Extended Body Wasp

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ove godine, sezone, sam usavršio moje imitacija osa...nisu toliko realistične ko kada se cele urade od balse i sa nogicama ali ovakve su mnogo izdržljivije, upotrebljivije a lonve su podjednako kao i npr. ona jedna realistična iz moje galerije još iz 2006. godine (link). Izuzetno lovna ali i izdržljiva...nije hiper realizam ali tu negde je  ;) Razmišljao sam da uradim i glavu od balse ali sam se radijeodlučio za policelon.
Ideju sam dobio od jedne stare imitacije mrava a ne mogu da se setim kako se zove knjiga u kojoj sam ga vidio  :doh: čini mi se da je takvo telo uradio prvi neki vezač iz skandinavije još davno pre. On abdomen mrava tada ja abdomen ose sada. Ako prepoznajete tehniku izrade abdomena i njenog autora bi bih vam vrlo zahvalan.

Kako vam se čini ?  :D

Klenovima se mnogo sviđaju!

Prilozi

• extended body wasp.jpg
    extended body wasp.jpg
    34,1 KB · Pregleda: 216

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Imam i ja sličnu, ustvari imao sam.

main.php

Ova nije bila namenjena za ribolov već za jedno prošlogodišnje takmičenje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fino fino, za takmičenje bi i ja uradio totalno drugačije, ova koju sam predstavio je za puno izlazaka i puno riba...strašno izdržljiva, barem u mom slučaju.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
lepo,Sebastiane!bitno je da lovi,to i ja kazem....kad budes dolazio,obavezno je ponesi,da je oprobamo na Karaskim klenovima...pozz!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tomos rider je napisao(la):
lepo,Sebastiane!bitno je da lovi,to i ja kazem....kad budes dolazio,obavezno je ponesi,da je oprobamo na Karaskim klenovima...pozz!

nema frke! Probaj sam navezati tako nešto, vrlo je jednostavno! Jednostavnje nego što se čini.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
uh,cini mi se da ne bih umeo.....kazem ti,totalni sam anti vezac musica....SVE sto sam ja uvezao,raspalo se posle par riba....... :D

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
samo da dodam da ova osica izgleda FENOMENALNO uzivo!svaka cast Seb!!! :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala  :) mislim da ču ostatak raditi sa dodatkom nogica od petlova pera.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo ovako bi izgledala moja nova unapređena osa sa ovakvim zatkom...ostala mi samo jos jedna onakva pa sam je rasturio i ponovo navezao...dok se one policelonske osice polako roje  ;)

Prilozi

• balsa abdomen wasp.jpg
    balsa abdomen wasp.jpg
    104,8 KB · Pregleda: 226

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Seb odradio si je do bola.Ako nije tajna cime si sarao "guzu"?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala vam  :)

crni je napisao(la):
Seb odradio si je do bola.Ako nije tajna cime si sarao "guzu"?
šarao sam tankim permanentnim markerom. Zadak je od balse na komadiću najlona. Vrlo čvrsta imitacija sa mnogo prednosti. Ovaj zadak mi i nije baš najbolje izšaran jer sam ga direkt četkicom lakirao, bolje bi bilo da sam dao samo epoxy  :blush: ali to je bila jedna od prvih....kada mi se bude dalo ponovo igrati balzom uradit ču ih malo preciznije pocrtan i bez prelivanja boja.

One od policelona što ih kolega SašaPI radi su mnogo brže urađene i stvarno su odlične, stvorene za klenolov.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
meni se bas svidja to prelivanje boja ,kao da si radio air brushom ...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Seb,ova osa je cudo! a i ostale tvoje osice imaju prednost kod mene ako lovim u iole brzoj vodi jer ne tonu,bas zbog te balsa guze....ekstra muva! :tbumb: :tbumb:

Vrh Dno