Dozvole za 2010. u Srbiji?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Pa znaš i sam ko god dođe na jezero i krene da peca odmah struk zakači,ljudi ne mogu da vjeruju da se to dešava.
A mi im plasiramo sliku našeg propalog društva,kako onda da neko dođe,kupi dozvolu i peca?
Taj ribočuvar će da naplaćuje dozvole dok ljudi budu kupovali a kada ne budu htjeli dolaziti i kupovati šta onda?

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Otići na Skupštinu i rešiti ..
Hej mi se nismo dogovorili ni za  budžet FFS  :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dragi prijatelji,prema onome što se provlači kroz javnost poslednjih nekoliko dana,ministar koji je zadužen za resor očuvanja voda i riba je prilično beskrupulozan i neetičan primerak domaće političke estrade.Potpuno je jasno da se od zakona koji je donesen pre godinu dana ne možemo nadati poboljšanju situacije na našim vodama.Ovo je totalni haos i niko me više ne može ubediti da će ovde biti bolje u doglednom periodu.Neverovatna je i činjenica da veliki broj ribolovaca nema nikakvu želju da se organizuje i ukaže na katastrofalno gazdovanje vodama.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Kod nas ovih dana haos,Drina nosila sve pred sobom,pa tako popucali kavezi sa šaranima na jezeru.Narod odmah krenuo u izlov,meredovi,vile,kišiborani...Ma sve šta im je došlo pod ruku.
A među tim "sportistima",mnogi iz udruženja,predstavnici zakona i druga lica.
Jedino što znam a to je da ću nastaviti sa bojkotom,dozvolu u 2011 ne planiram kupovati!!! Ovo važi za BIH,jer me u SRB ipak iole kontrolišu.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Tomi, ja ti ipak predlažem da središ onu tvoju zemlju u Užicu !
Ja čim završim fax, dižem kredit i radim nešto sebi.

Kako je počelo, neću imati gde da lovim, jer te pare nemam koje traže!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
sta li ce biti sa dozvolama za 2011 ? ima li nekih info...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kod mene ih već prodaju po ovogodišnjim cenama!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,ti ih zamoli da ti prenesu iz ove godine u sledeću :hammer:

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
meni se nisu upisali nijednom do sada   :doh: zato neka i meni prenesu od ove godine za sledecu  :bleh:,a sto se tice dozvole za 2011 i kod nas u Leskovcu isto kao i prosle godine 5000din.Mnogo puta se pisalo o tome kako ne cuvaju vode i ne kontrolisu i to je sasvim jasno ali koja je svrha vadjenja  dozvole kad nema ko da kontrolise i cuva ribu od ribokradica.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Meni se isto upisali jednom i to tamo na Gradcu ,u Ne-ekološkom delu dole kod Valjeva početkom sezone ,nisam ove godine upecao ni jednu ribu i lista ulova u dozvoli mi je prazna ...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Neke stvari mi nisu logicne sto se tice tih dozvola..em pucas kintu em nemas sta da ulovis..ae i to sto ne ulovim ionako pustam ribu ali brate sto kradu to je strasno..gradac je upropascen jer ribu ljudi hvataju na plovak i glistu..pre neki dan sam bio na sarenom platnu bilo je suncano pre ovog snega riba je kao luda kupila muvu na povrsini nisam mogao da verujem bio sam odusevljen nadam se da ce je sacuvati..a sto se tice druge reke koju volim to je Drina..voleo bih da ima neka posebna dozvola za nju i lepo kupim i sav novac koji se skupi ot tyih dozvola da se da u rashode(cuvarska sluzba its) i za poribljavanje samo Drine i cao necu da dajem pare da ovi poribljavaju neka sranja od jezera sa babuskom..em sto su nam dozvole najskuplje em sto ne poribljavaju em se desila ona katastrofa na Drini letos jbg..

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Dobar pravac razmišljanja!

Ja sam za to da se razdvoje cene dozvola za one koji nose i one koji puštaju ribe. Jer ako novac od dozvola delom ide za plaćanje poribljavanja, zašto da to isto plaćaju oni koji godišnje ponesu 100 kg riba i oni koji ne ponesu baš ništa.

Po meni osnovna dozvola sa kojom možeš da pecaš bi trebalo da košta recimo 30 evra, doplata da nosiš belu ribu recimo 20 evra i doplata da nosiš šarana, soma, štuku, smuđa, pastrmku i slične vrste još 20 evra. Pa ti kombinuj... Za 30 evra pecaš i pustaš, za 70 evra nosiš sve po zakonu. Ali da se SVE pare nošenje riba ulože u poribljavanje.

I takođe sam totalno protiv toga da se dozvola mora kupiti u mestu gde živiš. Super je što postoji jedinstvena dozvola za celu Srbiju, ali svako treba da ima izbor kom udruženju će svoje par da ostavi, u skladu sa time gde najčešće peca. Tako praktično novac ulaže u čuvanje i poribljavanje tih voda.

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
Bravo Goci, svaka ti zlata vredi... :tbumb:
kako cujem, ja cu dozvolu za 2011 platiti 5500 din, 4600 cena za celu Srbiju plus
900 din za udruzenje...prosle godine je bilo 400 din, ali to im je malo pa podizu
na 900 dinara a za te pare pustice par stotina kilograma sarana ili deverike  :doh:
u Svrljiski Timok tako da ce sve to pobeci u Dunav...a mi cemo pecati klencice od
10-15 cm i bicemo srecni i zadovoljni :'(

Vrh Dno