FFF ispit za INSTRUKTORE - Maj, Jun 2012

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Stvorili su se uslovi i napravila dobra podloga da se 2012 u Srbiji održi prvi ispit za FFF instruktore.

U razgovorima sa nekim od FFF MCI prethodnog meseca načelno smo napravili dogovor da 2012 godine ispit za Fly Casting Instruktore bude održan u Srbiji. Imaću svu njihovu neophodnu pomoć oko realizacije a i iskreno se nadam da ću to uz pomoć kolega i realizovati uspešno.

Najavio sam dešavanje ranije kako bi svi kadidati imali dovoljno vremena da razmisle i da se pripreme tokom narednog perioda. Da se i pre donošenja konačne odluke konsultuju sa ostalim instruktorima oko nejasnoća vezanih za sam ispit.

Možete se konsultovati sa mnom, sa Igorom ili sa Oliverom.

Ispit je internacionalnog karaktera tako da je otvoren i za kandidate iz drugih zemalja.

U zavisnosti od toga da li ima i koliko interesenata za CI, MCI ili THCI tako će blagovremeno biti doneti konačna odluka o maksimalnom broju kandidata.

Pa srećno svima!

Hamlet

Newbie
Učlanjen(a)
22.06.2009.
Broj reagovanja
0
Nije dovoljno imati  volju, ako nema ko da te nauči da ona predje u umeće. Veština se stiče iskustvom.Što je više kvalifikovanih i spremnih da te usmere na ovom putu to je  vreme da se put predje kraće, a ujedno i pametnije iskorišćeno.

Hamlet

Newbie
Učlanjen(a)
22.06.2009.
Broj reagovanja
0
Saglasan sam sa organizatorima  da treba da se  održi polaganje za FFF CI u Srbiji kao svojevrsna potvrda  i priznanje  mušičarima.
Ima li razloga za povećanje broja  instruktora.
Tri FFF CI, tri EFFA CI  i jedan  EFFA MCI  malo li je.
Naveden broj postojećih,  ako se dobro rasporede, dovoljan je da obuči svakog ko želi da se bavi mušičarenjem  kao vidom ribolova, 

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kada bi instruktora bilo kolika je potraznja za njihovim uslugama kod nas ....tesko da bi bio jedan  :D
mi smo malo specificni i u trenutku rodjenja naucimo sve na svetu  ;) a velika vecina se rekreativno i povremeno bavi ribolovom pa i nema zelju da nauci nesto posebno sta vec ne zna.
a to nije razlog da jos neko ne polozi ovaj ispit  :)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
"Hamlet"

FFF i EFFA nisu "srpske" organizacije sto verujem da si upoznat. Prva je svetska a druga evropska. Tako da se polje rada, angazovanja ili sl. gleda po tome a ne po zemlji odakle je instruktor.

Ima li razloga za povećanje broja instruktora.

Zasto da ne?

Vec sam rekao da instruktor nije vezan lisicama za svoju zemlju tako da je to jedan deo odgovora. Njega angazuju ili asocijacija kojoj propada, ili klub, ili neko trece lice a za njihove potrebe a gledano van njegove zemlje (u ovom slucaju Srbije).

Moj primer i razlog a ne vidim zasto jos nekom ne bi bio. Zelja za strucnim usavrsavanjem, prosirivanjm znanja i vestina, ucenje, pripreme, vezbanje - jedan od nacina da nateram sebe da ozbijnije proniknem jos bolje u svaki deo musicarenja...

"Sasats"

"mi smo malo specificni i u trenutku rodjenja naucimo sve na svetu  a velika vecina se rekreativno i povremeno bavi ribolovom pa i nema zelju da nauci nesto posebno sta vec ne zna."

mogu da se slozim ali ako gledas sebe kao pojedinca i donosis takve zakljucke. Generalizovano - NE, a glavni razlog tome je ekonomska situacija u zemlji i niko ne moze drugacije da me ubedi da postoje drugi razlozi za to a posebno da se svi rode nauceni, barem mi ovo tako zvuci.

"da nema zelju da nauci nesto posebno sta vec ne zna"

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Đole svaka čast na entuzijazmu i energiji da naučiš i pokažeš, :tbumb:
da možeš da skočiš do Marakane da i njima daš delić tvoje energije bolje bi im bilo :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Djole je napisao(la):
"Sasats"

"mi smo malo specificni i u trenutku rodjenja naucimo sve na svetu  a velika vecina se rekreativno i povremeno bavi ribolovom pa i nema zelju da nauci nesto posebno sta vec ne zna."

mogu da se slozim ali ako gledas sebe kao pojedinca i donosis takve zakljucke. Generalizovano - NE, a glavni razlog tome je ekonomska situacija u zemlji i niko ne moze drugacije da me ubedi da postoje drugi razlozi za to a posebno da se svi rode nauceni, barem mi ovo tako zvuci.

"da nema zelju da nauci nesto posebno sta vec ne zna"
djole ,
necu da ti kvarim ovu temu ali moram da ti odgovorim na ovo.
evo jednog dela tvog posta gde tvrdis slicne stvari kao i ja sada
Djole Nis je napisao(la):
Iz mog ugla gledano malo ljudi i traži pomoć ili savet. Od svih ljudi kojima sam okružen stvarno mali deo (iako znam da mogu još šta ispraviti, doterati ili naučiti) se usudi da pita, potraži savet, pomoć... Razlog stvarno neznam, imaju mene pored sebe, imaju puno drugih koji takođe mogu da pomognu, ne moraju to biti samo isntruktori ali... opet ostaje samo ali...

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Pa i stojim iza toga a dao sam odgovor u zadnjem postu. Ekonomska situacija - gledano na to ako neko zeli da uzme i plati casove.

A druga je da iako moze u svakom trenutku da se dobije besplatna drugarska pomoc u svakom trenutku, stanje je takvo kakvo jeste i to sam i napisao u ovom donjem citiranom delu. Ovo sto si dodao dole je nevezano za ovo prethodno, da se razumemo.

Taman posla da kvaris bilo sta. Forum je ovo. Mozda je bojle samo da ov osve ide na nekom drugom mestu vam Novosti, okupljanja i akcije, no to ce neko nadam se srediti. 

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
na drugom cemo mestu o pasivnosti nasih musicara i otporu prema ucenju. a ovde ti zelim puno uspeha u naporima da animiras nase ljude  :)

zekafly

Senior member
Učlanjen(a)
28.02.2010.
Broj reagovanja
0
Samo djelomično ste, obojica po mom mišljenju , u pravu.Ja sam na sjeveru, ravnica i ostalo.Ljeti skoro da nema dana da neko ne dođe, svrati, malo baca, priupita.Ja sam čak sklunio bazen iz avlije da se ne navade. :) 

Nije Đošo problem ni u ekonomiji. Sam si rekao da mnogo radiš i besplatno.Kao i mnogi.Ne samo kod nas.Ja sam puno po EU.Tamo naplaćuju samo vrhunski instruktori , a ima ih, iz obje organizacije, jako puno.To se odnosi i na mastere, of skroz.

Aj da se više ne zanosimo.Stvar je jasna.Salets je djelomično u prvu.Em smo rođeni najpametniji, em tuđ uspjeh, kakav god bio, imamo potrebu da omalovažimo.Iz moje se avlije još niko nije uputio da nije nešto naučio a da je izrazio spremnost za to.KAo instruktor, meni je više u cilju da naučim nešto i da ostavim nešto iza sebe, neki radi ili neki "stil" , neg što ću se leba najesti od para zarađenih tim putem.

Svako ko je pametan i vrijedan instruktor, naći će načina i da zaradi i da se proslavi.Na Balkanu, yok. Ne zanosite se dragi moji, pustite sujetu nekom drugom sa drugim fiziološkim problemima.

FF svijet je da bi se uživalo, da bi se razglabalo, da bi se popilo, ko pije, a mož se i pojede i druži.Ostalo je nebitno.Mušičarenje je uživanje , a kako vidim čitajući to foruma što vrijedi "unas", otišlo je predaleko sa tim ko je bolji i ko ima veći, ili duži, ili kako god.

Da ne odem od teme, bravo Đošo i nastavi po svom.

Hamlet

Newbie
Učlanjen(a)
22.06.2009.
Broj reagovanja
0
Teško je kod  jednog dela ribolovaca stvoriti mogućnost da se odluče i promene dosadašnja razmišljanja o ribolovu.Samo na pominjanje mušičarenja dobija se odgovor koji liči na averziju prema svemu što je novo "a pri tome i košta".Verujem da će se momci i devojke sa interneta prebaciti na nešto što donosi više zadovoljstva i daje širinu  u pogledima na svet.Pokret je dovoljno  da načini pojedinac.Koliko će ga ljudi podržati sasvim sigurno da zavisi od ‚‚Gerila marketinga‚‚.Na svakom mestu i u svakoj prilici govori o  svojoj misiji.Ukoliko posle svakog  petog susreta dobiješ 2 istomišljenika imaš ko da te sledi.
Mušičarenje nije primoravanje na lepo, već poimanje lepog u prirodnom okruženju.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Dobar deo puta (tehničke prirode) je rešen.

Datum određen za ispit u Srbiji je 25-26.Maj. 2012 http://www.fedflyfishers.org/Casting/CalendarofEventsTestingDates.aspx

Srbija je na pola puta da bude tlo na kome će se prvi put održati ispit za kandidate CI (Casting Instructor) i MCI (Master Casting Instructor). THCI (Two Handed Casting Instructor) ispit neće biti.

http://www.fedflyfishers.org/Casting/CalendarofEventsTestingDates/tabid/218/ModuleID/869/ItemID/30/mctl/EventDetails/Default.aspx

Zašto pola puta?

Datum je određen kao i da je regulisano sve ostalo što prati ispit. Druga polovina se odnosi na broj kandidata i opravdanost ispita ALI napomenuću da opravdanost ispita neće biti finansijske prirode jer smo izboksovali da ne bude dodatnih plaćanja. Odnose se na to da se gde god se polaže - plaća se:

- Event Fee - troškovi organizovanja ispita
- Test Fee  - troškovi ispita
- 1 year FFF Membership - godišnja članarina

U Srbiji se neće plaćati Event fee koji iznosi 150 USD.

Kandidati će platiti samo godišnju članarinu i troškove ispita Test Fee.

Šta sledi posle ovoga?

U zavisnosti od broja kandidata a u kratkom roku doneće se i konačna odluka i potvrditi ili otkazati ispit.

Ovom prilikom od današnjeg datuma obaveštavam sve kandidate da imaju par dana da izvrše prijave.

Za sve nejasnoće kontaktirajte me putem poruka, maila ili telefona mene lično ili ostale FFF instruktore sa foruma.

[email protected]
0641993781

Prilozi

• examserbiafff2.jpg
    examserbiafff2.jpg
    146,3 KB · Pregleda: 367
  • examserbiafff.jpg
    examserbiafff.jpg
    145,1 KB · Pregleda: 369

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Đole, Prvo Srpsko Takmičenje u FlyCastingu je zakazano za 27.05. - da li se nešto menja ili je namerno spakovano sve u 3 uzastopna dana?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Sve po planu, nema nikkavih promena.

Dve su odvojene aktivnosti i u razlicitim su danima.

Vrh Dno