Flimfe - Mekonoge

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
              Iako su ovo veoma poznate i veoma lovne imitacije jednodnevki( kod manjih velicina udice, i dvokrilaca), ipak bih samo rekao da je osnovna razlika u tome da se flimfama dodaju grudi. Vec smo govorili o njima ali mislim da zasluzuju posebnu temu.
            Par radova od veceras na #12.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zanimljive imitacije! podsečaju me na neke od N.C.Spiderse kao što je Greenwels Spider koji je jedan od moji omiljenijih mekonogih imitacija kojima uglavnom lovim Lipljena.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
              Ono sto je barem meni, najlepse kod flimfi, je to da se vode odmah ispod povrsine pa se odlicno vidi kad ih riba smuva. Obicno i namastim tipet do nekih 15-20 cm da im pomognem da budu pri povrsini.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
tacno, i ja radim kratke predveze mada uglavnom pocnem sa 50cm i onda se to posle krakog vremena probavanja smanji na 30-20cm. Pored gore spomenute jako mi se dopada i sa telom od crnog biotsa porebrana bakrenom žićicom i grudima od pauna i nogice tamnobraon od jarebice...može i crne...ja sam jednom prilikom stavio crbe nogice od pera Kos-a do kojega sam se domogao zahvaljujuči našoj mački  :lol: Takav crni spajder je isto opaka muva.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Nespreto flimfe su odlične kao da si gledao šta sam vezao ovih dana sve su dobre i lovit će nema govora jedna od meni najdražih  muha kojih imam ubjedljivo najviše po kutijama :bye:
Mogao bi i ti seb kojeg namotati :(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma imam ja toga več dosta  ;) nema više mesta po kutijicama  :D

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Super musice! prosle godine sam ih i ja koristio, jer do tada sam iskljucio isao na suvim i nimfama, a mogu reci da sam zadovoljan bio kako su lovne ove musice, narocito u pecanju klena.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Kod njih nema ono :pljass u prazno... Nisam mnogo koristio nimfe ali ono sto sam za to malo vremena primetio je da ce riba mnogo brze ispljuvati nimfu, narocito ako ima neku kuglicu, nego ovakve mekane zalogajcice.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
               Nas  drug sasats je jedan od majstora za vezivanje ovakvih modela  :yeswink: . A dok nam se on ne javi, ili dok nam Sebastijan najzad ne uslika svoje lepotancice...  ;)  ja ne bio lenj danas , pa se izrodilo dosta zelenih i belih modela:

Slika 1:  Udica #14 long nymph
                   Rep i nogice: GRIZZLY MATUKA SOFT HACKLE, OLIVE
                   Dubing: zec-zeleni
                   Grudi. zeleni noj

Slika 2: Udica: #14 long nymph
                  Rep i nogice: Bele soft hackle( ne secam se tacnog naziva)
                  Dubing: Beli fly-rite
                  Grudi: Beli ice dubing

A ovde sto ima Flimfi..... bruka.... ;) ;)  http://www.flymph.com/ 

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Udica #12
Otezanje olovna traka
Repici i telo fazan
Rebra bakarna zica
Grudi paun
Nozice meko kokosije pero

faz3.jpg

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
                              Odlican rad crni... :tbumb: A i dao si mi dobru inspiraciju...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
promakla mi ova tema , pa je tek sad citam  :doh: moram da se odazovem na pohvale nespetra , mada sam daleko od majstora  :-[
nisam skorije vezivao nesto slicno pa nadjoh po racunaru par slika muva koje bi mogle da odgovaraju temi  :blush:

15810438.jpg

50187259.jpg

50937686.jpg

32368545.jpg

p3020102.jpg

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
              A ujedno je i zatvaras, ko da postavlja posle ovih manekenki... :tbumb:  :tbumb:

Vrh Dno