Enrico Puglisi fibers

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Zahvaljujući Jr-u dosao sam u posed lepe količine EP fiber materijala za strimere!
Nisam stigao da vežem nijedan strimer,što ću danas da učinim,ali evo preliminarnih utisaka o ovom materijalu.
Boje su nestvarne,što je odlika velikog broja sintetičkih materijala,zaista je neograničen izbor kombinacija koje se mogu vezati na udici!
Materijal me je iznenadio tananošću svojih vlakana!Prilično tanko,ujedno fleksibilno i mekano pod prstima!Dobra kovrdžavost!
Odlična dužina materijala,mislim da ide i  preko 30 cm!
I konačno,ovo je definitivno polipropilen tankih niti,i identičan je materijalu iz jednog učkura koji sam slučajno našao pre određenog vremena,a postavio sam sliku u super fine fibers!
Ovde konačno dolazim do upoređenja dva materijala,EP fibers i učkura! 
Ovaj materijal je definitivno mekši čak i od poliesterskih vlakana,što mu sigurno daje bolji rad u vodi!
Izbor boja je mnogo veći,što je sasvim očekivano!
Dužina EP fibera je prednost u odnosu na raščešljan učkur!
Ipak,iako nisam vezao sa ovim materijalom koji mi je stigao,kao što rekoh već sam nabasao na identičan materijal pre mesec dana,i slobodno mogu da kažem,poliester bolje izgleda u vodi!Transparentniji je,prozračniji i prirodnije se uklapa u vode Dunava,iako je reč o čistoj sintetici!
Original EP fiber je odličan materijal,ima dosta prednosti u odnosu na poliester,ali nijedna od njih nije drastična!
Sve u svemu,dok se na našem tržištu EP fiber ne pojavi u ozbiljnijim količinama,poliester iz učkura ozbiljno konkuriše kao alternativa.

Prilozi

• ep fibers.jpg
    ep fibers.jpg
    330,8 KB · Pregleda: 145

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Na polovini ove strane se nalaze dve fotografije materijala i strimera koji sam vezao pre nekih mesec dana,a koji je original ep fiber.Na osnovu izgleda ovog strimera u vodi sam zaključio da poliester istih boja bolje izgleda u vodi!
Ipak ove boje koje sam dobio od Jr-a su fantastične,pa ne sumnjam da će strimeri izgledati jako dobro!
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3096.225

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ep je ok tjm super ali ako se love stuke ili neke druge grabezljivice sa mnogo zuba to treba cesljati posle svake ribe. To je jedna mana koju ja vidim. Koliko je materijala u jednom pakovanju? Znam da je oko 6€ paket.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Na to pitanje će bolje odgovoriti Jr,ali od onog materijala koji sam ja dobio,mogu da motam dve godine :)Još jedna od prednosti Ep fiber u odnosu na poliester je bolji volumen!Gledam danas,spremam se da motam i da probam u kadi,tu ću sve da vidim!Što se tiše mršenja mislim da je to ozbiljna mana materijala,ali Puljizi na svom sajtu i preporučuje da se u ribolov nosi češljić :blush:,kojim se strimer posle ulovljene ribe raščešljava u prvobitnu siluetu!Poliester je u tom slučaju bolji izbor,niti su nešto ravnije i mnogo se manje mrse!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo ovako.Danas sam vezao dva bunkera i veoma sam zadovoljan lakoćom kojom se ep fiber veže na udicu!Međutim,ono što me je prilično zbunilo je to da su ep fibre ipak prilično kruće od poliesterskih.Poseduju blagu dozu žilavosti,a ipak se lakše vežu na udicu od poliesterskih.Zagledajući malo bolje provalih da su ep fibre više pljosnatog oblika,za razliku od poliesterskih koje su okrugle!Ovo je i razlog što ep fibre bolje leže na udici!Ep fibre imaju fenomenalan sjaj,posebno kad na njih pada svetlost,i tu su za prsa dalje od poliestera.Ipak,najveće iznenađenje me je sačekalo u kadi.Učkur strimer definitivno bolje radi u vodi od strimera vezanih ep sintetikom.Nisam mogao da poverujem,pa sam probao  skoro sve strimere iz kutije i došao do istog zaključka!EP FIBRE U VODI DELUJU KRUĆE OD POLIESTERA!
Prozirnost poliesterskih fibri je evidentnija,pa učkur strimeri definitivno deluju prozirnije pod vodom.
Ipak,jako dobre boje ep fibri su pravo rešenje za mutnije vode jer se daleko bolje vide,dok je poliester sigurno bolji materijal za male letnje vode.
Da ne tupim dalje,treba probati oba materijala,a možda je najpoželjnije kombinovati ove dve sintetike!

Prilozi

• ep bunker.jpg
    ep bunker.jpg
    103,1 KB · Pregleda: 127
  • ep bunker2.jpg
    ep bunker2.jpg
    73,4 KB · Pregleda: 111

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
@Seb: Ja sam pakovanje plaćao $5.25 na Ebay-u. Ako Zvezdan s ovim može da mota 2godine, onda ja mogu 20 :D. Šalu na stranu, pakovanja su stvarno velika, jedna boja na slici gore je otprilike 20deo pakovanja. Vredi svaki cent.

@Ζvezdan: Mislim da su ovi fiberi i predviđeni sa tom krutošću. EP Slinky Fibers su verovatno manje krući ali njih tek treba probati. Sve u svemu, odavno se nisam popalio ovako za neki materijal.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jr,potpuno si u pravu,i mene je jako privukao,verujem da bunkeri širih silueta deluju onako kako bi trebalo u vodi.Kad se fibre šišaju kraće,mislim da tek tad ova vlakna deluju ubedljivo.Ja sam motao ove za bucova i više sam računao na nešto užu siluetu koja je prijemčivija bucovima,ali ću ovih dana da vežem i te širih sa onim jarkim bojama!
Odličan materijal,ima prelep sjaj!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ponovni pokušaj druge slike...

Prilozi

• ep bunker2.jpg
    ep bunker2.jpg
    73,4 KB · Pregleda: 105

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Odlicno izgledaju zvezdane! Ti ih bas u ghost fazonu pravis. Jel ti nije problem da slikas jedan od napred. Zanima me koliki volumen ima.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo  Lazzo pogleda iz ptičije perspektive,po lošem svetlu slikano od napred,  ne vidi se ništa.
Ovako se fino vidi kako strimeri izgledaju,imaju anatomiju ribica gledano od gore!Gledano sa strane,u vodi,imaju i riblju siluetu i širinu,a glava vezana ovom Puljizi tehnikom u vodi izgleda prilično verodostojno.
Sve u svemu,jedva čekam otvor  sezone da isprobam ove strimere,prosto sam ubeđen da će biti lovni,dobro izgledaju u vodi!

Prilozi

• bunker box.jpg
    bunker box.jpg
    299,8 KB · Pregleda: 141

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala na informacijama, ako ga je stvarno tako puno i ja ču da ga naručim samo ja pravim strimere od 15 do 25cm, malo ču probati to da mešam angel hairom i kojekakvim fleševima i možda kakvim drugim materijalima. Ovi puljzijevi bunkeri su stvarno super mada ja ipak radije radim stevinu verziju bunkera.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Ep fibers je 25cm dužine. Najjeftininje ti je na Ebay-u, jeftinije nego kod čika Puljizija lično.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  ... pa ondak da kupujemo kod tog mr. Ebay-a  ???

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Boga mi,kako se Dunav zamutio za otvor na bucova će da rade samo ovakvi...

Prilozi

• pink.jpg
    pink.jpg
    131,3 KB · Pregleda: 98

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Izbor boja je zaista fenomenalan.ja planiram probati kombinaciju sivo roza belo pa chartreuse + belo.to za 20cm strimere sa dve udice srednjeg ili kratkog vrata. 

Vrh Dno