Farbanje krzna i dlake

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Pera patka,obradjena i u vise boja..

... a ima i jarebice malko

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Kuzma je napisao(la):
Pera patka,obradjena i u vise boja..

... a ima i jarebice malko

Ima,ima...to su zaostala pera od parcica jarebica...koja su prethodno bila farbana,ali u malom broju..na kozi je ofarbana ozbiljna kolicina..

Koristio sam analinske boje (one kojima se farba vuna i pamuk),samo za svetle zuckaste nijanse,potrebno je jako malo boje.

smoker13

Senior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
22
Evo kako sam ofarbao dlaku... U pola litre ključale vode rastopio 2 farbe za tkaninu, kuvao još par minuta, zatim skinuo sa ringle i sipao pola litre hladne vode, u to stavio krzno i malo mešao, ostavio da odstoji 24h pored radijatora da voda bude mlaka, izvadio, dobro oprao, malo u sirćetu proprao i dobro iscedio da izadje višak farbe... Dobije se ta boja ali malo svetlija... Ne skida se boja...
Evo par zonkera koje sam namotao od tog krzna (zec)...

Prilozi

• originalslika-12756909.jpg
    originalslika-12756909.jpg
    189,5 KB · Pregleda: 397

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ја сам то фарбао бојом за јаја. Белу поларну лију сам после фарбанја јаја ставио у боју и одатајало сат- два. Имам лепу жуту, зелену, само се црвена није лепо примила, добио сам јарко пинк. Добра је и та боја за стримере. И не спира се у води 
ниједна.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Žarko svjetlije površine ispoljavaju više boje pa tako crne ili najtamnije djeluju da nisu primile boju i ako je perje ili dlaka šarena tako ispadne na kraju,naravno ako se farba "normalnim" bojama.
Ja dobio na poklon par kesica anilinskih boja marke "Dunav" i ovo su mi prvi radovi,nadam se nekim nijansama samo da se dokopam još ovih boja.
Ako neko zna neka javi gdje ima da se kupi!

swis.jpg

kgut.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Zeleno,ovdje sam ubacio dosta bijelih pera pa je boja došla do izražaja.
ztev.jpg

bwwt.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Koje si boje koristio, mislim na naziv proizvođača?

Vrh Dno