vise novca od ostalih,tacnije 12 miliona,i nije privremeni korisnik....e sad oni kad vrati ulozeni novac mogu vodu da daju bilo kome,a zasto nema cuvara,pa zato sto nisu zaposleni u Srbija Sumama.

Jeste privremeni korisnik!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
simpson H je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
Čekaj Simpsone,pa "Srbijašume" su javno preduzeće,i to paradigma srpskih javnih,lopovskih preduzeća!A oni drže veliki broj voda!

Zvezdane pa i Srbija sume su privatno preduzece :D Nisu tvoje i moje sigurno...
I to što kažeš!

ralee

Newbie
Učlanjen(a)
12.03.2010.
Broj reagovanja
0
Koliko znam Srbija sume su dobile gazdovanje van tendera kao privremeni korisnik. Ko je taj doticni koji je stavio pare u banku i nije izmirio obaveze prema drzavi za 2009??? Koje obaveze i koje pare bas bih voleo da znam. Pa ako je to tacno bice velike guzve oko toga. A sto se tice cuvara pa naravno da nisu zaposleni u srbija sumama, i naravno da ne rade i naravno da se krade riba i naravno da srbija sume zabole ona stvar da ulaze pare u cuvare i jezero privremeno kad ce neko drugi da ga uzme.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Moram da napišem nešto o novom zakonu i njegovoj primeni na vodama oko Kladova!Čisto sranje!Sramota za sve koji imaju ikakve veze sa očuvanjem ribljeg fonda,vodama,foteljama,parama od dozvola!Ribočuvara nigde,mreže se razapinju na tridesetak metara od obale,ne smem ni da pomislim šta se noću radi po okolnim selima!Sramota,teška sramota!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Poser.m se na ovu dozvolu!Nikad crnji krivolov kod mene,mreže su u pet cm dubine!

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Novi zakon koji je izuzev par rupa dobar,  se veoma lose sprovodi u praksi ili ti ne sprovodi se uopste, izuzev par mesta gde se koliko toliko primenjuje ali na vecini voda vlada totalni haos i opsti lopovluk!  :mad:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ekoljuba je napisao(la):
ali na vecini voda vlada totalni haos i opsti lopovluk!  :mad:
sto ce i nastaviti da se dogadja i u buduce . cak ce se pojacati intenzitet ovih pojava . kad ce da ukapirate vec jednom da drzavu zanimaju reke i desavanja na njima koliko mene vremenska prognoza u keniji . nema love u ribolovu, bar ne velike ...tako da niko nece da se ozbiljno zajebava oko toga  :doh:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kod nas sve više se pojavljuju,strukovi,mreže i samice.krivolovci više ni od koga ne prezaju,rade to usred bjela dana.Čak vas opominju da ste na njegovoj teritoriji!?!

Udruženje doživjelo totalni fijasko,para nema,niko ne radi a oni izmislili doplatnu dozvolu za 2010 u iznosu od 1000 dinara!

Ovo je neviđeni bezobrazluk,a nama sportsko-rekreativnim ribolovcima tralju nos,kako lovimo i previše ribe!

Ja u ovoj 2010,neke vrste uopšte ne vidjeh??? A kako vrijeme ide biće i gore.

zeljko

Junior member
Učlanjen(a)
25.11.2009.
Broj reagovanja
0
Pozdrav za tommy-ja. Kakva je situacija nizvodno sa doplatnim dozvolama.
Ja sam cuo da su nekim ljudima u okolini Ljubovije krazili doplatu u iznosu od 1000 dinara. Ali isto tako sam imao par sustreta sa istim tim ribocuvarima i nisu trazili bilo kakvu doplatu.
U udruzenju koje gazduje Drinom kod Ljubovije pominju mogucnost doplatne dozvole ali tek za sledecu godinu.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Nista se nece promeniti ni za 100 godina,ovo se desava svuda u svetu a ne samo kod nas,imam prijatelja koji zivi i radi u Nemackoj i kaze da kod njih mozes normalno pecati samo u delu reke gde gazduje privatno drustvo(sto se i kod nas pokazalo) a u ostalim delovima reke je pravi jevasluk,mreze,struje,dinamit.....

Pre oko mesec dana me zatekla ribocuvarska sluzba u J.Moravi kako zamaram klencica oko 500grama,posmatraju oni a ja ga vratio nazad u vodu,njihov komentar je bio"Zasto vracas,nosi sve ionako ih nece imati za koju godinu" :doh:
Sta reci posle toga,zar da nam takvi cuvaju vode i naplacuju dozvole!!!!

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Druze ne bih rekao da klencic od 500gr ipak je to ozbiljna riba (nazalost) za nase vode...Tebe su bar zatekli ja ih nisam video zadnjih 10 godina.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Klencic od 500grama,to sam vise rekao u sali a svi znamo kakvo  je zadovoljstvo imati ga na stapu i potpuno si u pravu da ne obilaze mesta u J.Moravi,verovatno su bili u prolazu pa su me videli kako masem stapom.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Zeljko imao sam dva puta kontak sa ribočuvarom na Zvorničkom jezeru,nije mi ništa tražio samo je pitao jeli sve u redu? Valjda se ovo odnosilo na dio da li imam(o) dozvole?

Znači da je i ta politika pala u vodu.Moj odgovor je da nije i da su mu strukovi (parangali) iz leđa,koji su još vidljivo plastičnim flašama obilježeni,on se naravno našao u čudu i samo produžio dalje!

Moj zaključak je da su željeli da se vidi kako ribočuvar je ipak na vodi (posle iks godina),a opet tuga naša potrošiće uzaludno i ono malo goriva,jer ništa ne preduzimaju.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Katastrofa jeste i tačno je da će se naplaćivati doplatna dozvola za 2011-tu napodručju Ljubovija- Mali Zvornik, u iznosu od 4000 rsd. To odobrenje su dobili od Ministarstva, jer , donošenjem člana Zakona, koji kaže da se dozvole kupuju po mestu prebivališta, ove dve varoši su izgubile 70% prihoda.
Užas je , kao što Tomi kaže.
Ali, tu je i još jedan problem : Oni koji zaista žele sačuvati vodu i koji bi radili posao čuvara kako treba, neće da se zaposle kao čuvari. Svi samo kukamo, ali mi imamo svoja, mnogo bolja radna mesta, te te poslove rade ljudi najniže klase ( Ne bih da vređam, ne radi se o siromašnima, već o ljudima koji su, ne dovoljno sposobni za obavljanje poslova drugih delatnosti) . Veoma je malo obrazovanih i pre svega moralnih čuvara.

Sve dok ribočuvarska služba ne bude sastavni deo policije, kao komunalna policija ( kako je u mnogim zemljama, recimo Španija) , do tada će biti ovako.
Ribočuvara treba da plaća Država i mora završiti makar osnovni jednogodišnji kurs !

Iako trenutni ribočuvari još uvek ne rade svij posao kako treba ( ne vade strukove, neiskusni su ) , činjenica je da je jedan novi čuvar, naplatio više dozvola, nego tri čuvara za godinu dana. Daleko je još od kvalitetnog rada sve, ali, kaad je kako Tomi kaže, novi čuvar ovakav, kakvi su tek staru bili ??!!  :hmmmm:

Vrh Dno