hvala igore, za takvo ko sto sam vec negde naveo je potrebno malo vise posla i priprema ali da se. Evo pre sat vremena sam uradio jos par takvih samo da je zadak policelonski i udica TM 100 #8 i isto tako jednog sivog obada i dve crne zunzare sve isto ima glavu i thorax i krila kao ova osica. Možda još koju pčelicu i obda uradim za koji dan. Nije mi se dalo slikati ali sutra ili preksutra mozda postavim fotku tog "papucarskog R N' R-a" 
Što se tiče ovakve Extended B. osice mi se dopada osobina zatka koji se drži na najlonu. Vrlo realistično deluje i pod rukama. Nekoliko sam puta pustio takve malo ružnije
da vidim hoče li je klen ispljunuti ali nije to mogao nikada uraditi jer ju je uvek zgrabio vrlo halapljivo da se je več sam zakačio. Imao sam i par nežnih uzimanja ali i tu se riba sama kačila...ne kažem da nije potrebna kontra, dapače, poželjna je kao i skoro uvek ali hoču reći da ovakve osice ne mogu klena pustiti tek tako ravnodušnima a pecao sam sa njima jednako dobro i na reci i na jezeru. Ok. ni ova imitacija nije čarobna ili čudotvorna ali je definitivno ekstra lovna. Uveren sam da če njene policelnoske sestrične jednako biti lovne.
Bilo bi zanimljivo ovakvo ext. telo uraditi iz policelona pa kom se da neka izvoli
ali svakako ima jednostvnijih i isto tako extra lovnih imitacija osica, tako da kome se da raditi ovakve osice možda je bolje da se toga lati za vreme duge i monotone zime (naravno, ako mu je monotona) 
Što se tiče ovakve Extended B. osice mi se dopada osobina zatka koji se drži na najlonu. Vrlo realistično deluje i pod rukama. Nekoliko sam puta pustio takve malo ružnije

Bilo bi zanimljivo ovakvo ext. telo uraditi iz policelona pa kom se da neka izvoli