Drina voda

astreusraska

Junior member
Učlanjen(a)
31.03.2007.
Broj reagovanja
0
Akademac je napisao(la):
Gori je od kravomuza iz Tiodža :hammerhead:
Akademac, ja sam iz ZABITI SELJAK iz Tiodza  :suck:. A ti umišljeni METROPOLISTO, prošetaj do svog SELA i potraži ornicu u kojoj si začet. Potraži svoj izgubljeni identitet kojeg očigledno nemaš ili ga se stidiš ili nemaš onu stvar medju nogama koja odvaja ČIKE od SEKICA! Samo nemoj ponovo da prosipaš priču o nekom doktoru molim te! Dok se nepredstaviš više neću trošiti ni sekund svog vremena na NN-OVCE!
Pozdrav od KRAVAMUZA za DAVAGUZA! :pozzz: :naughty: :dance:

Akademac

Junior member
Učlanjen(a)
23.11.2008.
Broj reagovanja
0
Radojica Popović iz sela TIODŽA kod Raške  :hammer: :hammer: :hammer:  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Ma pusti priču, preterano si glup da bi nešto pametno rekao... nego, gde ti je onaj King na svi Seljoberi zvani Bogi? Taj je ljakseeeee a ti mu mentor ;)

Jr, primio sam poruku i opomenu! Sigurno se neće ponoviti ali ne bi bilo loše da neke "pojavne animalne forme" na vreme prepoznate i na njih utičete ozbiljnije, kako ne bi imali problema u budućnosti kao sa Mixom!

Pozdraaaaaav!

H

humphrey

Guest
vladica je napisao(la):
Pa kad je sajt o musicarenju sta toliko pljujete vaser kuglu. A da ona je izvor svih problema:?!
Salu na stranu znaci dinamit i struja su zabranjeni.
Jos ostalo da zabranimo redom:

dubinsko pecanje sa vise stapova i udica na njima,

valaricarenje (jer i to su kasapi),

pa plovkarose i onda

na kraju vaserase.

Sta ce mo sa alasima na vecim rekama (ima ih i na Drini).

Ma da i alase zabranimo i eto ostadoste vi musicari slobodni riblji letaci. nakon toga ce se setaci sa foto aparatima buniti protiv Vas kasapina koji izlovise ribu pa oni nemogu da slikaju istu kako pliva u reci i divno iskace iz nje....

Opet kazem salu na stranu ali riba nestaje iz reka i treba na pravi nacin utvrditi uzrok. Recimo ko i koliko truje (zagadjuje vodu, recimo ovih dana Kolubara) koliki je uticaj kormorana na drinskom jezeru (vidjoh ih proletos i jesenas cak i na kolubari kod Obrenovca.

I manimo se praznih prica kje nismo ili nemozemo proveriti. Nadlezno ministarstvo sa institutima odgovarajucim treba da empirijski utvrdi (i prikazati to u procentima) prave razloge nestajanja ribe. I da ono bude pokretac odgovarajucih akcija. A mi pecarosi da budemo inicijatori i pokretaci tih ispitivanja zajedno recimo sa ribolovackim drustvima. I da se uvek zestoko pobunimo kada te mere nemaju smisla kao po mom misljenju podela nadleznosti na vodama Srbije ili visina godisnjih dozvola ili gde te pare idu. I da od nadleznoh ministarstva jednom vidimo javno obljavljenu STRATEGIJU GAZDOVANJA VODAMA SRBIJE recimo kao primer.
Pozdrav od Vla

Jel li more bajo el ti znas Gulivera,cika Mixy ja?Da nisi zaluto ko i on?Ciji si ti jel si njin?Lepo ti njega pod ruku mandov pa zajedno u ribu da fatate el more?

A mozes i sa mnom ......a Kolubara teka sada vidim okle si ti more geak?
Nemas ti veze sa muvom vidim De hajde sevaj..

Akademac

Junior member
Učlanjen(a)
23.11.2008.
Broj reagovanja
0
Jel li more bajo el ti znas Gulivera,cika Mixy ja?Da nisi zaluto ko i on?Ciji si ti jel si njin?Lepo ti njega pod ruku mandov pa zajedno u ribu da fatate el more?

A mozes i sa mnom ......a Kolubara teka sada vidim okle si ti more geak?
Nemas ti veze sa muvom vidim De hajde sevaj..

:D :D :D :D :D :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

rasho

Senior member
Učlanjen(a)
29.11.2005.
Broj reagovanja
1
Na terenima o kojim govorite (na Drini) bilo je lipljena, pastrmke i madice u vecem broju prije izgradnje HC Zvornik i HC bajna basta. To tvrde svi stari ribolovci a ima i pisanih podataka

mladjo82

Newbie
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Broj reagovanja
0
Jovanča lep tekst sta drugo reci...Ja sam inace iz Loznice i vrlo cesto sam na Drini...Ribe je iz godine u godinu sve manje i sve redje uzima mamac...Raduje me to sto je Viskoza prestala sa radom pa je voda mnogo lepsa i cistija i to sto su od ove godine ribocuvarska sluzba se povecala sa brojem cuvara ja mislim da ih sad ima desetak...Pa ce valjda malo smanjiti mrezarose a i druge vrste krivolova...Mislim da imamo buducnost sa ovom rekom..pozzz

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Mladjo to ispade dobro što su nam fabrike propale i kod nas u Zvorniku je isto kvalitet vode je bolji ove godine se masovno javlja pastrmka.A pre neki dan u razgovoru sa plovkarošima čujem priču da je jedan upecao pastrmku od oko 250-300g koja je do pola bila "izgrižena" što govori kolika se mladica tu pojavila.Inače to je gradska plaža koja je prošle godine preorana bagerima (bila je zarasla) i iako sam bio skeptičan ono ispade extra teren za pecanje.
Uticaj HE na Drinu tj ribu je loš jer često variranje vode mjenja riblje ponašanje,osim recimo mladice koja kreće u lov.Drinom kada bi se normalno gazdovalo, bez ikakvog poribljavanja, za pet godina bi bilo extra stanje!

GORANHardy

Senior member
Učlanjen(a)
07.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ko je bre ovaj Akademac koji sa svojim ponasanjem mnogo lose utice.Pre bi se reklo da je Crni Andjelko.

SHEKI

Newbie
Učlanjen(a)
04.05.2009.
Broj reagovanja
0
GORANHardy je napisao(la):
Ko je bre ovaj Akademac koji sa svojim ponasanjem mnogo lose utice.Pre bi se reklo da je Crni Andjelko.
[/quot]gde ti on pade na pamet, ali sigurno neki paksu

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Danima mastam o Drini. necu da precutim... i sanjam je. jos samo neka neodlozna posla (citaj beer fest) i 17. ili 18. vec sam na Drini. Vodicu kao odmor neprospavane noci, neprestano mahanje, zornjak i vecernjak sa Drinom i kuci dolazim kao pilot f1 nakon trke. posle usiljenog treninga sa kacerskim klenovima, krajnje je vreme da se ispruzi olenjena struna

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Drina...unjoj žive mladice...a ja si mislim: kako to da ni jedan od naših kolega sa foruma koji idu dosta često na tu vodu nikako da probaju da pojure tu predivnu ribu svojim mahačima. Da je meni ta voda bliže i da imam take mogućnosti da mogu na tu vodu kada god imam vremena nikako ne bih propuštao tu priliku. Imate sreće da režim na tu ribu nije kao i kod nas...koliko mi je poznato, možete na nju iči sa običnom dnevnom ili godišnjom dozvolom koliko hoćete puta i to bez spremstva kojega ovde isto treba dodatno platiti.
Možda je nema mnogo na jednom kilometru reke ali ipak itekako bi vredilo probati. Pretražiti podobale, virove, brzake, slapove...

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
a ladno u tri lepe...

Prilozi

• skoljka mala.jpg
    skoljka mala.jpg
    368,7 KB · Pregleda: 205

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Uhvati me žešća nostalgija...Septembar 2007-me, ušće Rogačice...

Prilozi

• P9150205cr1.JPG
    P9150205cr1.JPG
    200,5 KB · Pregleda: 216
Vrh Dno