Echo carbon, ION i ECHO2

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Danas mi stigli demo stapovi i evo samo prvih utisaka i blage probe na betonu.

Echo Carbon 9' #6, stap puca od snage. Inace to vazi za sve modele ovog proizvodjaca da kriju brutalnu snagu koju crpe iz butt sekcije stapa. Medium fast progresivna akcija stvara efekat pracke. Vrh solidno brzog odziva, generalno stap prilicno svojom akcijom podseca na Ross FW. Mat blank tamno sive boje i besprekoran finis uz savremeni dizajn. Dobra kupovina za pare koliko kosta cca 150e!

Echo ION 9' #8, sta reci kada me je stap na prvi pogled ostavio bez daha. Odlepio sam skroz kada sam izvukao ovog lepotana iz tube. Nemam pojma sta mi se vizuelno vise svidja kod njega. Iako sam generalno okrenut tradicionalnom dizajnu stapova ovo je sigurno moj stap za stuke. Bez  trunke dileme. Jednostavno savrsen, boja blanka u nekom military fazonu, neobican halter, savrseno uradjena pluta (kombinacija prirodne i vestacke), lezi u ruci apsolutno fantasticno. Stap je definitivno fast ali kolicina snage za pumpanje ogromnih stuketina zaista impresionira. Pri tom se savija fantasticno a imate utisak da moze da slepuje Yugo sa prikolicom :grin: . Cini mi se da ce opusteno nositi strune i 8 i 9 i bacati kokoske od strimera. No ima vremena za probe.

ECHO2, naravno za sam kraj kao slag na tortu. Po prvi put u zivotu sam se osetio kao budala. Bez trunke srama mogu da kazem to, jer kolicine para koje sam slupao za svoj pribor odavno prevazilaze visegodisnju platu. Jednostavno ovaj lepotan klase 5 i duzine 9' pokriva svo pecanje kod nas, ali bukvalno... Dobro ne racunam stuke sa Joce zbog uobicajene velicine strimera tamo ali za ostatak nema apsolutno nikakvih problema. Dva vrha sa oznakama A-Accuracy (preciznost) i D-Distance (Drina :mrgreen: ) stvaraju od ovog lepotana univerzalca o kakvom mnogi sanjaju. A vrh sa nesto brzim odzivom, zivahniji zaista funkcionise bez greske. D vrh osetno kruci odmah dozvoli drzanje ogromne kolicine strune u vazduhu a kada lansira strunu to je strasno... Savrseno uradjen finish na nivou 3x skupljih stapova, perfektan odnos tezine-akcije-balansa i cene. Mislim da ce biti veeeeliki hit kod nas pogotovo sa cenom od oko 240e.

Ne mogu vise da vam pricam treba ostaviti nesto i za review na com :)

Ovde negde su bili i crash testovi echo stapova sa youtube-a

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Fino, fino...

Nego ima li ovo negde u Srbiji da se kupi?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
I meni ovo zvuci JAKO dobro! Bilo bi zanimljivo naruciti takve blankove ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Boki kada da očekujemo da budeš vidjen na Joci kako ganjaš štuke ?  :D

beba

Junior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
1

Prilozi

• P5090166.JPG
    P5090166.JPG
    367 KB · Pregleda: 186

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  ION sam prvi put u zivotu video tacno pre nedelju dana. Bez imalo preterivanja mislim da je to najbolji stap za stuku koji sam u zivotu video.
Znaci ta pouzdana i  jaka akcija (stap nije motka bez duse) odise sigurnoscu. Iako na stapu pise da je #8 , mislim da ladno nosi konac pajk profila #9. Nisam bacao njime, samo sam ga klackao na prazno, ali sam siguran da gospodari velikim i teskim strimerima, velikim ribama, i jakim vetrovima. Tako pouzdan stap, cak i na savijanje na suvo nisam do sada video, odusevljen sam i raspamecen.
sledeci detalj koji me je kupio u startu je ekstra udobna anatomska kork drska. Jeste ful vels klasican, ali je doteraniji za prosecnu ruku i prosto se u ruci lepi. Zgodno mi je bilo drzati ga na vise razlicitih mesta, sto inace nije slucaj sa drugim stapovima.
Blank je neke pastelno zelene, ili maslinaste boje, sto malo bezi od svakidasnjice i klasicnih crnih blankova. NEko ce se oduseviti tom bojom a neko ce misliti da su se zajebali. sto se mene tice i to je ok jer nekako mi ne deluje uniformisano i klasicno, u startu je drugaciji od dosadasnjih
mislim da cu ga do jeseni imati

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Kupio sam pre neki dan ION #8 i danas prvi put pecao njime. Nažalost nisam uspeo da ga krstim prvom štukom... ali nadam se da će već naredni put da padne neka glodalica. :) Nisam neki veliki znalac kada su štapovi u pitanju tako da ne mogu mnogo da filozofiram ali ovim štapom sam oduševljen! Mislim da sam pronašao svoj ultimativni štap za štuke! :)

Prilozi

• echo-ion.jpg
    echo-ion.jpg
    160,4 KB · Pregleda: 170

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
baš mi se dopada ovaj rukohvat, super izgleda!!!

ako, da te dobro služi!!!  :tbumb: :yeswink:

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Pored toga što je lep, Seb, rukohvat savršeno leži u ruci. Fighting but i prvi deo rukohvata su izrađeni od neke kombinacije plute i gume i taj deo ima malo veću tvrdoću od donjeg dela. Štap je dizaniran tako da uslovljava da se baca thumb-on-top gripom (što nije mana)... Iskreno ne vidim kako bih drugačije bacao 15cm+ strimere. :)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
da, to je verovatno mešavina gume i plute, ja sam to hteo staviti na moj dvoručnjak ali mnogo skupo je to bilo pazariti da bi stavio na moj prvi dh (hand mada) od spin blanka.

Baš bi volio da probam ovaj štap, možda bi se i predomislio od jednog kojega planiram pazariti prvom prilikom. Ja bi uzeo desetku.

Vrh Dno