Dozvole za 2011-tu godinu u Srbiji

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Šone je napisao(la):
Na žalost treba ,mi smo otvorili sezonu u gradskom delu Gradca (van revirskom) u Martu mesecu i sreli smo kontrolu koja nam je tražila republičke dozvole.
Nije na zalost tako treba svuda da bude!!!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Slažem se da bi tako trebalo inače da bude ali po priči  tu se valjda pojavljuju samo početkom sezone čuvari ,nemam pojma jer ne idem dole kada krene letnja sezona kupanja ,kafića i šetanja a i ribu već na početku sezone razvale ribolovci tako da slabo uopšte nešto ostane ,mozda neka sića od 10-15 cm što mi se ne bode...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Do sada mi nisu tražili "republičku" i ne vidim razlog zašto bih je vadio?
Ako sam došao na Gradac i hoću taj dan da lovim izvadim za taj dan dnevnu dozvolu i ne vidim razloga zašto bih ispunjavao neke druge zahtjeve.
Tom logikom bih trebao izvaditi sve što postoji pa i dozvolu za pecanje iz čamca jer možda baš tu odlučim iz čamca da pecam!
Ma dajte to izmišljaju oni što ništa ne rade i samo gledaju kako da naplate "maglu"!!!

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Za dnevnu dozvolu ne treba ništa drugo ,a za godišnju je uslov da se ima republička koja je sranje(zbog odnosa prema vodi i nedostatka čuvara),ali to je 5.000 pa puta koliko ribolovaca ,lepa para za nešto u šta se korisnik voda (ekoribarstvo) ne upušta uopšte niti ga interesuje.
Ipak je ovo banda neopevana ,na Drini celu sezonu ne vidim čuvara i onda u nedelju dva kom još prođe pored vaseraša i ne dira ga(nije ga kao video ,a mi ga sa 100 m videli) i dođe do nas mahača da nas kontroliše i da ga Branko nije vratio i pokazao mu dotičnog ne bi8 ga ni dirao ,ali ne verujem i da ga je i ovako legitimisao i oterao sa vode(čuo sam ih kako lepo pričaju) jebi ga komšije pa šta ćeš.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Da ne otvaram novu temu u vezi dozvola za 2012...

Sad sam slusao lokalne vesti, ministar Dulic ukinuo vecinu doplatnih dozvola, pre svega na Gruzanskom jezeru pa kad je uvideo sta se desava i na vecini ostalih.... Ostace doplatna za vode kao sto su Uvac, deo Drine koji se poribljava mladicom i jos par reka ali cekamo sluzbeni glasnik za par dana pa cemo znati sve...

ko je uplatio doplatne bice mu vracen novac...
uzdravlje kolege

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Još sve nije rečeno pa se treba strpiti.Još se uvjek krčka!Svi pričaju a niko nema pravu informaciju i zašto se već jednom javno ne objave ti zakoni,odluke,propisi!!!
Tumači ko kako stigne!

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Tacno sam znao da Dulic finansira poribljavanje Drine mladicom  :D .  Ako su se odmah uhvatili za to on i hohstapleri iz njegove ekipe, treba dobro da im se natrlja nos

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
tommylee je napisao(la):
Tumači ko kako stigne!

Ne tumaci ko kako stigne nego se tebi informacija  mozda ne svidja, odluka je doneta i ceka se samo objavljivanje sluzbenog glasnika, bilo je na vestima na Kragujevackoj televiziji, dakle nista nisam tumacio niti izmislio... preneo sam u originalu kako je receno i to sam i napisao, nisam vest cuo od Mike kod Laze u kafani  :yeswink:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Страшни је у праву.
Крагујевачко удружење "Магма" је дигло велику џеву, мало претили петицијама....  и успели су да стигну до Дулића. Кад је чуо све што су му рекли и показали и на крају за доплатне дозволе - позеленео је и само рекао - "А, злоупотреба, какве доплатне дозволе". Није могао да верује. Они лопови око њега су само трептали у срали креч, јер су они све  и наместили за доплате, мало (боље рећи - мало више) се уталили са газдама вода. Наредио је да спреме одлуку о укидању доплатних дозвола и договорено ја да то он лично објави на КГ телевизији.
Овако је Дулић стекао поштовање и захвалност риболоваца.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Čudo jedno kako pred izbore svi političari pozelene...

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
tommylee je napisao(la):
Još sve nije rečeno pa se treba strpiti.Još se uvjek krčka!Svi pričaju a niko nema pravu informaciju i zašto se već jednom javno ne objave ti zakoni,odluke,propisi!!!
Tumači ko kako stigne!
Pa objavljeno je:
http://www.ekoplan.gov.rs/src/Novi-Pravilnik-o-kategorizaciji-ribolovnih-voda-1603-c34-content.htm

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Mrtvo slovo na papiru a kako su došli do brojke od 70%???Pretpostavkom?
Opet kažem tumači ko kako stigne,na terenu,onaj ko gazduje vodom.
Živi bili pa vidili.
Ja znam gdje ću izvaditi dozvolu,u Srbiji sigurno neću!Dokle god su ovakve nebuloze od zakona!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
moze li neko da objasni kako se ovo tumaci?

2) риболовне воде друге категорије које обухватају природне и вештачке
риболовне воде у националном парку или другом заштићеном природном добру
,
риболовне воде у којима је масени удео поточне пастрмке и липљена већи од 70%, као
и делове водотока које насељава младица
, и на њима се рекреативни риболов обавља на
основу доплатне дозволе за рекреативни риболов у складу са Законом о заштити и
одрживом коришћењу рибљег фонда.

ako dobro razumem , zasticene doplacene vode se dela na dva tipa ...nacionalne parkove i salmonidne delove reka . doplata ce biti moguca na apsolutno svakoj pastrmskoj reci u srbiji?...ili gresim?

Vrh Dno