Farba za pero od pijetla?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Koliko znam prvo moras dobro da operes i odmastis pera a posle da ih izbelis sa 20 procentnim hidrogenom. Obavezno rukavice...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Čim slikam kačim,ofarbao sam petlova pera u crno.Farba za kosu i hidrogen.Izmješao u foliji i ubacio perje,te presavio i ostavio da stoji jedan sat.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
oholi je napisao(la):
12%, ali pre smejanja,bolje pomozi
Набави бланш и користи га са хидрогеном који већ имаш.Скратићеш време избељивања на 10 до 15 минута.
После третирано перо, обавезно испери регенератором за косу да би му вратио сва својства која треба да има.Обавезно рукавице :bye:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
HVALA MARKOVICU, TO MI JE I NEKA FRIZERKA DANAS REKLA :))))

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja probao da neka izbjelim i donekle ima efekta,nisu skroz bjele boje ali neka svjetlo bež.
Perje kad sam ga kupio,neki kineski praško:

pb050003copy.jpg

I hemija sa kojm sam izbjeljivao,slikaću i perje kad se osuši:

pb050005copyaw.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Evo kako su ispala pera:

pb070005copy.jpg

A drugu tura sam farbao u crno,malo se igram:

pb070008copy.jpg

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Boja za tkanine crvene boje
Nedozvoliti da proključa je perca onda izgore i to je to...
Vrlo prosto

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
Vrlo je prosto.
Ja na svu sreću imam puno dvorište petlova, misirke, guske i ostale živine pa mi nije problem da eksperimentišem.
Intenzitet boja se dobija u zavisnosti od same boje pera..recimo braon pero ubacite u crvenu farbu i dobijete bordo tamnu...
Intenzitet boje se može menjati i u zavisnosti kada ubacite pero u farbu..pero treba da stoji u farbi tj da se krčka 45min do 1h ali ako želimo svetlu nijansu samo ga ubacimo jedno 10-15 min. što duže pero stoji prima originalnu boju u kojoj se farba.
Sa srnećom dlakom kao i od jelena treba biti pažljiv, ona je nežna tako da ako malo proključa dlake izgoreše...
Lojno pero se vrlo nezgodno boji jer ono pri većoj temperaturi gubi svoj kvalitet. Ja sam probao kupovno bojeno lojno pero i to je isti problem, ako se nemasti neće da pliva dugo...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Odlično ti ispala ova crvena Drogi, svojevremeno sam i ja (dok nisam mogao doći do gotovog materijala) kemijao u kuhinji i vijao kokoši kod komšija, šišao pjetlove na živo... al me sad to nekako mrzi malo sam se ulijenio a i dostupni su mi gotovi materijali koliko imam potrebe za njima mogu i da ih platim pa sam odusto od kemijanja, al tebi svaka čast za trud.
Dok sam radio bojanje perja nisam mogao izvući tako jarku crvenu boju, no možda zbog trajanja kuhanja, nisam tako dugo ostavljao da kuha.
Svak čast na ideji i trudu !

dragant

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2012.
Broj reagovanja
0
Ја гушчија пера фарбам у црно фломастером "STABILO OHPen 843/46". Произвођач нуди осам боја, па ко жели да шара ...

dragant

Junior member
Učlanjen(a)
01.05.2012.
Broj reagovanja
0
Има их у свакој књижари у Новом Београду. Мислим да су то обични водоотпорни. Оне у боји још нисам тражио.

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Ok, moram to potraziti kad budem dolazio u BG.

Vrh Dno