Extended Body Wasp

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala igore, za takvo ko sto sam vec negde naveo je potrebno malo vise posla i priprema ali da se. Evo pre sat vremena sam uradio jos par takvih samo da je zadak policelonski i udica TM 100 #8 i isto tako jednog sivog obada i dve crne zunzare sve isto ima glavu i thorax i krila kao ova osica. Možda još koju pčelicu i obda uradim za koji dan. Nije mi se dalo slikati ali sutra ili preksutra mozda postavim fotku tog "papucarskog R N' R-a"  ;)

Što se tiče ovakve Extended B. osice mi se dopada osobina zatka koji se drži na najlonu. Vrlo realistično deluje i pod rukama. Nekoliko sam puta pustio takve malo ružnije  :doh: da vidim hoče li je klen ispljunuti ali nije to mogao nikada uraditi jer ju je uvek zgrabio vrlo halapljivo da se je več sam zakačio. Imao sam i par nežnih uzimanja ali i tu se riba sama kačila...ne kažem da nije potrebna kontra, dapače, poželjna je kao i skoro uvek ali hoču reći da ovakve osice ne mogu klena pustiti tek tako ravnodušnima a pecao sam sa njima jednako dobro i na reci i na jezeru. Ok. ni ova imitacija nije čarobna ili čudotvorna ali je definitivno ekstra lovna. Uveren sam da če njene policelnoske sestrične jednako biti lovne.
Bilo bi zanimljivo ovakvo ext. telo uraditi iz policelona pa kom se da neka izvoli  :D ali svakako ima jednostvnijih i isto tako extra lovnih imitacija osica, tako da kome se da raditi ovakve osice  možda je bolje da se toga lati za vreme duge i monotone zime (naravno, ako mu je monotona)  ;)

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Seb evo ti nešto za domaći zadatak, pa vežbaj ! :D  I ona tvoja je dobra ali ako je moram vezati i bojiti pola sata onda neću ni da je vežem!

Prilozi

• osa.JPG
    osa.JPG
    131,3 KB · Pregleda: 241

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sale baš ti je ta nikakva  :bleh:  :hammer:  ;)

moram malo još da kontam kako da lepo ovako oblikujem telo...neke stvari sam prokužio ali fali mi još par nazovimo to "finesa" da bi dobio konačno tako lepo oblikovan zadak.

Kakav lepak koristiš za spajanje foama?  :)

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Koristim tigar lepilo SC-21 ili SC-22 crne je boje i lepi strahovito jako,a uzgred i elastično !

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Evo dok se Sasa ne javi probacu ja da pomognem...makazicama oblikujemo policelon u zeljeni oblik zatim ga zagrejemo,moze da posluzi pegla,polako ga uvaljamo moze i prstima i dobicemo glatko telo.Ne pokuavajte otvorenim plamenom vec telo bocnite na iglu pa na peglu.

Pozdrav Nenad

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
E nemože niko sa ovim Piroćancom previti muhe od policelona on je to doveo do perfekcije.
Produžena tjela majskih koje mi je poslao izgledaju fantastično.
Saša PI kralj policelona! :lol:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hvala puno sale! Ta elasticnost je vrlo vazan faktor. Ja sam za prvu seriju koristio aqva shure :D jer drugo nisam imao ali deluje mi sasvim ok.

Vrh Dno