Enrico Puglisi fibers

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da,boje su zaista nesvakidašnje!A kad pogledam čika Puljizijev sajt,i vidim one neverovatne tirkizne,sivkaste,maslinaste,i sve ostale boje materijala,hvata me ludilo!Počeo sam opasno da se oduševljavam ovim materijalom!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pod budnim okom Džeka Londona...

Prilozi

• absolute mini bunker.jpg
    absolute mini bunker.jpg
    117,9 KB · Pregleda: 151
  • tvigi.jpg
    tvigi.jpg
    257,7 KB · Pregleda: 157

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Šta ti je osnovni konac, monofilament? :)

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Nenadjebiv materijal.  :)

Prilozi

• IMG_0100.jpg
    IMG_0100.jpg
    170,6 KB · Pregleda: 174

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Dok ne probam ne znam. Malo sam skeptican jer odredjen musicara kuka na ep jer im se mnogo umrsi. Ne da se ljudima cesljati posle svake ribe. Mislim na vece strimere. Ali koliko ste odusevljeni njime terate me da ga i ja probam :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Hm,ne bih da ispadnem nakakav drveni advokat,pa da ispadne da branim ovaj materijal,mislim da veliki broj ljudi ovaj materijal ne zna da veže!Po stranim forumima sam nekoliko puta gledao i čitao muke ljudi kojima se materijal na strimeru mrsio!A mrsio se zato što  ti strimeri zaista nisu ličili ni na šta!Ja sam ovih dana isprobavao sve strimere koje sam vezao ovim materijalom,i jednostavno,nisam video niti jedan način na koji bi strimer mogli biti toliko upetljani!Čak i da ga riba sa zubima tresne,materijal je prilično žilav, i ne zaostaje za ostalim sintetičkim materijalima!Ovo tvrdim jer sam zakačio u granje iz kog sam izvukao nakostrešen strimer,koji je posle prvog kvašenja bilo moguće vratiti u prvobitno stanje!
Za veće strimere,što kaže Seb,treba stavljati malo više materijala u prvoj fazi vezivanja,u stvari,najbolje je ispratiti recept koji je postavio sam Puljizi,kao i šišanje i oblikovanje siluete!
Mada,kenjam i ja, još nijednu ribu nisam uhvatio na ova čuda,ali...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja sam zadnji put bocnuo jednu dvokilšicu jednim strimerom od učkura, posle češljanja sam ga vratio u kutiju jer se nije dalo još koji put to raditi a vezana je na udicu kratkog vrata "haj taj" tehnikom. ali bas cu da probam ovaj ep...do sada me je odbijala cena.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam izboksovao nekoliko boja polipropilena,i mogu reći da nema potrebe da se juri EP fiber,ko ima želje i volje,a i polipropilena,neka iščešlja pp i dobiće original EP fibers!Ja čekam da mi stigne pošiljka polipropilena od bata Đošu,a onda krećem vezivanje bunkera sa "domaćim" Puljizi materijalom!

Prilozi

• 111.jpg
    111.jpg
    143,8 KB · Pregleda: 139

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas je stigao polipropilen,ili bolje rečeno,balkanski EP fiber,od Đoleta!Kakve boje,kakav materijal!Učkuri zbogom :bye:

Prilozi

• 114.jpg
    114.jpg
    178,1 KB · Pregleda: 211

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sad izađoh iz treće i čim se alo opasuljim pravim jednog realističnog kedera od fantastičnih boja kojih ovde ima!A ima i ovih vatrenih koje su dobre za mutne vode,kao što je Dunav trenutno!

Vrh Dno