Fast ili medium ??

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Za FF štuke i FF šarana, da li su bolji fast ili medium štapovi ?
Primetio sam na nekim snimcima da malo ko koristi fast štapove za carp FF.
I koja dužina štapova je preporučljiva ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja bi preporučio dužinu od 9'0'' pa imaš neku univerzalku za što više različitog terena a brzina...ja mislim da to ovisi o tebe samoga ali u svakom slučaju bi netko od naših iskusnih flycastera i "tehničara"  mogao nešto detaljnije oko toga. Inače su mišljenja dosta podeljena i zato kažem da je to verovatno od tvog ukusa.

Moj je medium fast osmica od devet fita i za sada odrađuje mi sav posao.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ima odstupanja od osnove kad se izgradi ukus pa ne bi trebalo praviti pravilo da ne moze 10'. Ali ipak za pomenute dve vrste idi sa stapom od 9' med/fast akcijom. Sto se tice klase verovatno je neki optimum #8 ali mozes sve od #6 do #10 ponovo zavisno od toga gde ces i kako pecati.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Pazi, novca ta rasipanje malo ko ima...
Bocov krupan, šaran, štuka ali fina - prosek 2-5 kg...
Voda jezero iz čamca ali i tok Drine gde treba daleko baciti..
Šta ću , kada živim 300m od HE pa imam sve  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
za lov iz čamca je praktičnije imati krači štap a sa nešto vežbe i njime se da daleko bacati.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
raka HARDY je napisao(la):
Pazi, novca ta rasipanje malo ko ima...
Bocov krupan, šaran, štuka ali fina - prosek 2-5 kg...
Voda jezero iz čamca ali i tok Drine gde treba daleko baciti..
Šta ću , kada živim 300m od HE pa imam sve  :D

A imas i z-axis i vise ti nista i ne treba za ove ribe sto si opisao ... :yeswink:

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Za takvo musicarenje moja preporuka ti je da uzmes neki od stapova namenjenih za morsko musicarenje... zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca.. ali takvi stapovi su obicno medium-fast akcije.. ali imaju mesa na pretek... odlicno nose i strune za klasu ili cak dve jacu... izlaze na kraj sa velikim strimerima.. i fantasticni su u borbi sa ribom... sto ce ti trebati ako si se namerio na sarana... nisu previse ukruceni, fin osecaj je mahati sa njima.. duzina 9' ili krace (pogotovo ako planiras pecati iz camca).. klasa recimo 7 ili 8wt.

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Mislim da ću uzeti neki Launch ili nešto slično do 100-tinak i koji euro, dok ne budem mogao uzeti Xi3 ili TCX  #8, jer Sebastian me je naložio da idem i na mladicu  :D

Sage ZA imam, ali ne mogu njime bacati velike strimere  :'(

Ne volim mučiti štap  :nowink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
drago mi je  :D

ma važno je izaći na mladu pa makar je i ne bilo...barem skontaš vremenom kakvi ti strimeri trebaju kakva oprema za takve situacije za što ugodniji ribolova a doći će i ona ako potrefiš tren kada lovi super je jer če napasti skoro sve što mrda  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sto ne uzmes neki laksi dvorucni? mislim da je to bolja varijanta za drinu i jezero?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Dvoručnjak je odlična alatka ali npr. ako se želi loviti štuka (posebno na zatvorenim vodama) onda ipak bolje jednoručni. Praktičnije je, probao sam i moram se složiti sa večinom koji tako misle.

DH štapovi su odlične alatke ali ispecifične za specifične potrebe i takvu upotrebu. Ali ako bi se odlučio ipak za neki DH onda definitivno neki Switch kojega možemo koristiti i kao SH i kao DH fly motku.

Inače, za lov bucova bi DH štap za veliku vodu bio odlična alatka jer se sa mnogo manje truda dostižu daleki zabačaji što kod bucova zna da bude veoma značajno.  Isto tako neki DH 5 ili 6 za lipljena na Drini bi moralo da bude dobar odabir.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
na takvu varijantu sam i mislio. ja kad bi kupovao neki tezi stap od sestice tako bi uradio.  :tbumb:

Vrh Dno