Drina voda

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
vladica je napisao(la):
Pa dobro mjkumu sta je to toliko u prednosti onaj ko peca na vasetr kuglu. Osim mozda sto veze tri musice, pa i sa musicarskim proborom mozete da vezete vise muva. nego ljudi nece iz etickih razloga. A kom je to problem moze da se ogranice vaserasi na po jednu muvu. Pa nije Vaser kugla dinamit ili elektricna struja pada se brani. Evo ove godine nisam ni jednu ribu ulovio na vaser kuglu i sta ja sam opustosio drinu sa kuglom.
Gospodo malo (mnogo) preterujete. Nemam vremena ni sredstava da musicarim sa musicarskim priborom i sta sad? Treba da prekinem da se bavim pecanjem. Pa tako da zabranimo i "dubinsko" pecanje. Pa kad bolje razmislim najbolje da zabranmo i plovkarose i da samo pecate vi Fensi pecarosi sa lakim musicarskim priborom. P sta vi kad upecate deset riba i odnesete kuci vi nepustosite Drinu? Mislim nije mi jasno to protivljenje vaser kuglom kao da je dovoljno kupiti vaser kuglu i dzak da imate da ponesete ribu kuci. A dobro znamo da nije tako.

O tirolcu neznam nista pa ga i nespominjem. Ali vaser kugla nije uopste problem. Ispade po vama da ja sa kineskim stapom sa najlonom 0.18 i vaser kuglom opustosi Drinu. da niste malo preterali. A da zabranimo i varalicarenje , a sacuvaj boze oni koji ispred varalice vezu jos nesto pa raiba obicno to prvo propusti a onda se zaleti na varalicu. Njih u zatvor da stavimo?
Misli samo Vas citam i pitam se sto .....

Zato sto se ovaj sajt zove www.musicarenje.org a ne www.vaserkuglailovnatrimusice.org I zato sto sa vaser kuglom i sistemom od tri musice pokrijes mnogo veci teren, i zato sto zabacujes mnogo dalje, i zato sto je skoro svuda u svetu zabranjen za lov salmonida, i zato sto se ne razvija tehnika fly castinga i zato sto nema dodirne tacke sa plemenitom vestinom zvanom fly fishing. I zato sto su korisnici vaser kugle po defaultu kasapi kao i oni sa tirolcem. I dzabe im ogranicenje na jednu muvu kada i dalje tako funkcionise njihov kasapski mozak. I mozda se i kod tih "ribolovaca" nadje neki izrod plemenita srca ali vrlo retko.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Ja sam viđao ljude na ulivu Visočice u Zavojsko jezero koji pecaju sa 9 mušica  :mad: :eek:. Šta je tri za onoliku Drinu :doh:?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja bi probao da pecam sa 20 mušica  8) i da su sve vezane na male trokuke  ;) tu tehniku bi nazvao "deadly swarm" ;)

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
uživač je napisao(la):
Ja sam viđao ljude na ulivu Visočice u Zavojsko jezero koji pecaju sa 9 mušica  :mad: :eek:. Šta je tri za onoliku Drinu :doh:?

I ja, kad pecaju haublere. Mada nisam siguran bas za cifru 9. Al preko 5 sigurno :-X

vladica

Newbie
Učlanjen(a)
08.09.2008.
Broj reagovanja
0
Pa kad je sajt o musicarenju sta toliko pljujete vaser kuglu. A da ona je izvor svih problema:?!
Salu na stranu znaci dinamit i struja su zabranjeni.
Jos ostalo da zabranimo redom:

dubinsko pecanje sa vise stapova i udica na njima,

valaricarenje (jer i to su kasapi),

pa plovkarose i onda

na kraju vaserase.

Sta ce mo sa alasima na vecim rekama (ima ih i na Drini).

Ma da i alase zabranimo i eto ostadoste vi musicari slobodni riblji letaci. nakon toga ce se setaci sa foto aparatima buniti protiv Vas kasapina koji izlovise ribu pa oni nemogu da slikaju istu kako pliva u reci i divno iskace iz nje....

Opet kazem salu na stranu ali riba nestaje iz reka i treba na pravi nacin utvrditi uzrok. Recimo ko i koliko truje (zagadjuje vodu, recimo ovih dana Kolubara) koliki je uticaj kormorana na drinskom jezeru (vidjoh ih proletos i jesenas cak i na kolubari kod Obrenovca.

I manimo se praznih prica kje nismo ili nemozemo proveriti. Nadlezno ministarstvo sa institutima odgovarajucim treba da empirijski utvrdi (i prikazati to u procentima) prave razloge nestajanja ribe. I da ono bude pokretac odgovarajucih akcija. A mi pecarosi da budemo inicijatori i pokretaci tih ispitivanja zajedno recimo sa ribolovackim drustvima. I da se uvek zestoko pobunimo kada te mere nemaju smisla kao po mom misljenju podela nadleznosti na vodama Srbije ili visina godisnjih dozvola ili gde te pare idu. I da od nadleznoh ministarstva jednom vidimo javno obljavljenu STRATEGIJU GAZDOVANJA VODAMA SRBIJE recimo kao primer.
Pozdrav od Vladice

GORANHardy

Senior member
Učlanjen(a)
07.09.2008.
Broj reagovanja
1
SVAKA REKA JE LEPA I ONE SU NASE,MORAMO DA IH CUVAMO DA NEDODJEMO U SITUACIJU DA ZA KOJU GODINU NEMAMO GDE DA LOVIMO I UZIVAMO U OVOM HOBIJU.DRINA JESTE LEPOTICA ALI SU I OSTALE NASE REKE ALI ONE POLAKO IZUMIRU. COVEK JE GLAVNI KRIVAC.OVAKVim GAZDOVANJEM NECEMO DALEKO.DRINA JESTE VELIKI POTENCIJAL ONO STO NAS MUSICARE MUCI JE DA ;KAD ODEMO NA DRINU,MORAMO DA JURIMO VODU.NIKAD SE NEZNA KADA CE OVI SA BRANE PERUCAC DA POSTE VODU.I NEMA RIBOLOVA.TO JE VECITA DILEMA POSLE GDE.A O LOVOKRADICAMA DA I NEGOVORIM,NJIH IMA U RAZNIM OBLICIMA.ovo je moje misljenje a moj savet vama drage kolege iz NISA imate prelepu reku..Cuvajte je i uzivajte u njenim lepotama.Nemorate da prelazite stotine kilometara,da biste musicarili,kao mi iz Beograda.Nisava vam sve daje cak i vise nego Drina.Nemorate da jurite vodu masete po ceo dan uzivanje.od sad dolazim na  NISAVU. POSTENO NA VODI. :doh:

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
"Bio sam na Drini i lepo lovio lipljana...." ......."...ne zaboravio sam musicar kod kuce,a i skobalj ne jede..." :whistle:

GORANHardy

Senior member
Učlanjen(a)
07.09.2008.
Broj reagovanja
1
Dragi prijatelji i kolege iz NISA.nas nekoliko musicara iz BG.smo zainteresovani da dodjemo i da musicarimo na vasoj NISAVI.Pa nas interesuje sve vezano za terene,lokacije gde moze da se odsedne.Molimo vas da nam javite.Drugarski pozdrav.POSTENO NA VODI. :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
GORANHardy je napisao(la):
SVAKA REKA JE LEPA I ONE SU NASE,MORAMO DA IH CUVAMO DA NEDODJEMO U SITUACIJU DA ZA KOJU GODINU NEMAMO GDE DA LOVIMO I UZIVAMO U OVOM HOBIJU.DRINA JESTE LEPOTICA ALI SU I OSTALE NASE REKE ALI ONE POLAKO IZUMIRU. COVEK JE GLAVNI KRIVAC.OVAKVim GAZDOVANJEM NECEMO DALEKO.DRINA JESTE VELIKI POTENCIJAL ONO STO NAS MUSICARE MUCI JE DA ;KAD ODEMO NA DRINU,MORAMO DA JURIMO VODU.NIKAD SE NEZNA KADA CE OVI SA BRANE PERUCAC DA POSTE VODU.I NEMA RIBOLOVA.TO JE VECITA DILEMA POSLE GDE.A O LOVOKRADICAMA DA I NEGOVORIM,NJIH IMA U RAZNIM OBLICIMA.ovo je moje misljenje a moj savet vama drage kolege iz NISA imate prelepu reku..Cuvajte je i uzivajte u njenim lepotama.Nemorate da prelazite stotine kilometara,da biste musicarili,kao mi iz Beograda.Nisava vam sve daje cak i vise nego Drina.Nemorate da jurite vodu masete po ceo dan uzivanje.od sad dolazim na  NISAVU. POSTENO NA VODI. :doh:

Gorane i Nisavu muce slicni problemi kao Drinu. I ona ima variranje vodostaja prouzrokovano radom hidro elektrane. Zato i jeste postala salmonidna voda...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
GORANHardy je napisao(la):
Sta da radimo...gde cemo da musicarimo. :mad:posteno na vodi.

Pa na Drini se nista nije promenilo u pogledu musicarenja zadnjih 30 god. Cak je lipljan tu zahvaljujuci brani. Da nema HE Perucac pecali bi somove i sarane na dubinca, kao sto su Nislije do "juce" pecale na Nisavi deverike. Hocu da kazem da si se osvrnuo na branu kao nesto negativno za nas musicare a ono ispade da je ustvari pozitivno. :D

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
RAJ i PAKAO

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    161,2 KB · Pregleda: 344

Akademac